På webbbsidan finns information om uppföljningar med vilken Naturhistoriska museet insamlar uppgifter om djurens utbredning i Finland och om döda, sjuka och skadade djur. På sidan finns också blanketter att fylla i sina egna observationer.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/sv/luomus/observationer-och-uppfoljningar

Visa mera
Ordlistan innehåller de svenska och finska namnen på alla i Finland förekommande däggdjur, fåglar, fiskar, kräldjur, groddjur, storfjärilar och kärlväxter. I ordlistan finns dessutom namnen på ett stort antal övriga organismer, främst insekter, men också spindeldjur, kräftdjur, blötdjur, mossor, lavar och svampar. Databasen innehåller namnen på över 7000 arter.
http://www.welanders.fi/artordlista/

Visa mera
Mångsidigt om djur- och naturskydd från naturvårdsorganisationen WWF i Sverige. Kampanjer och fakta om mängder av såväl svenska som mer exotiska djur och om naturtyper som regnskog, hav, sötvatten m.fl.
Webbplatsens språk: 
http://www.wwf.se

Visa mera
Djurskyddsbestämmelser och andra anvisningar som berör skötsel av sällskapsdjur.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/sv/djur/sallskaps--och-hobbydjur/

Visa mera
Mångsidig portal om Indien med såväl basfakta som information om landets mytologi, kulturliv, matkultur, fauna, seder och kaster mm. Kartor, reseberättelser och mängder av foton ingår också, liksom diskussionsforum.
Webbplatsens språk: 
http://www.indien.nu

Visa mera
Omfattande ordlista med djurnamn på svenska, engelska, franska och latin. Sökmöjlighet.
Webbplatsens språk: 
http://www.djurord.se/

Visa mera
Finlands äldsta vetenskapliga samfund Societas pro Fauna et Flora Fennicas webbplats. Societas pro Fauna et Flora Fennica har till ändamål att befordra kännedomen om Finlands djur- och växtvärld och att även i övrigt främja zoologisk och botanisk forskning samt skyddet av naturen. Sällskapet utger den vetenskapliga serien Memoranda Societatis pro Fauna et Flora Fennica. På webbplatsen finns information om verksamheten, Nåtö biologiska station, stipendier och sällskapets vetenskapliga serie Memoranda Societatis pro Fauna et Flora Fennica .
Webbplatsens språk: 
http://www.societasfff.fi/

Visa mera
Artfakta är en tjänst för artinformation som uppråtthålls av ArtDatabanken (kunskapscentrum för arter och naturtyper i Sverige). Artfakta ger en överblick av all den artinformation som ArtDatabanken publicerar, vilket omfattar allt från arters namn och släktskap till deras kännetecken, utbredning, levnadssätt och livsmiljö. För rödlistade arter finns möjlighet att söka fram artlistor baserat på olika egenskaper som t.ex. geografisk förekomst, livsmiljö, födoval och annan typ av relation till andra arter.
Webbplatsens språk: 
http://artfakta.artdatabanken.se/

Visa mera
Radioprogrammet Naturväktarna på webben. Experter svarar på lyssnarfrågor om djur och natur.
Webbplatsens språk: 
http://arenan.yle.fi/1-1724578

Visa mera
Finlands Artdatacenter samlar information om arter till ett ställe. Artinformation är viktig för samhälleligt beslutsfattande, vetenskaplig forskning och för medborgare som är intresserade av miljön.
Webbplatsens språk: 
https://laji.fi/sv

Visa mera
På Natuhistoriska centralmuseets och Luonto-Liittos gemensamma barnsidor hittar du olika uppgifter (på finska), bildsamlingar och information om växter, djur och naturfenomen.
Webbplatsens språk: 
http://www.luomus.fi/sv/barnens-luomus

Visa mera
Naturstigen innehåller undervisningsfilmer och uppgifter om naturen. På sidorna finns också artbeskrivningar av träd, buskar och örter. Naturstigen riktar sig i första hand till lärarna som ett hjälpmedel och komplement till de traditionella läromedlen i naturkunskap och biologi. Innehållet baserar sig på läroplanen och kan användas för att levandegöra undervisningen.
Webbplatsens språk: 
https://www.naturstigen.fi/

Visa mera
Sidorna innehåller listor över Finlands hotade djur och försvunna djurarter, samt information över kriterierna för hur man bestämmer hur utrotningshotade diverse djur är. Dessa kataloger presenterar också arterna livsmiljö och orsaker till varför djuren är utrotningshotade.
Webbplatsens språk: 
https://www.ymparisto.fi/sv-FI/Natur/Arter/Hotade_arter

Visa mera
Rovdjurskolan innehåller läromaterial om rovdjur, fakta, intressanta bilder, videon, ljudmaterial, och frågor, spel och pyssel. Materialet passar (också) yngre barn.
Webbplatsens språk: 
http://www.rovdjursskolan.se/

Visa mera
Forststyrelsens tjänst erbjuder information om Finlands stora rovdjur: varg, björn, lodjur och järv. På sidan beskrivs de stora rovdjurens kännetecken, levnadsvanor, föda, spår och antal, skydd och jakt och människans förhållande till djuren. Det finns också information om stamvård och möjlighet att rapportera rovdjursobservationer.
Webbplatsens språk: 
http://www.suurpedot.fi/sv/forstasidan.html

Visa mera
Information om Finlands stora rovdjur: björnen, vargen, lodjuret och järven. Sidan berättar om djurens liv och särdrag, skydd och jakt och aktuella nyheter om dem.
Webbplatsens språk: 
http://www.suurpedot.fi/sv

Visa mera
FNaturresursinstitutet är en forsknings- och expertorganisation, som arbetar för att främja en hållbar användning av naturresurser och bioekonomi. På sidan informeras om forskningen.
Webbplatsens språk: 
https://www.luke.fi/sv/

Visa mera
På sidorna finns foton, ritningar och skriven information om olika djurs spår och spillning.
Webbplatsens språk: 
https://www.riistainfo.fi/sv/artkannedom/artkannedommaterialer/riistaelainten-jaljet-ja-jatokset-pa-...

Visa mera
Här kan du ladda ner eller skriva ut marterialhäftet Följ med våren för barn och hela familjen. I häftet kan du läsa om några vanliga växt och djurarter man kan se på våren och fylla i dina egna observationer.
Webbplatsens språk: 
https://www.naturochmiljo.fi/lar-dig-mer/vara-publikationer/folj-med-varen/

Visa mera
Information om hållningen, skötseln, behandlingen och hanteringen av sällskaps-, hobby- och keldjur.
Webbplatsens språk: 
https://www.ruokavirasto.fi/sv/djur/djurens-valfard/djurskydd-pa-djurhallningsplatsen/hobby--och-sal...

Visa mera