Verkko-oppaissa esitellään tiedonlähteitä, annetaan vinkkejä tiedonhankintaan ja kerrotaan SKS:n kirjaston aineistoista ja palveluista. Oppaiden aiheina ovat tiedonhaun perusteet, folkloristiikka, kirjallisuudentutkimus sekä kotimainen kaunokirjallisuus. Osa oppaiden tiedonlähteistä on kaikille avoimia, osa käytettävissä SKS:n asiakasverkossa.
Webbplatsens språk: 
https://finlit.libguides.com/etusivu

Visa mera
Kalevalan Aino on kommentoitu julkaisu Uuden Kalevalan 4. runon säkeistä 1–30. Julkaisu havainnollistaa Aino-runoa ja sen taustoja sekä Lönnrotin toimitusperiaatteita kansanrunoaineiston suhteen.
Webbplatsens språk: 
http://aino.finlit.fi/omeka/

Visa mera
Suomen kansan vanhat runot -tietokannasta voi hakea Suomen alueelta kerättyä kansanrunoutta. Runoja voi etsiä paikkakunnittain ja pitäjittäin, kerääjän mukaan, keruuajan mukaan tai esimerkiksi runossa esiintyvien sanojen avulla.
Webbplatsens språk: 
https://skvr.fi/

Visa mera
Digikirjastoon on koottu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjaston kokoelmista digitoitua kotimaista kaunokirjallisuutta, kansanperinnejulkaisuja ja kansankirjoittajien teoksia. Aineisto on suurimmaksi osaksi peräisin 1800-luvulta.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/131071

Visa mera
Täällä voi tutustua luetteloiden, äänite-esimerkkien, valokuvien ja keruukertomusten avulla Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran varhaiseen, äänittämällä tallennettuun aineistoon.
Webbplatsens språk: 
https://fonogrammi.finlit.fi/

Visa mera
Kaanon ja marginaali paneutuu kulttuuristen ideaalien ja normien katvealueisiin. Tarkastelun kohteena ovat julkisessa keskustelussa, kulttuurin kentillä ja tutkimuksessa väheksytyt ja varjoon jätetyt aineistot ja tekijät. Teoksen kirjoittajat ovat folkloristeja, kirjallisuudentutkijoita, historioitsijoita ja musiikintutkijoita.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/ksvk.101/

Visa mera
Kirja tarjoaa näkymiä folkloristiikan ja lähialojen tutkimukseen suullisen runon, suullisen ja kirjallisen rajapinnan sekä poetiikan näkökulmista. Kirjassa käsitellään mm. kalevalamittaista runoa, rekilaulua ja siperialaista myyttiepiikkaa sekä kirkonkelloihin valettua runoutta.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1487/

Visa mera
Verkkonäyttely esittelee Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran perinne- ja muistitietokeruun vaiheita. Näyttelyssä valotetaan keruuvastauksen matkaa valmiiseen antologiaan ja luodaan katsaus keruista toimitettuihin antologioihin. Lisäksi kurkistetaan SKS:n muistitietokeruiden hyödyntämiseen tutkimuskirjallisuudessa.
Webbplatsens språk: 
https://finlit.libguides.com/nayttely/muistinjaljilla

Visa mera
Johan Knut Harju oli perinteenkerääjä, joka tallensi erityisesti yhteiskunnan marginaaleissa eläneiden ihmisten elämää ja perinnettä. Sivustolla voi tutustua SKS:n arkistoon tallennettuun aineistoon. Kokoelma sisältää muun muassa omakohtaisia kuvauksia asunnottomuuden kokemisesta ja korvikealkoholista, paikallistarinoita Helsingistä, yömajahaastatteluita, vankila- ja huoltolaperinnettä, lapsuuden, nuoruuden ja sota-ajan muistelua sekä aiheita kuvittavia piirroksia.
Webbplatsens språk: 
https://aineistot.finlit.fi/exist/apps/harju/index.html

Visa mera
Suomalaisen kirjallisuuden seuran arkistoon voi tutustua virtuaalivierailulla. Vierailija voi kävellä arkistossa ja tutkia arkistolaatikoiden sisältöä. Arkistoista avautuu kansansatuja, arkkiveisuja, kummitustarinoita ja kansanparantaja. Kokonaisuus sisältää myös SKS:n vuosikymmenet -historiikin aikajanalla sekä Arkisto puhuu -esittely arkiston sisällöistä.
Webbplatsens språk: 
https://vierailuarkistoon.finlit.fi/

Visa mera