49 träffar. Visar 1 - 30 träffar.
Palvelusta voi etsiä elintarvikealan yrityksiä toimialan, tuoteryhmän ja maakunnan mukaan. Luomutuotteita tuottavat yritykset löytyvät palvelusta erikseen.
Webbplatsens språk: 
http://www.aitojamakuja.fi

Visa mera
Konsernin suomalainen kotisivu. Tuotetietoa, reseptejä, kuluttajaneuvontaa. Gluteenittomia ja laktoosittomia reseptejä ja tuotelista. Kaupallinen sivusto, mutta asiallista tietoa löytyy.
Webbplatsens språk: 
http://www.arla.fi

Visa mera
Becel-sivuilla kerrotaa tuote-esittelyn lisäksi kolesteroleista, ja sydänystävällisestä ruokavaliosta. Tietopaketista selviävät terveelliset ruokavalinnat.
Webbplatsens språk: 
http://www.becel.fi/becel/terveellinen-ruokavalio-on-helppoa/default.aspx

Visa mera
Biotekniikan neuvottelukunta on kolmeksi vuodeksi kerrallaan valittu valtioneuvoston asettama neuvoa-antava asiantuntijaelin, jonka tehtävänä on seurata geenitekniikan kehitystä ja käytön turvallisuutta. Neuvottelukunta osallistuu geenitekniikkaa koskevan lainsäädännön ja ohjeistuksen valmisteluun. Kotisivuilla johdatus bio- ja geenitekniikkaan, näitä koskevaan lainsäädäntöön. Geenitekniikan turvallisuus, riskit ja etiikka, kotimaiset ja kansainväliset alan linkit.
Webbplatsens språk: 
http://www.btnk.fi

Visa mera
Fakta om choklad, chokladtillverkning, kakaoträd och kakaoodling, inkl. utförlig historik. Citat, recept och tips för chokladprovning. Omfattande länksamling. Privat webbplats.
Webbplatsens språk: 
http://www.chokladsajten.com

Visa mera
Tutkimuksessa analysoidaan digitalisaatiota elintarvikeketjussa, tuotannossa, palveluiden hyväksikäytössä sekä tiedon keruussa tulevaisuuden palveluita suunniteltaessa. Julkaisussa käydään läpi digitalisaatioon liittyviä teknologisia kehitysaskeleita ja ehdotetaan tulevaisuuden ratkaisuja muutaman esimerkkimallin avulla. Julkaistu sarjassa Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan julkaisusarja 60/2017.
Webbplatsens språk: 
http://tietokayttoon.fi/documents/10616/3866814/60_Digitalisaatio+ruokaketjun+kehitt%C3%A4misess%C3%...

Visa mera
Ruokapakkauksia myydään useilla eri kauppanimillä ja brändeillä. Opas auttaa hahmottamaan, miten eläinten hyvinvointi toteutuu eri tavoin tuotetuissa tuotteissa. Esimerkkeinä ovat kananmunat, maito ja jauheliha. Laskurin avulla voi arvioida eri valintojen vaikutusta ruokalaskuun.
Webbplatsens språk: 
http://elainruokana.elaintieto.fi/

Visa mera
Tietoa Elintarviketeollisuusliitosta ja Suomen elintarviketeollisuudesta. Liiton tietojen lisäksi Elintarviketeollisuuden tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä tilastoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.etl.fi

Visa mera
EUROGLACES edustaa eurooppalaista jäätelöteollisuutta. Sivuilla on paljon sellaista informaatiota, joka on suunnattu lähinnä jäätelöalalle. Tavallista kuluttajaa kiinnostanee eniten jäätelön ominaisuuksista, historiasta ja valmistuksesta kertova osio.
http://www.euroglaces.eu

Visa mera
Sivulta löytyvät elintarvikkeet aakkosjärjestyksessä, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain, erityisruokavaliot sekä suosituimmat elintarvikkeet.
Webbplatsens språk: 
https://fineli.fi/fineli/fi/elintarvikkeet

Visa mera
Kansanterveyslaitoksen ravitsemusosaston ylläpitämä tietopankki sisältää yli 2000 elintarvikkeen koostumustiedot 54 ravintotekijän osalta. Elintarvikkeet on ryhmitelty aakkosjärjestykseen, raaka-aineluokittain, ruoankäyttöluokittain ja erityisruokavalion mukaan. Ravintotekijät ovat aakkosjärjestyksessä, eniten ja vähiten -valinnalla sekä ruoankäyttöluokittain.
Webbplatsens språk: 
http://www.fineli.fi

Visa mera
Palvelun avulla voi verrata erilaisten ruoka-annosten ympäristövaikutuksia sekä sitä, minkä verran aterian syömällä altistuu erilaisille haitta-aineille, kuten raskasmetalleille tai torjunta-aineille.
Webbplatsens språk: 
http://foodweb.ut.ee/Tervetuloa_40.htm

Visa mera
Turun yliopiston erillislaitoksen esittely, tutkimusalueet ja terminologiaa.
Webbplatsens språk: 
http://www.utu.fi/fff

Visa mera
Svenska livmedelsverkets information om genmodierad mat, genteknik inom livsmedelsindustrin och märkning av genmodifierade livsmedel.
Webbplatsens språk: 
http://www.livsmedelsverket.se/produktion-handel--kontroll/produktion-av-livsmedel/genmodifierad-mat...

