Ylen artikkelisarjassa ja radio-ohjelmassa kerrotaan Neuvosto-Karjalan rakentamisen alkuvuosikymmenistä, Petroskoin musiikkielämästä ja suomalaissoittajien kohtaloista Stalinin vainoissa 1930-luvun puolivälin jälkeen.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/12/27/musiikki-kukoisti-ihanneyhteiskunnassa-vain-hetken-suomalai...

Visa mera
Verkkopalvelussa voi tutkia asiakirjoja, kirjeitä ja valokuvia, jotka koskevat Yhdysvalloista ja Kanadasta Neuvostoliittoon muuttaneita suomalaisia. Esimerkiksi henkilöhaussa voi etsiä tietoja lähtö-, asuin- ja työpaikan mukaan. Aineistot ovat peräisin Karjalan tasavallan Kansallisarkistosta.
Webbplatsens språk: 
http://uf.rkna.ru/

Visa mera
Päivi Sihvola kertoo sukulaistensa tarinan ja kuvaa samalla amerikansuomalaisten siirtolaisten elämää niin Amerikassa kuin Neuvosto-Karjalassakin. Kirja on vapaasti luettavissa Siirtolaisinstituutin sivuilta, linkki pdf:n löytyy sivulta alalaidasta.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-7167-98-4

Visa mera
Karhumäen piirin Sandormohin hautausmaahan haudattujen, vuosina 1937-1938 teloitettujen suomalaisten ja karjalaisten nimiluettelo. Luetteloa on julkaistu Carelia-lehdessä numerosta 2/1998 alkaen. Nimiluettelon on kerännyt Memorial-seuran jäsen Juri Dmitrijev. Luettelossa on 766 karjalaisen ja 930 suomalaisen nimet.
Webbplatsens språk: 
http://uhreja.onego.ru

Visa mera
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran tietopaketti Stalinin vainoista, niiden vaikutuksista jälkipolviin sekä suomalaisten Venäjän ja Neuvostoliiton siirtolaisuuden historiasta. Aineisto sisältää ajantasaisiin opetussuunnitelmiin perustuvia tehtäviä yläkoulujen ja lukioiden historiantunneille.
Webbplatsens språk: 
https://stalininvainot.finlit.fi/?_gl=1*1568yvc*_ga*MTU3Mzc4MDk4MC4xNjc5NTYxMzY0*_ga_V8E86Z6QE9*MTY5...

Visa mera