På Livsmedelverkets webbplats finns ett digert utbud av information om livsmedel. På sidorna finns bl.a. information om hantering och förvaring av livsmedel, risker förknippade med livsmedel, matallergener, produktionssätt, primärproduktion, tillverkning och försäljning av livsmedel, djurskydd, djurhållning, djursjukdomar samt odling, produktion, försäljning och marknadsföring av växter. Här finns också en samling med frågor och svar om livsmedel, en nyckel till e-koderna, växtsortlistor över godkända odlade växtsorter samt information om hygienpasset och kompetenstestet för hygienpasset. Modellfrågor och ett elektroniskt modelltest ingår. På sidorna finns också nyheter, blanketter, samt möjlighet att beställa broschyrer och affischer och ladda ner publikationer.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/sv/

Visa mera
Livsmedlelsverkets information om svampar. Här finns information om rekommenderade matsvampar och giftiga svampar och om hur man identifierar svampar. På sidorna finns också information om lagstiftning, standarder, tillsyn, märking av svampar, samt hantering och behandling av svampar.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/sv/livsmedel3/livsmedelsbranschen/produkt--och-branschspecifika-krav/ovr...

Visa mera