Lue lapselle -kampanja kannustaa lukemaan ääneen lapselle. Sivusto kokoaa yhteen faktatietoa, kirjavinkkejä sekä loruja ja runoja yhteisiin hetkiin.
Webbplatsens språk: 
https://luelapselle.fi/

Visa mera
Kirjastokaistan sarjassa lukuvinkeissä lukijat kertovat kirjasta, joka kolahti. Vinkit ovat kompakteja, muutaman minuutin mittaisia ja ne on kuvattu eri kirjastossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastokaista.fi/tag/kirja-joka-kolahti/

Visa mera
Lukusankarit-sivuille on koottu lastenkirjailijoiden lukuhetkiä ja tarinoita kirjojen taustoista. Sieltä löytyy myös lastenkirjatrailereita, kirjoihin liittyviä puuhatehtäviä sekä lukuvinkkejä eri ikäisille.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirja.fi/lukusankarit/

Visa mera
Kirjallisuustoimittaja Seppo Puttosen lukukokemuksia, suosituksia, ajatuksia lukemisesta sekä kirjailijahaastatteluja. Linkkejä kustantamoiden kirjaluetteloihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjallisuustoimittaja.com/

Visa mera
Ilmastolukupiirit kutsuvat lukemaan, keskustelemaan ja kohtaamaan ilmasto- ja luontokriisin. Sivuilla on kirjasuosituksia ja tietoa eri puolilla Suomea järjestettävistä lukupiireistä. Korona-tilanteen vaatiessa lukupiirit kokoontuvat verkossa.
Webbplatsens språk: 
https://ilmastolukupiiri.fi/

Visa mera
Kirjavinkit on harrastelijavoimin ylläpidetty sivusto, joka suosittelee lukemisen arvoisia kirjoja kirja-arvosteluin. Arvosteluissa on myös kommentteja.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjavinkit.fi/

Visa mera
Erkki Tuomiojan suosittelemat kirjavinkit vuosittain lajilteltuina. Kirjat ovat enimmäkseen tietokirjallisuutta, suomen- ja englanninkielistä, mutta joukkoon mahtuu myös romaaneja.
Webbplatsens språk: 
https://tuomioja.org/arkisto/kirjavinkit/

Visa mera
Kirjasammon Sivupiiristä löytyy nuortenkirjallisuuden esittelyjä, arvioita ja kirjallisuusvideoita. Rekisteröityneet käyttäjät voivat luoda kirjahyllyjä ja kommentoida teoksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjasampo.fi/sivupiiri

Visa mera
Täällä voi katsoa Kirjastokaistan lapsille suunnattuja ohjelmia, kuten lukuvinkkejä, satutuntitaltiointeja ja vinkkejä kirjastonkäyttöön sekä lasten omia kirjatrailereita.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastokaista.fi/lastenohjelmat/

Visa mera
Katalogi esittelee noin sata alakouluun ja esiopetukseen sopivaa tietokirjaa. Teemoina mm. historia, keho ja mieli, eläimet, harrastukset ja ammatit sekä tosielämän esikuvia. Katalogin alussa on valmiita kysymyksiä, joita voi käyttää apuna tietokirjallisuutta käsiteltäessä.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/julkaisut/tietokirjoja_alakouluun_2020_web.pdf

Visa mera
Kirjallisuushanke, jonka tarkoituksena on lisätä POC-kirjailijoiden teosten näkyvyyttä Suomessa. Sivustolla on artikkeleita sekä lukuvinkkejä lapsille, nuorille ja aikuisille. Luettavaa voi etsiä myös kategorian, maan ja maanosan sekä kustantamon mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.poc-lukupiiri.fi/

Visa mera
Tampereen yliopiston kirjaston asiantuntijat tuovat valoa joulun odotukseen tarjoamalla kirjavinkkejä virtuaalisen joulukalenterin muodossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.tuni.fi/fi/kirjasto/joulukalenteri

Visa mera
Katalogissa esitellään yli 100 kirjaa aihealueittain. Mukana on myös tehtäviä, joita voi käyttää apuna tietokirjallisuutta käsiteltäessä.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/julkaisut/tietokirjoja-kouluun-2022_verkkoon.pdf

Visa mera
Kirjallisuusterapeuttisia kirjavinkkejä aihealueittain: sukutarinoita, selviytymiskertomuksia, kirjoja erilaisuudesta, itsensä hyväksymisestä, elämänmuutoksista, ystävyydestä, yksinäisyydestä jne. Mukana on myös runoteoksia ja elokuvia sekä kirjallisuusterapiaa ja terapeuttista kirjoittamista käsitteleviä teoksia.
Webbplatsens språk: 
https://kirjasto.one/kirjalista/index.php?dipl=165

Visa mera
Helmet-kirjastojen lukuhaasteista voi valikoida itselleen sopivan.
Webbplatsens språk: 
https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit?filter=Lukuhaaste

Visa mera
Kustannusosakeyhtiö Otavan ja Otava Oppimisen palveluiden järjestämä lukukilpailu, jossa alakoululaiset kilpailevat luettujen sivujen määrästä muiden luokkien kanssa. Sivuilla on kilpailuohjeet ja -säännöt sekä lukutehtäviä ja kirjavinkkejä eritasoisille lukijoille.
Webbplatsens språk: 
https://tahtipollo.fi/

Visa mera
Suomalaisen kirjan museon Pukstaavin verkkonäyttely esittelee kirjan ja lukemisen merkitystä sekä roolia nykypäivän ihmisten elämässä. Lapsille ja nuorille suunnattu näyttely sisältää myös pakopelin.
Webbplatsens språk: 
https://digimuseo.fi/nayttelyt/pelastetaan-kirja/

Visa mera
Katalogi auttaa löytämään kiinnostavia tietokirjoja ja kannustaa lukemaan. Siinä esitellään lähes sata kirjaa 12 eri aihealueen mukaan. Aihepiirejä ovat mm. harrastukset, eläimet, keho ja mieli, luonto, teknologia, urheilu sekä ympäristönsuojelu. Lisäksi käsitellään selkokielisiä tietokirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/medialle/julkaisut/tietokirjoja-alakouluun-kirjakatalogi-2023....

Visa mera
Kysy kirjallisuudesta -palveluun voi jättää kysymyksen kirjallisuudesta. Kysymyksiin vastaavat kirjastoammattilaiset yleisissä ja erikoiskirjastoissa. Kysy kirjallisuudesta on osa Kysy kirjastonhoitajalta -palvelua.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjasampo.fi/fi/kysy

Visa mera