Kuvia ja tietoa 1800- ja 1900-luvun vaihteen molemmin puolin Euroopassa ja Amerikassa vaikuttaneista tyylisuunnista ja liikkeistä: Arts and Crafts Movement, art nouveau, Wiener Werkstätte, De Stijl, Bauhaus, art deco.
Webbplatsens språk: 
http://www.artsmia.org/modernism

Visa mera
Uusi Aika -verkkonäyttely tarkastelee sotien jälkeistä ja 1950-luvun muotoilua. Esillä ovat ajankohdan keskeiset muotoilijat sekä useita vähemmän tunnettuja muotoilijoita, valmistajia ja tuotteita, yhteensä 1300 kohdetta. Näyttely perustuu Designmuseon esine-, kuva- ja arkistokokoelmiin.
Webbplatsens språk: 
http://uusiaika.kokoelma.fi/index.aspx

Visa mera
Designmuseon esine- ja kuvakokoelmiin pohjautuvassa verkkonäyttelyssä voi tutustua Kaj Franckin tuotantoon ja taustaan. Näyttelyyn on koottu sarjatuotantoa, prototyyppejä ja uniikkeja taide-esineitä.
http://franck.kokoelma.fi/

Visa mera
Marimekko-verkkonäyttelyssä voi tutustua Marimekon historiaan, suunnittelijoihin ja tuotteisiin. Verkkonäyttely pohjautuu Designmuseon esine- ja kuvakokoelmiin.
Webbplatsens språk: 
http://marimekko.kokoelma.fi/

Visa mera
Maritekstiilit Salossa esittelee poimintoja keräilijä Leena Vihervaaran Salon kaupungille lahjoittamasta Marimekko-kokoelmasta. Kokoelma sisältää lähes 2000 esinettä, joista suurin osa on asuja ja kankaita.
Webbplatsens språk: 
http://maritekstiilit.blogspot.fi/

Visa mera
Täällä esitellään teollisen muotoilun tekijöitä ja muotoilijan työtä. Jokaiselta muotoilijalta on valittu näyttelyyn neljä tuotetta tai tuoteperhettä, jotka ovat olleet merkittäviä heidän urallaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.elka.fi/verkkonayttelyt/teolliset-muotoilijat/

Visa mera
Esineitä ja piirustuksia Designmuseon kokoelmista, kuten Ab Iris Oy:n ja Arabian keramiikkaa, luonnoksia ryijyistä ja muista tekstiileistä sekä Louis Sparren huonekalupiirustuksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=building%3A%220%2Fdesignmuseo%2F%22

Visa mera
Designmuseon kokoelmiin perustuvassa verkkonäyttelyssä voi tutustua Arabian tehtaan historiaan, tuotteisiin ja valmistus- ja koristelutekniikoihin. Tietoa esineistä voi hakea leiman, koristelun ja suunnittelijan mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://arabia.kokoelma.fi

Visa mera
Finnish Design Infon sivuilla kerrotaan suomalaisesta muotoilusta, muotoilun monipuolisuudesta ja muotoilun vaikuttavuudesta. Sivuilla on esimerkkejä siitä, miten vastuullisuus, kestävä kehitys ja yhdenvertaisuus näkyvät muotoilussa.
Webbplatsens språk: 
https://finnishdesigninfo.fi/

Visa mera
Sivuilla on Aalto-yliopiston esittely sekä tietoa valmisteluista ja opiskelusta yliopistossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.aalto.fi/fi/

Visa mera
Designmuseon kotisivut sisältävät tietoa museon tulevista näyttelyistä. Sivuilta löytyy myös linkkejä muutaman jo loppuneen näyttelyn nettiversioon.
Webbplatsens språk: 
https://www.designmuseum.fi/fi/

Visa mera
Design District on hyvä opas niille, jotka ovat kiinnostuneita suomalaisesta muotoilusta ja persoonallisista tuotteista. Mukana on designliikkeitä, gallerioita, museoita, hotelleja ravintoloita. Kartta auttaa suunnistamisessa, ja yritykset löytyvät alan mukaan ryhmiteltyinä.
Webbplatsens språk: 
https://designdistrict.fi/

Visa mera
Pohjoismaista muotoilua esitteleviltä sivuilta löytyy tietoa pohjoismaisista muotoilijoista, alueen alan yrityksistä sekä museoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.scandinaviandesign.com/

Visa mera
Taideteollisuuden ja muotoilun järjestöjen kattojärjestön kotisivut, joilla yhteystietojen lisäksi linkit alan ajankohtaisia tapahtumia sekä jäsenjärjestöjä ja niiden julkaisuja esitteleville sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://www.ornamo.fi/

Visa mera
Designmuseon näyttely kertoo muotoilun roolista suomalaisen hyvinvointivaltion kehityksessä. Näyttelyyn liittyvä virtuaalinen digiarkisto esittelee kymmenien eri suunnittelijoiden töitä.
Webbplatsens språk: 
https://my.matterport.com/show/?m=ZKGJzxFB1qK

Visa mera
Näyttely kertoo arkkitehti Walter Gropiuksen perustaman taideoppilaitoksen historiasta, opetussuunnitelmista, pedagogiikasta, opiskelijoista sekä taiteilijoista. Näyttelyssä tutustuaan mm. värejä, muotoja ja materiaaleja koskeviin näkemyksiin ja periaatteisiin. Sivuilla on interaktiivisia harjoituksia, jotka havainnollistavat Bauhausin taide- ja muotoilupedagogiikkaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.getty.edu/research/exhibitions_events/exhibitions/bauhaus/new_artist/

Visa mera
Suomalaiseen huonekalumuotoilun ja sisustusarkkitehtuurin hakupalvelussa voi tutkia eri museoiden kokoelmia. Sivustolla on muun muassa Askon, Stockmannin piirustuskonttorin ja Keravan Puusepäntehtaan tuotantoa. Mukana on piirustuksia esimerkiksi Eero Aarniolta, Maija Heikinheimolta, Gunnel Nymanilta ja Ilmari Tapiovaaralta. Aineistoja voi etsiä esimerkiksi huonekalutyypin, suunnittelijan tai valmistajan perusteella valmiiden kategorioiden avulla. Tarjolla on myös teemanostoja eri aiheista.
Webbplatsens språk: 
https://tuolejajatiloja.finna.fi/

Visa mera
Maija Mäkikalli tarkastelee tutkimuksessaan suomalaisen modernin huonekalutaiteen murrosta 1920-luvulta 1950-luvulle turkulaisen Bomanin puusepäntehtaan tuotannon näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://edition.fi/smy/catalog/book/779

Visa mera