Kirja saamelaisten historian käännekohdista, saamelaisyhteiskunnan muutoksista ja saamelaistaiteista.
Webbplatsens språk: 
https://www.veli-pekkalehtola.fi/UserFiles/files/lopullinen_ss1-304_SAAMELAISET_0509.pdf

Visa mera
Suomen Kulttuurirahaston julkaisussa kuvataan taiteen rahoituksen nykytilaa Suomessa ja pohditaan rahoituksen eri vaihtoehtoja tulevaisuudessa.
Webbplatsens språk: 
https://skr.fi/sites/default/files/skr7/tiedostot/Rahan_kosketus.pdf

Visa mera
Nuori Taide nostaa nuoret esille taiteen tekijöinä. Se järjestää valtakunnallisia nuorten taiteen tapahtumia sekä alueellisia ja paikallisia työpajoja ja koulutuksia. Kohderyhmänä ovat 13–29 -vuotiaat.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuoritaide.fi/

Visa mera
Täällä on tietoa taiteen hankinnasta ja taiteesta osana rakennettua ympäristöä. Sivustolla on taidepankki, joka yhdistää tilaajan ja taiteilijan.
Webbplatsens språk: 
https://taiderakentamisessa.fi/

Visa mera
Julkaisussa käsitellään kulttuurialan digitalisaatiota muun muassa ammattiteatterin kehittämistoiminnan, teknologian tutkimuksen, teatterin tutkimuksen, taiteilijan työn ja yhteisötaiteen näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
https://www.humak.fi/julkaisut/virtuaaliseikkailu-teatterin-maailmaan-katsauksia-kulttuurialan-digit...

Visa mera
Amos Rex on yksityinen taidemuseo, joka toimii Helsingin keskustassa taiteen ja kaupunkikulttuurin kohtaamispaikkana ja luo näyttelyitä erityisesti kokeilevasta nykytaiteesta, 1900-luvun modernismista ja muinaisista kulttuureista.
Webbplatsens språk: 
https://amosrex.fi/

Visa mera
Mustekala on taiteen eri aloihin keskittyvä verkkolehti. Kirjoittajina on taiteilijoita, taideaineiden opiskelijoita ja eri alojen asiantuntijoita.
Webbplatsens språk: 
http://www.mustekala.info

Visa mera
Opas sisältää käytännön ohjeita taitelijalle, joka on lähdössä ulkomaille. Oppaassa neuvotaan, miten luoda verkostoa, esitellä omaa työtään, löytää galleristi tai järjestää näyttely. Ohjeita on myös myyntiin, tullaukseen, rahtiin, vakuutuusasioihin sekä verotukseen.
Webbplatsens språk: 
https://frame-finland.fi/tietoa-alasta/taiteilijan-opas-kansainvalistymiseen/

Visa mera
Frame tukee taiteen ammattilaisten kansainvälistä toimintaa, toimijoiden yhteistyötä Suomessa ja ulkomailla sekä toimii nykytaiteen tiedotuskeskuksena. Sivuilta löytyy tietoa Framen apurahoista, sen tarjoamasta ohjelmasta, Venetsian biennaaleista sekä nykytaiteesta alana. Taiteilijoille löytyy ohjeita, mm. kansainväliseen toimintaan. Framesta löytyy myös taidegallerioiden yhteystiedot sekä taidegalleriatilastoja.
Webbplatsens språk: 
https://frame-finland.fi/

Visa mera
Suomen kuvanveistäjäliiton kokoamassa veistosten osto-oppaassa kerrotaan, miten veistoksia voi arvioida ja hankkia, miten niiden huolletaan ja ylläpidetään.
Webbplatsens språk: 
https://sculptors.fi/wp-content/uploads/2016/10/skl_osto-opas_sahkoinen_lr.pdf

Visa mera
Ateneumin Helene Schjerfbeckin näyttelyn yhteydessä julkaistu esittely kertoo taiteilijan elämästä, kehityksestä taidemaalarina sekä persoonasta. Sivulla on kuvia Schjerbeckin tuotannosta, mm. sarja omakuvia.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt/maailmalta-loysin-itseni/

Visa mera
Galleria taidelainaamo G12 kuvataiteilijat, heidän teoksiaan ja kuvausta heidän taiteellisesta työstään.
Webbplatsens språk: 
http://www.galleria12.fi/fi/Taiteilijat.html

Visa mera
Taidekoulussa tutustutaan kuvallisiin sommittelukeinoihin, kuten muotoon, viivaan sekä valoon ja varjoon. Tehtävien avulla voi tutkia myös värejä, liikettä ja perspektiiviä. Sivustolta löytyy myös taidesanasto sekä tarinoita taiteesta.
Webbplatsens språk: 
https://serlachius.fi/suunnittele-vierailusi/koululaisohjelmat/taidekoulu/

Visa mera
Tehdään taidejuttuja sisältää opastusta lasten taidekasvatustoimintaan ja käytännön neuvoja maalauspajoihin, askartelu- ja käsityöprojekteihin. Oppaassa on myös leikkejä ja työstettäviä esityksiä.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/kulke/Tehdaan_taidejuttuja_Annantalo_nettipdf_pieni.pdf

