Sivut sisältävät naiskirjailijoiden elämäkertatietoja ja kirjoja luettavaksi. Tietoa kirjailijoista voi hakea kirjailijan nimen mukaan, maan mukaan tai vuosisadan mukaan. Ulkoasu on vanhahtava, mutta sisältöä päivitetään edelleen.
Webbplatsens språk: 
http://digital.library.upenn.edu/women

Visa mera
E-kirjoja Kindlelle, iPadille ja monille muille lukulaitteille.
Webbplatsens språk: 
https://manybooks.net/

Visa mera
Kongressin kirjaston digitaaliset kokoelmat käsittävät monenlaatuista ja -muotoista materiaalia: musiikinhistoriaa, nuotteja, historiaa, kaunokirjallisuuden tutkimusta kulttuurihistoriaa kuvina, piirroksina, valokuvina alkuperäisistä lähteistä, äänitteinä.
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/collections/

Visa mera
Mark Twain Project -sivustolla voi tutustua kirjailijan kirjeenvaihtoon, tuotantoon ja henkilöhistoriaan. Sivuilta löytyy myös Twainin kirjoituksia ja kirjeitä luettaviksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.marktwainproject.org/

Visa mera
Amerikkalaisia ja englantilaisia romaaniklassikoita online-versioina, joukossa O´Pioneers, Babbit, The Scarlet Letter, Little Women, Moby Dick ja monia muita.
Webbplatsens språk: 
https://americanliterature.com/books

Visa mera
Erittäin perusteellinen ja monipuolinen Jane Austenin elämään ja teoksiin liittyvä linkkikokoelma. Sivuilta löytyvät mm.Austenin tekstit, hänen elämäkertansa ja hänen tuotannostaan kirjoitettuja artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
https://www.pemberley.com/janeinfo/janeinfo.html

Visa mera
Kirjallisuuden elektroninen kokotekstitietokanta. Sisältää yli 12 000 maksutonta, englanninkielistä elektronista kirjaa eri tiedostomuodoissa.
Webbplatsens språk: 
http://digital.library.upenn.edu/books

Visa mera
Hathi Trustin digitaalisessa kirjastossa osa materiaalista on luettavissa vapaasti. Aineiston pystyy haussa rajaamaan avoimesti luettaviin valitsemalla Full view only -vaihtoehto rajaukseksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.hathitrust.org/

Visa mera
Bibliotheca Augustana on kattava kokoelma eurooppalaisia (latinan-, kreikan-, saksan-, englannin-, ranskan-, espanjan- ja italiankielisiä) tekstejä kokotekstiversioina varhaisimmista löydetyistä kirjoituksista nykyaikaan. Pääpaino materiaalissa on kuitenkin vanhoissa, historiallisissa kirjoituksissa ja kirjailijoissa.
Webbplatsens språk: 
http://www.fh-augsburg.de/~harsch/augusta.html

Visa mera
Open Library tarjoaa kirjoja avoimesti luettavaksi sekä lainattavaksi. Kokoelma käsittää valtavan määrän tieto- ja kaunokirjallisuutta monella kielellä. Lainaaminen edellyttää rekisteröitymistä. Myös aineistoluettelo on käyttäjien täydennettävissä, muun muassa teosten sisällön kuvailu on yhteisöllistä.
Webbplatsens språk: 
https://openlibrary.org/

Visa mera
Englannin keskiajan, renessanssin sekä varhaisen 1600-luvun kaunokirjallisuuden ja runouden antologia. Kattaa vuodet 1350-1660. Tekijä on tarkistanut sivujen tiedot Norton Anthology of English Literaturen kuudennesta painoksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.luminarium.org/lumina.htm

Visa mera
Sivulla on seuraavat J. M. Barrien teokset: The Adventures of Peter Pan, The Little White Bird, Margaret Ogilvy.
Webbplatsens språk: 
https://www.literature.org/authors/barrie-james-matthew/

Visa mera
Ambrose Bierce kokosi sanakirjansa (suom. Saatanan sanakirja) vuonna 1911. Sanojen selitykset ovat hauskoja, ilkeitä, sarkastisia ja erittäin osuvia.
Webbplatsens språk: 
https://www.thedevilsdictionary.com

Visa mera