Visa mera
GMO-vapaa Suomi tutkii geenimanipuloituja elintarvikkeita kriittiseltä kannalta.
Webbplatsens språk: 
http://www.gmovapaa.fi

Visa mera
Sivuilla on tietoa hygieniaosaamisesta, siihen liittyvästä osaamistestistä ja lainsäädännöstä sekä opiskelumateriaaleja.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/hygieniapassi/

Visa mera
Ilmasto-oppaan ravinto-osassa kerrotaan, millainen elintarviketuotanto ja millaiset kuluttajan valinnat vaikuttavat ilmastonmuutokseen.
Webbplatsens språk: 
https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/hillinta/-/artikkeli/ab196e68-c632-4bef-86f3-18b5ce91d655/...

Visa mera
Opas tarjoaa vinkkejä ympäristöystävälliseen kalan ja äyriäisten syöntiin. Oppaasta löytyy lajiesittelyt Suomessa tarjolla olevista ruokakaloista ja tietoa niiden levinneisyydestä, kalastusmenetelmistä ja nykyisestä kalakannasta.
Webbplatsens språk: 
http://wwf.fi/kalaopas/

Visa mera
Benecol-sivuilla kerrotaan kolesteroleista, kohonneeseen kolesterolilukemaan liittyvistä riskitekijöistä ja sydänystävällisestä ruokavaliosta. Lisäksi sivuilla on kasvistanolin esitely, tuotetietoja ja ruokaohjeita.
Webbplatsens språk: 
http://www.benecol.fi/kolesteroli

Visa mera
Laatuketju.fi sivustoon on koottu tietoa suomalaisesta ruoasta ja ruoan turvallisesta laadusta. Sivustossa kuvataan laadun ketjua, kerrotaan laatujärjestelmistä ja annetaan tietopaketteja aiheesta eri kohderyhmille. Palvelusta löytyy kirjallisuuslista.
Webbplatsens språk: 
http://www.laatuketju.fi

Visa mera
Oppimateriaalissa tarkastellaan leivän ja kermavaahdon valmistusprosessia kokonaisuutena ja sen yksittäisiä vaiheita erikseen. Tarkoituksena on oppia, missä vaiheissa laatuvirheitä helposti syntyy ja miten niitä vältetään. Teoriaan liittyy oppimistehtäviä. Vinkki: Älä käytä selaimen takaisin-nuolta liikkuessasi sivuston sisällä.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/laatuvirheita-leipomossa

Visa mera
Leipätiedotuksen kotisivu sisältää tietoa viljan ja leivän tuotannosta, viljatuotteiden merkityksestä ravitsemuksessa sekä viljatuotteiden käytöstä erikoisruokavalioissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.leipatiedotus.fi

Visa mera
Sivuilla on uutisia, tutkimustietoa ja tapahtumatietoja luonnonmukaisesta maa- ja elintarviketaloudesta kotimaasta ja ulkomailta lisäksi luomuaiheisia linkkejä. Kysy luomusta-palsta ja keskustelualue.
Webbplatsens språk: 
http://www.luomu.fi

Visa mera
Oppimateriaali tarjoaa tietoa elintarvikehygieniasta, mikrobiologiasta, ruokamyrkytyksistä ja elintarvikelainsäädännöstä. Aineisto on suunniteltu erityisesti peruskoulu- ja lukio-opetukseen ja sen pohjalta oppilas voi suorittaa Eviran hygieniaosaamistodistuksen eli hygieniapassin. Oppimateriaalista on myös tulostettava versio.
Webbplatsens språk: 
http://www.lupakokata.fi

Visa mera
Maa- ja metsätalousministeriön sivuilla esitellään ministeriön organisaatio ja toiminta, hallinnonalan laitokset ja virastot sekä Suomea koskevat tukimuodot, tukien hakuajat ja -ohjeet. Sivuilla on julkaisulista ja ministeriön tiedotteita, hallinnonalaa koskeva kysymyspalsta sekä Euroopan unioniin liittyviä ohjeita ja säädöksiä.
Webbplatsens språk: 
http://www.mmm.fi

Visa mera
Tiedotteita alueilta maatalous, metsätalous, maaseudun kehittäminen, metsästys ja kalastus, eläinlääkintä ja elintarvikkeet
Webbplatsens språk: 
http://mmm.fi/tiedotteet

Visa mera

Sidor