Visa mera
EMMAn sivuilla on mm. taiteilijahaastatteluja ja teosesittelyjä sekä Rut Brykistä ja Ernst Mether-Borgströmistä kertovat dokumentit.
Webbplatsens språk: 
https://emmamuseum.fi/kokosimme-luovaa-tekemista-ja-kiinnostavaa-katseltavaa-yhdelle-sivulle/

Visa mera
Emman modernin taiteen opetusmateriaalit koulujen käyttöön. Tarjolla on tehtäviä taiteesta ja taideteoksista, taustamateriaaliksi on tarjolla taitelijoiden haastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://emmamuseum.fi/opettajille/etaopetusmateriaali-kouluille/

Visa mera
Täällä on tietoa ja tehtäviä saamelaisten kansallispäivään, taiteeseen, kieleen, elinkeinoihin ja yhteiskuntaan liittyen.
Webbplatsens språk: 
https://www.oktavuohta.com/

Visa mera
Kirjassa tarkastellaan työväen taidetta ja kulttuuritoimintaa Suomessa 1800-luvulta alkaen. Artikkelikokoelmassa käsitellään muun muassa musiikkia, teatteria, kirjallisuutta ja kuvataidetta. Kulttuuritoiminnan merkitystä työväestölle pohditaan mm. huvin, yhteiskunnallisen keskustelun ja poliittisen liikehdinnän näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/319634

Visa mera
Tänne on koottu podcasteja, videoita, tapahtumia ja osallistavaa taidetta Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkakoulun tarjonnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.uniarts.fi/taidetta-kotiin-koronaviruksen-aikaan/

Visa mera
Cultura-säätiön verkkojulkaisu suomalaisesta nykykulttuurista venäjäksi ja suomeksi. Julkaisussa nostetaan esille suomalaisia projekteja, kerrotaan perinteistä, tuotetaan soittolistoja sekä suositellaan kirjoja, paikkoja, elokuvia jne. Cultura-säätiön tehtävänä on kehittää Suomen venäjänkielisten osallisuutta yhteiskunnassa ja edistää kotoutumista.
Webbplatsens språk: 
https://culturalist.fi/

Visa mera
Taideyliopiston koordinoima hanke tutkii, kuinka taide julkisena palveluna voisi lisätä yhteiskunnallista tasa-arvoa ja hyvinvointia Suomessa. Sivuilla on luettavissa mm. tutkimus "ArtsEqual: Tasa-arvo taiteen ja taidekasvatuksen palveluiden suuntana", jossa kuvataan keskeisimpiä suomalaisessa taiteen ja taidekasvatuksen palvelujärjestelmässä tunnistettuja eriarvoistavia mekanismeja.
Webbplatsens språk: 
https://www.artsequal.fi/fi/

Visa mera
Harukaze : kirjoituksia Japanin kulttuurista on Oulun yliopiston Japani-opintojen verkkojulkaisu. Viimeinen numero on vuodelta 2017, mutta artikkeleista löytyy edelleen hyvää tietoa Japanista, mm. taiteesta, kirjoitusjärjestelmästä, historiasta, uskonnosta sekä kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.oulu.fi/Harukaze/Kaikki_artikkelit.html

Visa mera
Julkinentaide.fi tarjoaa tietoa julkisen taiteen hankkeista ja toteuttamisen tavoista. Kohderyhminä ovat taiteen tilaajat, rakennuttajat, taiteilijat sekä muut julkisen taiteen kentällä toimivat ammattilaiset. Sivusto kokoaa yhteen taiteen, muotoilun, arkkitehtuurin ja rakennusalan toimijat. Sivuilla on luettavissa Prosenttiperiaatteen käsikirja.
Webbplatsens språk: 
https://www.julkinentaide.fi/

Visa mera
Suomen elokuvasäätiön esittelee elokuva-alaa, tukia, kansainvälista elokuvatoimintaa sekä elokuvia.
Webbplatsens språk: 
https://www.ses.fi/

Visa mera
Teatterikorkeakoulun Tila, kuva, aatteet -luentosarjan oheismateriaaliksi laadittu aineisto kuvaa taidehistorian pääpiirteitä 1800-luvun loppuun asti. Arkkitehtuurin ja kuvataiteen lisäksi mukana on myös viittauksia teatterin, tanssin ja oopperan ilmiöihin.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/tila/

Visa mera
Kiasman nykytaiteen sanastossa esitellään ja avataan nykytaiteen käsitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://kiasma.fi/nykytaiteen-sanasto/

Visa mera
Frame tiedottaa apurahoistaan, antaa ohjeita apurahan hakijalle ja saajalle sekä listaa tilastoja myöntämistään apurahoista.
Webbplatsens språk: 
https://frame-finland.fi/apurahat/

Visa mera
Emil Aaltosen säätiö tukee apurahoin suomenkielisten tutkijoiden tieteellistä työtä, sivulla hakemuslomake
Webbplatsens språk: 
https://emilaaltonen.fi/

Visa mera

Sidor