Sivusto kertoo British Libraryssa olevista Gutenbergin Raamatuista - niiden historiasta, säilyttämisestä ja meneillään olevasta digitalisoinnista. Näytteitä paperi- ja papyrysversion eri kohdista haettavissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.bl.uk/treasures/gutenberg/homepage.html

Visa mera
Kansalliskirjaston Fragmenta membranea -kokoelma sisältää osan keskiaikaisen Ruotsin valtakunnan itäosissa, Turun hiippakunnassa, laadittujen ja käytettyjen kirjojen jäänteistä. Fragmenta membranea -tietokanta sisältää yli 9000 digitoitua pergamenttilehteä, 900- ja 1000-lukujen taitteesta 1500-luvun puoliväliin.
Webbplatsens språk: 
https://fragmenta.kansalliskirjasto.fi/

Visa mera
British Library on julkaissut yli miljoona kuvaa Flickr-verkkopalvelussa. Kuvat on digitoitu 1600-1800 -luvuilla julkaistuista kirjoista ja ne ovat vapaasti käytettävissä ja muokattavissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.flickr.com/photos/britishlibrary

Visa mera
Vuosikymmenittäin ja kolmeen erikoiskategoriaan jaettu virtuaalinäyttely esittelee edustavaa kirjankansitaidetta. Sisältää kuvien lisäksi johdannon kustakin aiheesta sekä kansien kommentteja.
Webbplatsens språk: 
https://rbscp.lib.rochester.edu/3352

Visa mera
Kaupassa on laaja uusien, vanhojen ja harvinaisten kirjojen valikoima. Palvelussa kerrotaan seikkaperäisesti, miten tilataan ja millä tavoin maksetaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.abebooks.co.uk/

Visa mera
Münchenin digitointikeskus on tuonut verkkoon runsaan määrän alkuperäisaineistoa, käsikirjoituksia, kuvia, piirroksia, varhaisia painatteita, nuotteja, kirjoja sekä tutkimuskirjallisuutta.
Webbplatsens språk: 
https://www.digitale-sammlungen.de/index.html?c=suchen&l=en

Visa mera
Italian kirjastoissa säilytettävien käsikirjoitusten kuvaukset ja kuvia niistä. Käsikirjoituksia voi etsiä kirjoittajan, alkuperän ja kuvittajan mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://manus.iccu.sbn.it/web/manus

Visa mera
Codex sinaiticus on 350-luvulta peräisin oleva Raamattu-käsikirjoitus. Sen teksti on kreikkaa ja se sisältää ensimmäisen kokonaisena säilyneen Uuden testamentin. Julkaisussa on kuva alkuperäisen koodeksin sivusta sekä transkriptio (kreikaksi). Käännös on toistaiseksi saatavilla vain osasta tekstiä.
Webbplatsens språk: 
https://codexsinaiticus.org/en/

Visa mera
SKS:n julkaisema Suomen keskiajan ja 1500-luvun käsikirjoitusten digitaalinen kirjasto sisältää tekstejä hallinnon, juridiikan, liturgian, historian ja teologian aloilta. Palvelussa voi selata käsikirjoituksia korkealaatuisina kuvina sekä tutustua käsikirjoituksiin ja niiden historiaan kuvailutietojen avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.codicesfennici.fi/

Visa mera
Viktoriaanisen ajan kirjaa käsittelevä sivusto on jaettu tuotanto- ja julkaisuosaan. Tuotanto-osassa esitellään tuon ajan painoteknologiaa, kuvitustapoja ja kirjansidontaa. Julkaisuosassa kerrotaan romaanien, halpojen \keltaselkien\, viihdekirjallisuuden, lastenkirjojen ja aikakauslehtien julkaisemisesta 1800-luvun Englannissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.bl.uk/collections/early/victorian/intro.html

Visa mera
Pukstaavin verkkosivuilla on tietoa museon näyttelyistä, tapahtumista ja palveluista. Esillä on myös verkkonäyttelyitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.pukstaavi.fi/

Visa mera