Uuno Klamin elämästä ja sävellyksistä kertovat verkkosivut sisältävät myös bibliografian ja kuvagallerian.
Webbplatsens språk: 
http://www.uunoklami.fi

Visa mera
Täällä voi lukea Musiikkiarkiston julkaisemia kirjoja, jotka käsittelevät suomalaista populaarimusiikkia ja sen tekijöitä. Tarjolla on e-kirjoja äänilevyn historiasta, pophistoriasta, viihdemusiikista, jazzista sekä säveltäjistä ja muusikoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/

Visa mera
Erkki Kurenniemi oli suomalainen elektronimusiikin edelläkävijä ja soitinrakentaja. Sivustolla esitellään poimintoja Kurenniemen arkistosta, johon kuuluu asiakirjoja, valokuvia ja muita dokumentteja, maalauksia ja teknistä kalustoa. Erkki Kurenniemi – A Man From The Future –verkkojulkaisussa käsitellään Kurenniemen uraa ja toimintaa eri näkökulmista.
Webbplatsens språk: 
http://www.lahteilla.fi/kurenniemi/

Visa mera
Suomen musiikintekijöiden etujärjestö antaa tietoa, opastusta ja neuvontaa musiikintekijöille alalla kehittymisessä, taloudellisesti ja ammatillisesti, sekä esim. sopimusneuvontaa, ohjeita työn hinnoitteluun tai osuuksien jakosuhteiden järjetämiseen. Täsmätunti-palvelussa voi varata ajan konkreettiseen opastukseen.
Webbplatsens språk: 
https://musiikintekijat.fi/

Visa mera
Toimittaja ja käsikirjoittaja Eva Tigerstedtin ohjelmasarja esittelee mm. Erik Satien, Hildegard Bingeniläisen, Wolfgang Amadeus Mozartin ja Kaija Saariahon tunnetuimpia teoksia. Musiikin ohella perehdytään aikakauteen ja maailmaan, jossa teokset ovat syntyneet.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/03/09/oletko-aina-toivonut-ymmartavasi-klassista-musiikkia-eva-ti...

Visa mera
Sibeliuksen poluilla -matkailureitti kertoo Sibeliuksen elämän tärkeistä paikoista ja vaiheista. Reitti alkaa säveltäjän syntymäkaupungista Hämeenlinnasta ja kulkee Loviisaan, Helsinkiin, Tuusulaan ja Järvenpäähän. Näiden lisäksi esitellään lyhyesti myös muita Sibeliukseen liittyviä kotimaan matkakohteita.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/hkm/pdf/sibeliuksen_poluilla.pdf

Visa mera
Suomen Musiikkikirjastoyhdistys on julkaissut osan yhtenäistettyjen nimekkeiden ohjeluetteloista verkkoversioina. Luettelot ovat käytettävissä erilaisina tiedostomuotoina (pdf, word).
Webbplatsens språk: 
https://www.musiikkikirjastot.fi/tiedonhaunavuksi/saveltajien-teosluetteloita-kirjastojen-tapaan/

Visa mera
Suomen musiikkielämän ilmiöitä, uutisia ja musiikintekijöitä, musiikin tuottamisen ja viennin edistämistä. Music Finland esittelee in nuotisto välittää suomalaista kustantamatonta nuottimateriaalia kotimaassa ja kansainvälisesti.
Webbplatsens språk: 
https://musicfinland.fi/

Visa mera
Lainauskorvaus.fi tarjoaa tietoa opetus- ja kulttuuriministeriön maksamasta lainauskorvauksesta, jota maksetaan musiikin, tekstin ja kuvan tekijöille. Korvauksen jakaminen pohjautuu yleisten kirjastojen lainaustilastoihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.lainauskorvaus.fi/

Visa mera
Tänne on koottu Ylen Sibelius-juhlavuoden tarjonta radiossa, televisiossa ja verkossa.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/klassinen/jean-sibelius-150v

Visa mera
Beethoven-juhlavuoden tarjontaa Yle Areenassa. Katsottavissa myös säveltäjän elämästä kertova Beethoven minuutissa -animaatiosarja.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/30-2333

Visa mera
Sivustossa kerrotaan oululaisista taidemusiikin säveltäjistä, Oulun rockmaisemasta 1960-luvulta lähtien, tanssimusiikista ja sen tekijöistä sekä jazzista otsikolla. Sivuston tekstit ovat kirjoittaneet Juha Sutela, Kimmo Pihlajamaa ja Seppo Nuortimo.
Webbplatsens språk: 
https://www.ouka.fi/oulu/pohjoista-musiikkia

Visa mera
Europeana sisältää kirjoituksia, julkaisuja musiikista ja äänitteitä. Sieltä löytyy nuotteja ja säveltäjien henkilöhistoriaa, paikallisen perinnemusiikin lähteitä sekä soitintietoutta.
Webbplatsens språk: 
https://www.europeana.eu/fi/collections/topic/62-music

Visa mera
Teoston opastusta tekijänoikeuksista musiikin tekijöille ja käyttäjille.
Webbplatsens språk: 
https://www.teosto.fi/

