Turunmaan lounaissaariston talonpoikaisten veneiden esittelyä venetyypeittäin ruuhista ja sumpuista isoveneisiin. Tietoa veneiden kunnostamisesta ja siihen tarvittavista työkaluista. Purjeista-osiossa opastetaan tekemään itse purjeet ja kerrotaan purjeiden kunnostamisesta. kerrotaan Sivuilla esitellään myös näiden veneiden retkikäyttöä. Vene-sanasto
Webbplatsens språk: 
http://www.puuvene.net/harro

Visa mera
Biotekniikan neuvottelukunta on kolmeksi vuodeksi kerrallaan valittu valtioneuvoston asettama neuvoa-antava asiantuntijaelin, jonka tehtävänä on seurata geenitekniikan kehitystä ja käytön turvallisuutta. Neuvottelukunta osallistuu geenitekniikkaa koskevan lainsäädännön ja ohjeistuksen valmisteluun. Kotisivuilla johdatus bio- ja geenitekniikkaan, näitä koskevaan lainsäädäntöön. Geenitekniikan turvallisuus, riskit ja etiikka, kotimaiset ja kansainväliset alan linkit.
Webbplatsens språk: 
http://www.btnk.fi

Visa mera
Tutkimus Suomessa asuvien 13-29 -vuotiaiden nuorten sosiaalisen median palveluiden käytöstä vuonna 2019.
Webbplatsens språk: 
https://www.ebrand.fi/somejanuoret2019/

Visa mera
Digitreenien peruskurssilla voi opetella arkea helpottavia digitaitoja omaan tahtiin. Kurssissa on viisi aihepiiriä: perusteet, valokuvat, tiedonhaku ja tietoturva, puhelimen asetukset ja viestit sekä verkkoasiointi, kuten verkkopankin käyttö ja maksaminen.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/14/digitreenien-peruskurssi-taitoja-uteliaille

Visa mera
Suomen Rakennusinsinöörien Liiton julkaisema maksuton opas tarjoaa tietoa tulisijan ja savupiipun hankintaan, asentamiseen, käyttöön ja huoltoon. Oppaassa kerrotaan myös tulisijojen lämmitysominaisuuksista ja niiden aiheuttamista päästöistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.ril.fi/kirjakauppa/ohjeet-ja-normit/tulisijan-valinta-ja-kayttoopas-p-783.html

Visa mera
Aikakausmedian selvitys 7–15-vuotiaiden mediankäyttötottumuksista ja siitä, miten vanhemmat suhtautuvat lasten ja nuorten käyttämiin mediasisältöihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.aikakausmedia.fi/tietoa-tutkimuksia/lasten-ja-nuorten-mediapaeivae/

Visa mera
Tutkimuksessa selvitetään ns. nettisukupolven mediankäyttöä ja lukemistapoja: minkälaisia nuorten aikuisten lukutottumukset ovat, mistä lukemisen tavat juontuvat ja mihin suuntaan ne ovat menossa. Huomiota on kiinnitetty erityisesti lukemisen ja yhteisöllisyyden suhteeseen.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-951-44-8961-7

Visa mera
Oppaan tarkoituksena on selventää, mitä juridisia näkökohtia laitteiden ja ohjelmistojen käyttöön liittyy koulussa. Siinä käsiteltäviä asioita ovat muun muassa mobiililaitteiden käytön rajoitukset, oman laitteen käyttäminen, valokuvan tai videon ottaminen ja julkaiseminen sekä koulun laitteen käyttäminen koulun ulkopuolella.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/tietokoneen-kannykan-ja-muiden-mobiililaitteiden-kaytto-...

Visa mera
Yksittäisten netinkäyttäjien antamat ja heistä kerätyt tiedot kasaantuvat valtavaksi tietomääräksi, big dataksi. Tietomassat kertyvät esimerkiksi paikannustiedoista, tiedonhakuja tekemällä ja sosiaalisen median sisällöistä. Mediakasvatuksen tueksi tarkoitettu opas sisältää perustietoa ja tehtäviä big datasta. Siinä keskitytään erityisesti netinkäyttäjien tietojen keräämiseen ja kerätyn tiedon käyttötarkoituksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediataitokoulu.fi/tehtavapankki/digisammon-takojat/

Visa mera
Terve Suomi -tutkimus tuottaa tietoa Suomessa asuvien aikuisten terveydestä, hyvinvoinnista ja palveluista. Sivustolla voi tutustua ilmiöraportteihin, jotka sisältävät tulosten lisäksi asiantuntija-arvion ja johtopäätöksiä nykytilasta ja tulevaisuudennäkymistä. Aiheina muun muassa elinolot, koettu terveys ja elämänlaatu, toiminta- ja työkyky, mielenterveys jne.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/tutkimus-ja-kehittaminen/tutkimukset-ja-hankkeet/terve-suomi-tutkimus/tulokset

Visa mera