Rokote.fi jakaantuu kahteen osaan: Lasten rokoteopas ja Matkaajan rokoteopas. Lasten rokoteoppaassa voit hakea valikoitten avulla miksi ja milloin rokotetaan. Lisäksi muita hyödyllisiä vinkkejä. Matkaajan rokoteoppaassa voit etsiä, mitä rokotuksia tarvitaan eri maihin ja löydät myös kaikki rokotusasemat erillisestä pudotusvalikosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.rokote.fi/

Visa mera
Matkailijan terveysopas kertoo matkailijan tartunta- ja terveysvaaroista, malariasta ja sen välttämisestä sekä rokotuksista ja antaa tietoa matkalle valmistautumisesta. Opas sisältää luettelon eri maissa tarvittavista rokotuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskirjasto.fi/sisalto/matkailijan-terveysopas

Visa mera
Ruokaviraston sivulla on tietoa ruokamyrkytyksen aiheuttajista ja ohjeita sen välttämiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/elintarvikkeet/ohjeita-kuluttajille/ruokamyrkytykset/

Visa mera
Tietoa Polioliiton toiminnasta ja tapahtumista.
Webbplatsens språk: 
https://www.polioliitto.com/

Visa mera
WHO jakaa yleistä tietoa toimenpiteistä, joilla matkailija voi pienentää terveysriskejä ennen matkalle lähtöä ja matkan aikana. - Tarkemmin käsiteltäviä vaaratekijöitä ovat lentäminen, ympäristötekijät, onnettomuudet ja väkivalta, infektiotaudit, rokotuksella ehkäistävät taudit, malaria ja verensiirto. Myös maa- ja tautikohtaista tietoa sekä tautien levinneisyyskarttoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.who.int/health-topics/travel-and-health#tab=tab_1

Visa mera
Käypä hoito -suosituksen potilasversiossa kuvataan virtsatieinfektioiden syitä ja hoitoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kaypahoito.fi/khp00038

Visa mera
Kansanterveyslaitoksen sivulla on perustietoa antibiooteille vastustuskykyisistä stafylokokki-bakteereista.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/taudit-ja-taudinaiheuttajat-a-...

Visa mera
Tietoa lymen borrelioosista ja muista punkkien levittämistä taudeista
Webbplatsens språk: 
https://lyme.org/

Visa mera
Mm. UNICEF, UNESCO, WHO ja World Bank muodostavat AIDS:a vastaan kamppailevan kansainvälisen järjestön. UNAIDS pyrkii levittämään tietoa AIDS:sta ja helpottamaan jo sairastuneiden oloja. Se tutkii myös taudin aiheuttamia sosioekonomisia vaikutuksia eri puolilla maailmaa. Järjestön kotisivuilla on tietoa maailman AIDS-tilanteesta, järjestön tapahtumista sekä tilastotietoja ja ennusteita.
Webbplatsens språk: 
https://www.unaids.org/en

Visa mera
HIV-tartunnan saaneiden edunvalvonta- ja potilasjärjestö kertoo toiminnastaan, tapahtumista sekä tarjoaa tukea ja neuvontaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.positiiviset.fi

Visa mera
Suomen Lyme Borrelioosi ry tarjoaa tieteellistä ja kokemuksellista tietoa punkeista, borreliabakteerista, borrelioosista ja erilaisista lisäinfektioista. Yhdistyksen jäsenfoorumilta löytyy tietoa mm. hoidoista, hoitopaikoista ja aihetta käsittelevästä kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.borrelioosi.net/

Visa mera
Zoonoosikeskus kokoaa yhteen tietoa zoonoosien, niiden aiheuttajien, ruokamyrkytysepidemioitten ja mikrobilääkeresistenssin esiintyvyydestä Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/zoonoosikeskus/

Visa mera
Verkkopalvelu tarjoaa perustietoa mikrobeista ja niiden aiheuttamista taudeista, torjuntaohjeita ja -suosituksia sekä tietoa laboratoriotutkimuksista ja tartuntatautien seurannasta. Palvelu on tarkoitettu ensisijaisesti terveydenhuollon ammattilaisille, mutta myös muut voivat sitä käyttää.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset

Visa mera
Tietoa koronaviruksesta, infektiosta ja sen oireista, tartunnasta sekä ajankohtaista tiedotusta aiheesta.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covi...

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tiedotusta, ohjeita ja seminaareja videoilla. Ohjeet on jaoteltu aiheen mukaan. Niitä ovat palvelujärjestelmä ja tiedonhallinta, elämänvaiheet ja toimintakyky, infektiotaudit ja rokottaminen, päihteet ja riippuvuudet, yhdenvertaisuus ja ympäristöterveys.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/channel/UCCAkBFKh3zl0t6YZP4EU9oA

Visa mera
ECDC:n Euroopan viranomaisen tiedotusta koronavirus COVID-19:sta, sairaudesta, taudin leviämisen tavoista ja mekanismeista sekä taututilanteesta. Karttoja, grafiikkaa ja havainnollistusta löytyy paljon.
Webbplatsens språk: 
https://www.ecdc.europa.eu/en/novel-coronavirus-china

Visa mera
Johns Hopkins yliopiston COVID-19 tautitilanteen seuranta ja levinneisyys kartalla ja lukuina löytyvät tältä sivulta. Tutkimukset viruksesta, sen tarttumisesta ja etenemisestä löytyvät myös kokonaisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://coronavirus.jhu.edu/map.html

Visa mera
THL:n julkaisemat tiedot sisältävät varmistetut COVID-19 tapaukset, sairaalahoidossa olevien määrä sekä kuolemantapaukset Suomessa sairaanhoitopiireittäin. Määriä voi tarkastella näytteenottopäivän mukaan sekä kokonaiskertymänä sekä kartalla.
Webbplatsens språk: 
https://www.thl.fi/episeuranta/tautitapaukset/koronakartta.html

Visa mera
Tilastokeskus on koonnut sivustolle koronavirustilanteeseen liittyviä tilastotietoja ja taustoittavia analyysejä. Sieltä löytyy myös eri tahojen tuottamia tilastotiedonlähteitä koronatilanteesta.
Webbplatsens språk: 
https://tilastokeskus.fi/ajk/koronavirus/koronavirus-ajankohtaista-tilastotietoa

Visa mera
Verneri.netin tietoa koronaviruksesta, oireista, testiin hakeutumisesta, viruksen aiheuttamasta taudista ja sen ehkäisystä, maskin käytöstä, turvaväleistä sekä hygieniasta.
Webbplatsens språk: 
https://verneri.net/selko/terveys-ja-liikunta/koronavirus/

Visa mera
Miten hiv tarttuu ja Hivin hoitopolku Suomessa suomen, englannin, venäjän, ukrainan, arabian, thain ja ranskan kielellä.
https://www.maailmanaidspaiva.com/materiaalit/

Visa mera
Papunetin selkokielinen esitys koronaviruksesta, sen aiheuttamasta taudista, hygieniasta, tartuntojen estämisestä, testauksesta, rajoituksista, eristyksestä sekä karanteenista.
Webbplatsens språk: 
https://papunet.net/materiaali/koronavirus/

Visa mera
Punkkilive kerää tietoa puutiaisten eli punkkien levinneisyydestä Suomessa Turun yliopiston tutkimuksiin. Sivuilla voi ilmoittaa havainnoista, jotka päivittyvät punkkikartalle. Sivuilla on tietoa puutiaisaivotulehduksesta ja borrelioosista sekä neuvoja suojautumiseen ja punkkitarkastukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.punkkilive.fi/

Visa mera

Sidor