Uhanalaiset lajit

Enemmän linkkejä Aiheet-valikosta
13 osumaa haulle. Näytetään 1 - 13 tulosta.
Metsähallituksen Kansallispuistot sisältää listan Suomen kansallispuistoista. Kansallispuistoista annetaan runsaasti tietoa: sijainti, pinta-ala ja lyhyt kuvaus sekä tietoa laveammasti alueen luonnosta, nähtävyyksistä, historiasta sekä harrastusmahdollisuuksista siellä. Palvelusta löytyvät kansallispuistojen kartat ja kulkuyhteydet alueelle sekä reitit alueella (esim. retkeilyreitit, luontopolut, melontareitit). Sivustoon on myös koottu tiedot kansallispuistojen palveluista: opastuksesta, yöpymisestä, ruokailusta ja ruonlaitosta sekä varusteiden vuokraamisesta. Lisäksi jokaisesta alueesta on julkaistu ohjeet ja säännöt, kuinka niillä tulee käyttäytyä sekä yleisimmät kysytyt kysymykset.
Sivuston kieli: 
https://www.luontoon.fi/kansallispuistot

Näytä enemmän
Sivuilla on kerrottu, miten uhanalaisuutta tutkitaan sekä raportoidaan. Sieltä löytyy ohjaus laskentoihin ja niiden tuloksiin.
Sivuston kieli: 
https://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Lajit/Uhanalaiset_lajit

Näytä enemmän
Luontotietojärjestelmässä voi tutustua Helsingin monipuoliseen luontoon. Luontotietojärjestelmän aineistoja ovat mm. luonnonsuojelukohteet, arvokkaat kasvisto- ja lintu- ja lepakko-alueet. Aineistoja voi tarkastella kartalta tai ilmakuvista. Yleisöversion tietosisältöä on suodatettu luonnonsuojelusyistä. Kartta löytyy osoitteesta kartta.hel.fi.
Sivuston kieli: 
https://www.hel.fi/fi/kaupunkiymparisto-ja-liikenne/ympariston-ja-luonnon-suojelu/luonnonsuojelu-ja-...

Näytä enemmän
Uhanalaisten eläinlajien kuvaukset, elinolosuhteet sekä -alueet ja lajeja kohtaavat uhat.
Sivuston kieli: 
https://wwf.fi/elainlajit/

Näytä enemmän
Julkaisussa on tietoa Suomen lajien uhanalaisuudesta. Kirjassa esitetään 13 toimenpide-ehdotusta uhanalaisten lajien suojelun, hoidon, tutkimuksen ja seurannan järjestämiseksi ja rahoittamiseksi.
Sivuston kieli: 
http://hdl.handle.net/10138/299501

Näytä enemmän
Palvelussa esitellään Suomen lajiston uhanalaisuusarvioinnin 2019 tuloksia. Tarkastelluista 22 418 lajista 11,9 % arvioitiin uhanalaisiksi. Palvelu täydentää kirjaa: siellä voi tehdä hakuja, tietoja voi lajitella ja aineistoja ladata omaa käyttöä varten.
Sivuston kieli: 
https://punainenkirja.laji.fi/

Näytä enemmän
WWF:n norppalive seuraa norppien elämää tietyn ajan vuodessa. Sivulta löytyy myös tietoa norpan uhanalaisuudesta ja suojelusta.
Sivuston kieli: 
https://wwf.fi/luontolive/norppalive/

Näytä enemmän
Täältä löytyy petolintujen suojeluun keskittyvän Sääksisäätiön esittely, tietoa petolintujen suojelusta ja tutkimuksesta sekä artikkelit sääksestä ja merikotkasta.
Sivuston kieli: 
https://www.saaksisaatio.fi/

Näytä enemmän
Luontoliven sääksikamera seuraa sääksien elämää. Samalla WWF vinkkaa, miten suojella sääkseä ja sen pesintäpaikkoja.
Sivuston kieli: 
https://wwf.fi/luontolive/saaksi/

Näytä enemmän