Visa mera
Sibelius-museon sijainti, kokoelmat ja aukioloajat sekä tietoa museon Sibelius-materiaaleista, mm. luettelo museon kokoelmissa säilytettävistä säveltäjän autografeista.
Webbplatsens språk: 
https://sibeliusmuseum.fi/fi/sibeliusmuseo/

Visa mera
Valtakunnallinen Wagner-seura kuuluu kansainväliseen Wagner-seurojen kattojärjestöön. Se järjestää luento- ja muita yleisötilaisuuksia sekä oopperamatkoja, jakaa stipendejä, julkaisee kirjoja (vasta yksi) sekä Wagneriaani-lehteä. Seuran jäsentiedotteet, vuosikertomukset ja toimintasuunnitelma löytyvät etusivulta.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenwagnerseura.org

Visa mera
Ainolan kotisivuilla kerrotaan Sibeliusten kodista Tuusulanjärven rannalla: arkkitehtuurista, sisustuksesta, pihapiiristä ja taloon liittyvistä Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä elämänvaiheista. Sivuilla on myös lyhyt kuvaus Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.ainola.fi

Visa mera
Yle klassisen Musiikin syntymäpäiväkalenteri kertoo monipuolisesti Suomen musiikkielämän vaikuttajista. Kalenterin karikatyyrit ovat Lassi Rajamaan käsialaa.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/klassinen/musiikin-syntymapaivakalenteri

Visa mera
Suomen Säveltäjät ry:n sivulla on aakkosellinen lista yhdistykseen kuuluvista suomalaisista nykysäveltäjistä.
Webbplatsens språk: 
https://composers.fi/tietoa-meista/jasenet/

Visa mera
Lena von Bonsdorffin kirjoittama elämäkerta Martin Wegeliuksesta (1846–1906). Wegelius johti lähes neljännesvuosisadan ajan perustamaansa Helsingin musiikkiopistoa, Sibelius-Akatemian edeltäjää. Hän toimi myös oopperakapellimestarina, säveltäjänä, kuoronjohtajana, kuorosäveltäjänä ja sovittajana.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-329-112-6

Visa mera
Vapaaseen Tietosanakirjaan Wikipediaan kirjoitettuja artikkeleita suomalaisista muusikoista.
Webbplatsens språk: 
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luokka:Suomalaiset_muusikot

Visa mera
Fono.fi sisältää tiedot Yleisradion äänilevystöön hankituista äänilevyistä vuodesta 1974 lähtien sekä tietoja myös vanhemmista kokoelmista. Kaupallisten äänilevyjen lisäksi Fono.fi:stä löytyvät Yleisradion kantanauhat. Äänitteitä voi etsiä tekijän, esittäjän, kappaleen nimen tai aiheen mukaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.fono.fi

Visa mera
Klassisen musiikin erikoislehti.
Webbplatsens språk: 
https://rondo.fi/

Visa mera
Susanna Välimäen ja Nuppu Koivisto-Kaasikin kirja esittelee 126 säveltäjänaista, jotka vaikuttivat Suomen 1800- ja 1900-luvun musiikkielämässä, kulttuurissa ja yhteiskunnassa. Jokaisesta on laadittu historialliseen alkuperäisaineistoon perustuva elämäkerta-artikkeli teosluetteloineen ja lähdetietoineen.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/ha.154/

Visa mera
Iskelmämusiikin ja sen esittäjien historiaa Suomessa 1950-luvun lopulta 1960-luvun alkuun. Teoksessa kerrotaan laulajista, yhtyeistä, lauluntekijöistä, muista alan toimijoista sekä esiintymisestä tuona aikana.
Webbplatsens språk: 
https://www.musiikkiarkisto.fi/oa/_tiedostot/julkaisut/suklaasydan-tinakuoret.pdf

Visa mera
Oopperasammossa voi etsiä ooppera- ja musiikkiesityksiä Suomessa vuosien 1830-1960 väliltä. Tarjolla ovat näkymät, jossa voi etsiä esityksiä, henkilöitä, sävellyksiä, roolihahmoja sekä esityspaikkoja.
Webbplatsens språk: 
https://oopperasampo.fi/fi/

Visa mera
Esittely Jean Sibeliuksen elämästä ja hänen kodistaan Ainolasta sekä tietoa säveltäjän tuotannosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.sibelius.info/suomi/

Visa mera
Margit Rahkosen kirjoittama Margaret Kilpisen elämäkerta avaa henkiöhistorian ohella näkymän suomalaiseen kulttuuri- ja musiikkielämään. Keskeisenä lähdemateriaalina on ollut Margaret ja Yrjö Kilpisen kirjeenvaihto.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.285/

Visa mera
Suoni on tutkimusyhdistys, joka tuottaa tietoa ja edistää sosiaalista ja ympäristöllistä oikeudenmukaisuutta musiikkikulttuurissa. Sivustolla voi lukea mm. julkaisut "Naiset, musiikki, tutkimus – ennen ja nyt" sekä "En tee maailmanmusaa, mä teen poppia: selvitys rakenteellisesta rasismista Ruotsin musiikkialalla".
Webbplatsens språk: 
https://www.suoni.fi/fi/etusivu

Visa mera