Vuonna 1876 perustetun Kotikielen seuran tehtävänä on edistää suomen kielen tutkimusta, tuntemusta ja käyttöä. Sivuilla kerrotaan toiminnasta, jossa keskeistä on aikakauslehti Virittäjän julkaiseminen.
Webbplatsens språk: 
http://www.kotikielenseura.fi

Visa mera
Virtuaalinen vanha kirjasuomi eli Vvks on oppilaitoksille ja kaikille vanhasta suomen kielestä kiinnostuneille tarkoitettu oppimateriaali. Se sisältää äänne- ja muoto-oppia sekä lauseoppia käsittelevät osiot, tekstejä ja tekstikatkelmia 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta, harjoituksia sekä katsauksen vanhaan kirjallisuuteen.
Webbplatsens språk: 
http://www.helsinki.fi/vvks/

Visa mera
Interaktiivisia äidinkielen harjoitustehtäviä ala-asteen oppilaille.
Webbplatsens språk: 
http://www.perunakellari.fi/ai.html

Visa mera
Easyfinnish on suomen kielen verkkokurssi, jonka tukikielenä on englanti. Opiskelun voi aloittaa aivan alkeista.
Webbplatsens språk: 
http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/11/04/easyfinnish-suomen-kielen-alkeiskurssi-englanniksi

Visa mera
Kurssin tavoitteena on yleis- ja kirjakielen normien sekä tieteellisen kirjoittamisen periaatteiden tunteminen sekä kyky eritellä ja tuottaa asiatekstejä. Opintojaksossa käsiteltäviä aiheita ovat puheen ja kirjoituksen erot, kirjoittaminen prosessina, tekstityypit ja asiatekstien rakenteet, kielenhuollon periaatteet ja käytäntö sekä ohjeet tutkielman kirjoittamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://sites.google.com/site/kirjallinenviestintae/

Visa mera
Ympäristökasvatuksen oppimateriaali maahanmuuttajien suomen kielen ja kotoutumisen kursseille. Kielipuu tutustuttaa opiskelijat Suomen luontoon, vuodenaikoihin, kasveihin, eläimiin ja luonnossa liikkumiseen. Toisen osion aiheena on muuttuva ympäristö: oma lähiympäristö, arjen ympäristöteot sekä globaalit ympäristöongelmat.
Webbplatsens språk: 
https://www.kielipuu-materiaali.fi/

Visa mera
Julkaisu on tarkoitettu kansalaisopiston opettajille, jotka kohtaavat kursseillaan suomenoppijoita, mutta sopii myös muille maahanmuuttajien parissa työskenteleville. Se sisältää hyväksi koettuja toimintatapoja ja esimerkkejä selkokielisestä viestinnästä.
Webbplatsens språk: 
http://kansalaisopistojenliitto.fi/wp-content/uploads/2016/10/12-askelta-selkokielell%C3%A4-opettami...

Visa mera
Kotimaisten kielten keskuksen teemasivulla tarkastellaan Suomea ja suomalaisuutta kielen ja kielentutkimuksen näkökulmasta. Aiheina ovat muun muassa nimet ja paikannimet, myytit, sananparret sekä kielimaiseman muutos.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/ympari_ampari_suomalaisuutta

Visa mera
Kotimaisten kielten keskuksen podcast, jossa keskustellaan ajattomista ja aina ajankohtaisista kieliasioista. Podcast jatkaa Yleisradion Kielikorva-ohjelman (1969–2008) perinnettä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/kielikorva

Visa mera
Kielipankki tarjoaa teksti- ja puheaineistoja tutkijoiden, opettajien ja opiskelijoiden käyttöön. Osa aineistoista on käytettävissä avoimesti, osaan vaaditaan käyttöoikeudet.
Webbplatsens språk: 
https://www.kielipankki.fi/

Visa mera
Mila Engelbergin kirja tarjoaa näkökulmia sukupuolisyrjivään kielenkäyttöön ja suosituksia kielenkäytön kehittämiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://tane.fi/documents/1429808/1854322/TANE_Miehia_ja_naisihmisia_verkko_valmis.pdf/d7b558dc-74ed...

Visa mera
Kielitestin avulla voit selvittää, miten hyvin osaat suomen kielen sanastoa ja kielioppia, jotta selviytyisit YKI-testistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.menossaykiin.fi/

Visa mera
Jäämaassa voi harjoitella suomen kieltä alkeista lähtien. Peli toimii Android-puhelimilla ja tietokoneilla.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/jaamaa-ensipeli-aikuisille-suomen-kielen-oppij...

