Ikuinen gregoriaaninen kalenteri, josta näkee viikonpäivät vuodesta 1583 alkaen. Kalenteriin on merkitty myös saksalaiset juhlapyhät. Kalenteri ulottuu vuoteen 2199.
Webbplatsens språk: 
http://www.helmut-greschner.de/ewkal.htm

Visa mera
Aikakirja 2013:ssa käsitellään ajanmittausta ja ajanlaskua. Siellä vastataan 50 tavallisimpaan yleisökysymykseen, avataan ajanlaskun aakkosia, ajanmittauksen kehitystä, kerrotaan vuodenaikojen vaihtelusta ja tähtitaivaan tapahtumista, kirkon juhlapäivistä, kansallisista ja kansainvälisistä merkkipäivistä sekä suomalaisen almanakan kehityksestä.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/312314/Aikakirja2013.pdf?sequence=4&isAllowed=y

Visa mera
Sivulla kerrotaan roomalaisten kalenterista, sen viikonpäivistä ja kuukausista ja miten kalenteria luetaan.
Webbplatsens språk: 
http://webexhibits.org/calendars/calendar-roman.html

Visa mera
Ajan mittaamisen historiasta kertovassa radio-ohjelmasarjassa toimittaja Seppo Heikkinen ja almanakkatoimiston erikoissuunnittelija Asko Palviainen avaavat ajanlaskun historiaa. He vastaavat muiden muassa kysymyksiin miksi vuodessa on 12 kuukautta, miksi vuorokaudessa on 24 tuntia ja miksi tunnissa on 60 minuuttia?
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-50449678

Visa mera
Sivuilta löytyy tietoja varhaisista kalenterijärjestelmistä ja kelloista, maapallon jakamisesta aikavyöhykkeisiin sekä ajanmittausmenetelmien kehityksestä nykypäivään saakka.
Webbplatsens språk: 
https://www.nist.gov/pml/time-and-frequency-division/popular-links/walk-through-time

Visa mera
Turun yliopiston kirjaston verkkonäyttely esittelee almanakkojen historiaa Suomessa. Näyttely kertoo muun muassa almanakkojen kielestä sekä niiden merkityksestä tiedonvälittäjinä.
Webbplatsens språk: 
https://sites.utu.fi/libuniturku/verkkonayttelyt/ajan-tieto-suomalaiset-almanakat-1700-luvulla/

Visa mera