Vaasassa sijaitsevan Pohjanmaan museon sivusto esittelee museon kokoelmia sekä kertoo yhteystiedot ja aukioloajat. Sivuilta löytyvät myös museossa esillä olevien ajankohtaisten näyttelyiden tiedot ja Pohjanmaan museon kirjastoluettelo.
Webbplatsens språk: 
https://vaasankaupunginmuseot.fi/pohjanmaan-museo/museo/pohjanmaan-museo/

Visa mera
Täällä voi tutustua Pohjanmaan saaristossa 1900-luvun alussa eläneeseen fiktiiviseen Sjöbergin perheeseen: miten perhe eli ja minkälaista oli arki kotitilalla, koulussa sekä pitkillä ja vaarallisilla hylkeenpyyntimatkoilla. Skären-museo on julkaistu suomen ja ruotsin lisäksi englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://skarenmuseum.fi/fi/

Visa mera
Sägenkartan kokoaa yhteen kansanperinnettä ja vanhoja tarinoita ja uskomuksia noidista, vedenhaltijoista, ihmissusista, tietäjistä, hengistä jne. Tarinat ovat peräisin Norjasta, Ruotsista, Suomesta ja Virosta ja niitä on yhteensä yli 10 000.
Webbplatsens språk: 
https://www.isof.se/sagenkartan#/places/nordic/true

Visa mera
Sivuilta löytyy tietoa Seurasaaren rakennuksista, tapahtumista, pääsymaksuista, julkaisuista ja yhteystiedoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallismuseo.fi/fi/seurasaarenulkomuseo

Visa mera
Mustasaaressa sijaitsevan Stundarsin kotiseutumuseon sivuilta löytyvät museon yhteystiedot, kartta, josta näkyy museon sijainti, museon kuvaus ja informaatiota sen yhteydessä toimivista kulttuurikeskuksesta ja ravintolasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.stundars.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua suomenruotsalaisen kansanperinteen aarteisiin: satuihin, tarinoihin, sananparsiin, arvoituksiin, kansanmusiikkiin jne. Sivustolla on kuunneltavissa ja ladattavissa yli 3000 sävelmää. Lisäksi löytyy tietoa soittajista, pelimanniperinteestä ja kansanmusiikin tallentajista.
Webbplatsens språk: 
https://folkdiktning.sls.fi/

Visa mera
Zacharias Topeliuksen Maamme kirjan digitaalinen editio on suunnattu kaikille Suomen historiasta ja kulttuurista sekä niitä koskevien käsitysten muotoutumisesta kiinnostuneille. Julkaisu sisältää tieteellisesti toimitetun ja kommentaariviitteillä täydennetyn Maamme kirjan vuoden 1878 painoksen sekä teoksen uudistetut laitokset vuosilta 1915 ja 1944. Teoksen historiaa, merkitystä ja kirjallisia keinoja käsitellään laajasti edition johdannossa.
Webbplatsens språk: 
https://maammekirja.sls.fi/

Visa mera