Otavan Opiston nettiperuskoulun ja nettilukion oppimisympäristö, jossa on avoimia oppimateriaaleja eri aineiden opiskeluun.
Webbplatsens språk: 
https://otavanopisto.muikkuverkko.fi/

Visa mera
Vinkkejä tietokirjoista, joiden teemoina ovat muun muassa ympäristö ja luonto, elämäntaito ja elämäntavat, tieto ja sen luotettavuus, historia, harrasteet, ruokakirjat ja urheilu.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/medialle/julkaisut/tietokirjoja-kouluun-kirjakatalogi-2018.htm...

Visa mera
Sisältää tietoa Yleisradion kieliohjelmista ja nettikursseja, ääniklippejä, videoita ja tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
http://yle.fi/aihe/oppiminen/kielet

Visa mera
Sivusto tarjoaa pedagogisen MOPPI-mallin monilukutaidon tukemiseksi erityisesti perusopetukseen. Sivustolla on myös muita monilukutaitoon liittyviä materiaaleja opetuksen tueksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.ulapland.fi/FI/Kotisivut/Monilukutaitoa-peruskoululaisille/

Visa mera
Koulukoulu on lyhytverkkokurssi peruskoululaisten vanhemmille. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä tämän päivän koulunkäynnistä ja kehittää kodin ja koulun välistä yhteistyötä.
Webbplatsens språk: 
https://koulukoulu.fi/

Visa mera
Opus 1 tarjoaa työkaluja musiikinopetusta järjestäville tahoille ja opettajille sävellyksen alkuopetukseen sekä valikoiman sävellystehtäviä, jotka soveltuvat musiikkioppilaitosten ryhmä- ja yksilöopetukseen. Sivustolla on myös artikkeleita, joissa säveltäjät, pedagogit ja tutkijat avaavat erilaisia näkökulmia sävellyksenopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.opus1.fi/

Visa mera
Opas kaikille lasten ja nuorten kanssa erilaisissa palveluissa, kouluissa ja oppilaitoksissa työskenteleville. Kirjassa esitellään käytännön keinoja vahvistaa oppilaiden ja opiskelijoiden osallisuutta, hyvinvointia ja terveyttä. Kirjassa käsitellää luottamuksen rakentumista ja lapsuudessa muodostuvia kiintymysmalleja, joiden tuntemisesta on apua kohtaamistilanteissa.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-307-6

Visa mera
Materiaali tarjoaa työkaluja ja ideoita käsitöitä peruskoulussa opettaville luokan- ja aineenopettajille, mutta soveltuu myös muille koulutusasteille.
Webbplatsens språk: 
https://suunnittelupakki.wixsite.com/mysite

Visa mera
Ortoboxi.fi sisältää oppimateriaaleja ortodoksisesta uskosta, sen osista ja uskonelämästä.
Webbplatsens språk: 
https://ortoboxi.fi/

Visa mera
Laki koulujärjestelmän perusteista hyväksyttiin eduskunnassa vuonna 1968. Tietopaketti kertoo peruskoulun syntyvaiheet 1950- ja 1960-luvun säädösvalmistelun ja eduskuntakäsittelyn näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/yhteiskunta/historia/eduskunta-te...

Visa mera
Kulkuri on tarkoitettu väliaikaisesti ulkomailla asuville perheille, joilla on kouluikäisiä lapsia. Sivuilta löytyy tietoa koulun tavoitteista, työtavoista, hinnoista, oppikirjoista sekä yhdysopettajat ja koulun yhteystiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.kulkurikoulu.fi/

Visa mera
Nettiperuskoulun tarjoaa aikuisopiskelijalle mahdollisuuden suorittaa peruskoulun oppimäärä.
Webbplatsens språk: 
https://nettiperuskoulu.fi/

Visa mera
Heidi Huilla on tarkastellut tutkimuksessaan kaupunkisegregaatiota, huono-osaisuutta ja kouluja Suomessa. Tutkimuksessa analysoidaan, miten koulut kohtaavat huono-osaisuutta ja millaisia haasteita siihen liittyy. Tutkimusaineisto on tuotettu kolmella pääkaupunkiseudulla sijaitsevalla alakoululla 2010-luvun puolivälissä.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-8000-1

Visa mera
Sanapaja tukee opiskelua suomen ja ruotsin kielellä. Palveluun on koottu eri oppiaineissa esiintyviä sanoja ja käsitteitä selityksineen. Sanoista on saatavilla käännöksiä eri kielillä: arabiaksi, kurdiksi, vietnamiksi, albaniaksi, persiaksi, venäjäksi, somaliksi ja viroksi.
Webbplatsens språk: 
https://sanapaja.edu.fi/

Visa mera
Katalogi esittelee noin sata alakouluun ja esiopetukseen sopivaa tietokirjaa. Teemoina mm. historia, keho ja mieli, eläimet, harrastukset ja ammatit sekä tosielämän esikuvia. Katalogin alussa on valmiita kysymyksiä, joita voi käyttää apuna tietokirjallisuutta käsiteltäessä.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/julkaisut/tietokirjoja_alakouluun_2020_web.pdf

Visa mera
Projektioppiminen on konkreettinen keino, jonka avulla voidaan uudistaa luonnontieteiden opetusta. Kirjassa esitelllään opetukseen soveltuva projektioppimisen malli ja tarjotaan ideoita oppituntien ja monialaisten oppimiskokonaisuuksien suunnitteluun ja oppimisen arviointiin.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/355103

Visa mera
Opas tarjoaa tietoa ja käytännön tukea käytöksellään reagoivien lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Opas on suunnattu opettajille, varhaiskasvatuksen johtajille ja koulujen rehtoreille, mutta on avuksi myös muille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille sekä huoltajille.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/tukea-arkeen

Visa mera
Oma Opintopolussa voit tarkastella omia tietojasi sekä asioida Opetushallituksen eri palveluissa, joita ovat: Omat opintosuoritukseni, Hakemukset ja opiskelupaikan vastaanotto, Varhaiskasvatuksen tietovaranto Varda, eHOKS - henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma sekä Oppivelvollisuuden seuranta- ja valvontapalvelu Valpas.
Webbplatsens språk: 
https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/

Visa mera
Katalogi auttaa löytämään kiinnostavia tietokirjoja ja kannustaa lukemaan. Siinä esitellään lähes sata kirjaa 12 eri aihealueen mukaan. Aihepiirejä ovat mm. harrastukset, eläimet, keho ja mieli, luonto, teknologia, urheilu sekä ympäristönsuojelu. Lisäksi käsitellään selkokielisiä tietokirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/medialle/julkaisut/tietokirjoja-alakouluun-kirjakatalogi-2023....

Visa mera
Jyväskylän ammattikorkeakoulun Pelaan ja opin -sivusto sisältää vinkkejä peleistä ja sovelluksista, jotka sopivat opetukseen varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle.
Webbplatsens språk: 
https://oppimateriaalit.jamk.fi/fi/pelaanjaopin/pelaan-ja-opin/

Visa mera