Oppaassa kerrotaan, mitä tekemistä kyberturvallisuudella ja tietoturvalla on arkemme kanssa, mitä on informaatiovaikuttaminen ja millainen on hyvä salasana. Opas sisältää sanaston sekä 11 kyberkäskyä, joiden avulla voi parantaa kyberturvallisuutta.
Webbplatsens språk: 
https://issuu.com/jyuit/docs/mpk-jy-kyberopas_22032017

Visa mera
Opas neuvoo, mistä asioista on huolehdittava, jotta tietokoneen, tabletin ja älypuhelimen käyttö ja internetissä toimiminen on turvallista. Kybermaailman riskejä ja mahdollisuuksia havainnollistaan useiden esimerkkien avulla.
Webbplatsens språk: 
https://turvallisuuskomitea.fi/?s=kodin+kyberopas

Visa mera
Liikenne- ja viestintäviraston tietoturvakampanja neuvoo, miten tietosi säilyvät tallessa, laitteesi päivitettynä ja salasanasi suojassa.
Webbplatsens språk: 
https://turvalistit.fi/

Visa mera
Digitreenien peruskurssilla voi opetella arkea helpottavia digitaitoja omaan tahtiin. Kurssissa on viisi aihepiiriä: perusteet, valokuvat, tiedonhaku ja tietoturva, puhelimen asetukset ja viestit sekä verkkoasiointi, kuten verkkopankin käyttö ja maksaminen.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/11/14/digitreenien-peruskurssi-taitoja-uteliaille

Visa mera
Oulun kaupunginkirjaston julkaisema opas tutustuttaa erilaisiin verkkosisältöihin ja -palveluihin. Käsiteltäviä aiheita ovat mm. sähköposti, tiedonhaku, sosiaalinen media, vahva tunnistautuminen sekä terveystieto verkossa.
Webbplatsens språk: 
https://kirjastossatavataan.fi/digivuorenvalloittajat/

Visa mera
Tietopankkiin on koottu ohjeita, jotka auttavat tunnistamaan digihuijauksia ja suojautumaan niiltä. Ohjeita löytyy kotiin, työpaikalle ja vapaa-aikaan eri muodoissa: oppaina, vinkkilistoina ja animaatioina. Tarjolla on mm. oppaat digitaalisten pelien turvallisuudesta sekä yritysten ja organisaatioiden digiturvallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.jamk.fi/fi/projekti/cyberdi/tietopankki

Visa mera