Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran syysjuhlaperinteestä kertovilla sivuilla esitellään kekrin, suomalaisen pyhäinpäivän, halloweenin, irlantilaisen Samhainin sekä muiden syysjuhlien historiaa, tapoja ja uskomuksia.
Webbplatsens språk: 
http://nebu.finlit.fi/juhlat/kekri/

Visa mera
Lyhyt historiikki joulurauhaperinteestä Turun Vanhalla Suurtorilla. Sivulta on myös linkki joulurauhan julistuksen tekstiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.turku.fi/joulurauha

Visa mera
Tietopaketti suomalaisesta juhlaperinteestä suurina juhlina jouluna, juhannuksena ja pääsiäisenä, muinaisena kekrinä ja halloweenina sekä vappuna ja itsenäisyyspäivänä.
Webbplatsens språk: 
https://juhlakalenteri.finlit.fi/

Visa mera
Tietopaketti pääsiäisestä sisältää tietoiskuja pääsiäiseen kuuluvista perinteistä, virpomisesta, pääsiäisherkuista, hiljaisesta viikosta. Sivulle on koottu myös kuvauksia Kansanrunousarkistosta.
Webbplatsens språk: 
https://juhlakalenteri.finlit.fi/p%C3%A4%C3%A4si%C3%A4inen

Visa mera
Helsingin yliopiston kulttuuriantropologian emeritusprofessori Matti Sarmela on julkaissut pdf-tiedostona vuonna 2007 uudistetun laitoksen teoksestaan Suomen perinneatlas.
Webbplatsens språk: 
https://www.sarmela.net/suomen-perinneatlas/

Visa mera
Kalenteriin on koottu valikoima kulttuurisia ja kansallisia juhlapäiviä, eri uskontojen juhlapyhiä sekä muita tärkeitä päiviä, kuten YK:n päivä ja Lapsen oikeuksien päivä. Uskonnollisista juhlista mukana on kristinuskon, islamin, juutalaisuuden, buddhalaisuuden, hindulaisuuden ja Krishna-liikkeen juhlia.
Webbplatsens språk: 
https://juhlakalenteri.fi/

Visa mera
Aikakirja 2013:ssa käsitellään ajanmittausta ja ajanlaskua. Siellä vastataan 50 tavallisimpaan yleisökysymykseen, avataan ajanlaskun aakkosia, ajanmittauksen kehitystä, kerrotaan vuodenaikojen vaihtelusta ja tähtitaivaan tapahtumista, kirkon juhlapäivistä, kansallisista ja kansainvälisistä merkkipäivistä sekä suomalaisen almanakan kehityksestä.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/312314/Aikakirja2013.pdf?sequence=4&isAllowed=y

Visa mera
Talonpoikaiskulttuurisäätiön kekrisivustolla on tietoa perinteisestä suomalaisesta syysjuhlasta ja sen vietosta. Sieltä löytyy muun muassa oppimateriaaleja päiväkotiin, ala- ja yläkouluun ja lukioon sekä vinkkejä kekrijuhlien järjestämiseen.
Webbplatsens språk: 
https://kekri.fi/

Visa mera
Kotuksen joulupakettiin on koottu tietoa vuodenvaihteen sanoista, tavoista, puheista ja perinteistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kotus.fi/nyt/teemakoosteet/kotuksen_joulupaketti

Visa mera
Toimittaja Jorma Kallenautio ja antiikintutkija, arkkitehti Aaro Söderlund pureutuvat joulun historiaan ja sen pakanallisiin juuriin.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50416059

Visa mera
Martat.fi:n reseptikirjassa voi tallentaa omat reseptit tai hakea aiheen tai sesongin mukaan. Tässä pääsiäisajan herkkujen ohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://www.martat.fi/reseptit/?fwp_recipe_seasonal=paasiainen

Visa mera
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura on koonnut tietopaketin jouluperinteestä. Sivuilla on artikkeleita joulunvieton eri puolista, kirjallisuusviitteitä ja linkkejä sekä kansanrunousarkiston aineistonäytteitä.
Webbplatsens språk: 
https://juhlakalenteri.finlit.fi/joulu

Visa mera
Suomalaisen kirjallisuuden seuran tietopakettiin on koottu keskikesän juhlan perinteitä kokoista koristeluun. Mukana on myös vanhat merkkipäivät yrjöstä kekriin, kansanrunousarkiston aineistonäytteitä sekä Viljo Kajavan ja Juhani Siljon juhannusrunot.
Webbplatsens språk: 
https://juhlakalenteri.finlit.fi/juhannus

Visa mera
Yle on koonnut juhlapäiviin liittyviä äänitteitä, videoita, tehtäviä ja verkkoaineistoja.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/juhlapaivat

Visa mera
Ilmatieteen laitoksen Juhlapyhien sää menneinä vuosina kertoo muiden muassa, onko vappuna aina kylmä ja sataako juhannuksena aina. Säätietoja on uudesta vuodesta, talvilomasta, pääsiäisestä, vapusta, äitienpäivästä, juhannuksesta, naistenviikolta, Jaakonpäivästä, isänpäivästä, itsenäisyyspäivästä sekä joulun ajalta. Sivuille on myös poimittu mielenkiintoisia yksityiskohtia säätiedon historiankirjoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.ilmatieteenlaitos.fi/juhlapyhien-saa

Visa mera