Joutsan joutopäivien perinneverkosta löytyy perinnetietoutta, jota on kerätty joutopäivien perinnenäytösten yhteydessä.
Webbplatsens språk: 
http://www.joutsa.fi/jouto/perinne

Visa mera
Poron jäljillä –hankkeen tuloksena syntynyt verkkonäyttely kertoo porosta käsitöiden materiaalina pohjoisen käsityöperinteessä. Sivuilla on käsityöläisten esittelyjä sekä tietoa porosta, poronhoidosta, käsityötaidoista ja tekniikoista ennen ja nyt. Lapsille on laadittu oma näyttely.
Webbplatsens språk: 
https://www3.jkl.fi/craft/craftmuseum/poro/index.html

Visa mera
Suvi Kettula on tutkinut suomalaisen keinutuolinmaton valmistus- ja käyttöhistoriaa 1800-luvun loppupuolelta 1900-luvun puoliväliin saakka. Tutkimuksen aineistona on ollut 348 mattoa eri museoiden kokoelmista.
Webbplatsens språk: 
https://asiakas.kotisivukone.com/files/tekstiilikulttuuriseura.kotisivukone.com/seuran_julkaisut_201...

Visa mera
Konservointikeskus esittelee sivuillaan toimialueensa ja toimintatapansa. Sivustosta löytyy ohjeita vanhojen arvotekstiilien konservointiin sekä niiden hoitoon ja säilytykseen (mm. pellavatekstiilit sekä ryijyt).
Webbplatsens språk: 
https://www.craftmuseum.fi/palvelut/konservointikeskus

Visa mera
Suomen käsityön museon ylläpitämä sivusto tarjoaa tietoa käsityön historiasta ja nykypäivästä. Sivuilla esitellään erilaisia tekniikoita ja niiden taitajia. Käsityön aikoja –kokonaisuus sisältää käsityöaiheisia näyttelyjä, julkaisuja ja tutkimuksia.
Webbplatsens språk: 
https://craftstories.fi/

Visa mera
Genius Loci -sivustoon sijoitettu kulttuuriperintö kuljettaa kiinnostavasti historialliselle Keski-Pohjanmaalle. Teemojen kautta matkataan pelloille, vesille ja metsiin, mutta myös kirkkopoluille, kansantarinoiden maailmaan ja kärsimyksen lähteille. Kävijät voivat jättää sivuille omat tarinansa eri kohteista.
Webbplatsens språk: 
https://geniusloci.chydenius.fi/

Visa mera
Suomen käsityön museo on tuottanut verkkonäyttelyn Taitoliiton satavuotisen toiminnan kunniaksi. Näyttely kertoo alueellisten taitoyhdistysten vaiheista 1900-luvun alusta nykypäivään.
Webbplatsens språk: 
https://www3.jkl.fi/craft/craftmuseum/kasityo_yhdistaa/

Visa mera
Suomen käsityön museo on koonnut verkkonäyttelynsä tälle sivulle. Näyttelyitä on käsityöopetuksesta ja sen vaiheista kansallispukuihin ja porojen jäljille.
Webbplatsens språk: 
https://www.craftmuseum.fi/nayttelyt-ja-tapahtumat/verkkonayttelyt

Visa mera
Satavuotiaan Taito-lehden verkkonäyttelyssä esitellään lehtien sisältöjä eri vuosikymmeniltä. Aikakausia tarkastellaan kolmen teeman kautta. Teemat ovat kotiteollisuus ja ideologiat, käsityö tuotantona sekä naiset ja turhuus. Nähtävillä on lehdissä julkaistuja käsityömalleja, ohjeita, niksejä, mainoksia ja vanhojen lehtien kansia.
Webbplatsens språk: 
https://www3.jkl.fi/craft/craftmuseum/taitolehti/

Visa mera
Käsityön museo tarjoaa tietoa käsityön nykyisyydestä ja menneisyydestä. Sivuilla esitellään myös kansallispukuja ja esineiden konservointia.
Webbplatsens språk: 
https://www.craftmuseum.fi/

Visa mera
Sivusto esittelee Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän avoimen yliopiston museologian opiskelijoiden tallennusharjoitustöitä Suomen käsityön museolle. Aiheina mm. saamenpuvut, skeittilaudat, uniikit polkupyörät, kierrätyskankaat ja cosplay-asut.
Webbplatsens språk: 
http://museonayttely.fi/nykytallennus/

Visa mera
Sivulle on koottu kattava määrä tietoa suomalaisesta ryijystä ja ryijyperinteestä. Sisältää artikkelit suomalaisen ryijyn historiasta ja ominaispiirteistä, kansanomaisten ryijyjen kuvioaiheita, virikkeitä, ideoita, suunnittelua ja valmistusohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://punomo.fi/kategoria/tekniikat/ryijyt/

Visa mera
Yhdistyksen tarkoituksena on kehruun, pellavanviljelyn, kudonnan ja muiden tekstiilien valmistukseen liittyvien perinteisten taitojen ylläpitäminen, tukeminen ja kehittäminen . Sivulla on yhteys- ja toimintatietoa sekä informaatiota järejstettävistä tapahtumista ja kursseista.
Webbplatsens språk: 
https://kehraajienkilta.wordpress.com/

Visa mera
Suomen Sepät ry:n sivuilta löytyy lyhyt sepän työn historiikki rauta-ajasta keskiajalle sekä Kalevalan yhdeksäs laulu, jossa kerrotaan raudan ja seppä Ilmarisen synnystä.
Webbplatsens språk: 
https://suomensepat.fi/

Visa mera
Taidesepät on 1979 perustettu valtakunnallinen sepäntyön ammattialan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Sivusto kertoo yhdistyksen tavoitteesta, sen järjestämästä tiedotus- ja näyttelytoiminnasta sekä alan koulutuksesta. Sivuston kautta voi myös tutustua jäsenyritysten tuotantoon sekä taonnan työmenetelmiin ja historiaan Suomessa. Sivustossa on myös Ajankohtaista-palsta.
Webbplatsens språk: 
https://www.taidesepat.fi

Visa mera
Tietopaketin avulla voi opetella pitsinnypläyksen alkeet sekä tutustua pitsien historiaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.raumalace.fi/

Visa mera