Visa mera
Tänä vuonna tulee kuluneeksi 75 vuotta Kielitoimiston perustamisesta. Sivustolla voi tutustua kielineuvonnan vuosikymmeniin 1940-luvulta lähtien.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/kielitieto/yleiskieli_ja_sen_huoltaminen/kielitoimisto_ja_sen_historia

Visa mera
Kevätaiheisia kielijuttuja pääsiäisestä, vapusta, linnuista, kukista...
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/kotuksen_kevatkimara

Visa mera
Äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaalikokonaisuus alakouluun. Tähtijengi huomioi erityisesti suomea toisena kielenä puhuvat, mutta soveltuu tehtävämateriaaliksi kaikille oppilaille.
Webbplatsens språk: 
https://dialogikasvatus.fi/materiaalit/#kielen-supersankarit

Visa mera
Lukion suomi toisena kielenä -oppiaineen kurssille tarkoitettu materiaali esittelee kirjallisuuden eri lajeja.
Webbplatsens språk: 
https://sites.google.com/edu.hel.fi/s2jakirjallisuus/etusivu

Visa mera
Harjoituksia, joiden avulla kulttuuriympäristöön liittyviä teemoja voi tuoda osaksi monikulttuuristen ryhmien opetusta. Tehtävät on suunniteltu aikuisten maahanmuuttajien kielenopetukseen, mutta joukosta löytyy myös lapsille ja nuorille sopivia harjoituksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotokulmat.fi/

Visa mera
Kielikoulussa voit opiskella suomea tai ruotsia katsomalla Ylen ohjelmia tekstitysten kanssa. Jos ohjelmassa on sana, jota et ymmärrä, saat esiin tukikäännöksen valitsemallasi kielellä. Suomenkielisiin ohjelmiin on tukikäännökset kuudella kielellä: arabia, englanti, ruotsi, somali, venäjä ja viro. Ruotsinkielisiin ohjelmiin löytyy käännökset 25 eri kielellä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/kielikoulu-sprakskolan

Visa mera
Helsingin Sanomissa julkaistuja kirjoituksia kielen ilmiöistä vuodesta 1999 lähtien. Kirjoittajina on Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen tutkijoita. Kirjoitukset käsittelevät mm. sanojen ja sanontojen alkuperää ja merkityksiä, kielen normeja, uudissanoja, lainautumista, yleiskieltä, murteita, slangia sekä nimistöä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/kolumnit_artikkelit_ja_esitelmat/kieli-ikkuna_%281996_2010%29

Visa mera
Suomea sävelin -sivusto auttaa oppimaan suomea kansanlaulujen avulla. Kansanlauluja kuuntelemalla saa myös tietoa Suomen maantieteestä, historiasta ja traditioista.
http://www.suomeasavelin.net/index.php

Visa mera
Kotimaisten kielten keskuksen julkaisema sanasto sisältää kielen asemaan liittyviä käsitteitä ja niiden määritelmiä. Esimerkkeinä kotikieli, äidinkieli, asiointikieli ja työkieli. Sanastossa on termeille ruotsinkieliset vastineet.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/julkaisut/kielipolitiikkajulkaisut/kielen_asemaan_liittyvat_termit_hallinnossam...

Visa mera
Kotuksen teemakoosteessa tarkastellaan vaaleihin, äänestämiseen ja kampanjointiin liittyvää sanastoa ja kieltä monista eri näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/vaalimme

Visa mera
Kotuksen joulupakettiin on koottu tietoa vuodenvaihteen sanoista, tavoista, puheista ja perinteistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/kotuksen_joulupaketti

Visa mera
Kaikkien suomen kieltä opettavien ja alan opiskelijoiden yhteinen pedagoginen ammattijärjestö. Sivuilla mm. toiminnan esittely sekä linkkejä verkkoaineistoihin ja oppimateriaaleihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenopettajat.fi/

Visa mera
Kotimaisten kielten keskuksen kalenterissa julkaistaan joulukuussa 24 kieliknoppia.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/lapset_heratkaa%21_kieliknoppikalenteri

Visa mera
Menetelmäsivuston avulla voi opettaa suomen kielen alkeita turvapaikanhakijoille. Sivuilla on videoita, opetusmateriaaleja, ohjaajan opas sekä osallistujapassi opiskelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://suomenkielisanootervetuloa.fi/

Visa mera
Suomenkielisiä tekstejä 1500-luvulta 1900-luvun alkuun, murreaineistoja, nykykielen aineistoja, nimistöaineistoa, suomen sukukielten aineistoja. Mm. sananparsia, suomen ja ruotsin kielten murresanakirjat, tasavallan presidenttien uuden vuoden puheet, Karjalan kielen sanakirjan hakusanaluettelo, saamen etymologinen tietokanta sekä nykysuomen sanalista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/aineistot/tietoa_aineistoista/sahkoiset_aineistot_kootusti

Visa mera
Kielenhuollon tiedotuslehden arkisto on vapaasti kaikkien käytettävissä. Arkisto sisältää suurimman osan lehdessä julkaistuista teksteistä vuodesta 1968 lähtien.
Webbplatsens språk: 
https://www.kielikello.fi

Visa mera
Kielipoliittisessa ohjelmassa otetaan kantaa suomen kielen asemaan ja käyttöön ja tehdään ehdotuksia sen käytön turvaamiseksi myös tulevaisuudessa. Toimintaohjelmassa käsitellään suomen kielen julkisen käytön ja aseman kehitystä, Pohjoismaiden kielipolitiikkaa, suomen kielen käyttöä koulussa, korkeakouluopinnoissa ja tieteen kielenä, yritysmaailmassa, hallinnossa, mediassa ja vapaa-aikana sekä suomen kielen merkitystä kieliteknologiassa.
Webbplatsens språk: 
https://kaino.kotus.fi/www/verkkojulkaisut/julk7/

Visa mera

Sidor