Sivuilla kerrotaan matkoista, joita Suomen autonomian ajan keisarit Aleksanteri I, Nikolai I, Aleksanteri II, Aleksanteri III ja Nikolai II tekivät seurueineen Kaakkois-Suomeen.
Webbplatsens språk: 
http://www3.lappeenranta.fi/museot/verkkonayttelyt/keisarinmatkasivut/index.html

Visa mera
Sivuilta löytyy tietoa inkeriläisistä, Inkerin historiasta, merkkihenkilöistä ja inkeriläisen kansanelämän eri muodoista. Sivustossa on myös kokonaisuus inkeriläinen perhealbumi sekä virtuaali-Inkeri.
Webbplatsens språk: 
http://www.inkeri.fi/

Visa mera
Verkkonäyttely kertoo Alexander Suvorovin elämästä ja vaiheista sotapäällikkönä. Suvorovin Pietarin suojaksi rakennuttamasta linnoitusjärjestelmästä ja sotakanavista löytyy erillinen tietopaketti.
Webbplatsens språk: 
http://www3.lappeenranta.fi/museot/verkkonayttelyt/Suvorov/index.html

Visa mera
Vuonna 2006 Etelä-Karjalan taidemuseossa oli esillä Ilja Repinin taidetta esittelevä näyttely. Verkkoaineisto sisältää taiteilijan elämäkertatietoja, Repin ja Suomi -artikkelin, Penaty-huvilaa esittelevän osion sekä Repinin taidetta käsitteleviä seminaarivideoita.
Webbplatsens språk: 
http://www3.lappeenranta.fi/museot/verkkonayttelyt/kesa2006/repin/repin/index.htm

Visa mera
Viipurin kaupungin historia perustamisesta luovuttamiseen toisen maailmasodan jälkeen. Sivulta löytyy myös luovutetun Karjalan kartta ja kuvia Viipurista eri aikoina.
Webbplatsens språk: 
http://www.luovutettukarjala.fi/pitajat/viipuri/viipurihist.htm

Visa mera
Täällä voi tutustua Suomenlinnan historian venäläiseen aikakauteen. Sveaborgiksi nimetty linnoitus siirtyi Venäjän keisarikunnalle vuonna 1908. Venäläinen aika linnoituksessa kesti vuoteen 1918 saakka. Näyttely kertoo mm. Viaporin sotilaallisesta merkityksestä, tekniikan kehityksestä, rakentamisen uudistuksista ja kasarmin arjesta.
Webbplatsens språk: 
http://suomenlinna.fi/krepostsveaborg/

Visa mera
Lenin-museon oppimateriaalissa käydään läpi vallankumoukseen johtaneet taustat, kuvataan Neuvostoliiton rakentumista ja rakennetta sekä kylmän sodan varustelua muun muassa asein, propagandan ja urheilun avulla.
Webbplatsens språk: 
https://prezi.com/view/t5EcrhUMPCRxGw80AeVY/

Visa mera
Petri Neuvosen väitöskirjatutkimus käsittelee Viipurin vanhankaupungin fyysistä ja kulttuurista muutosta vuosina 1856–1939. Siinä käydään läpi kahdeksan vuosikymmentä alueen rakennushistoriaa. Samalla tutkimus tarkastelee kulttuurista muutosta, joka ilmeni viipurilaisten suhtautumisessa vanhankaupungin linnoitusmuureihin, rakennuksiin sekä katu- ja kaupunkinäkymiin.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-60-7590-7

Visa mera
Karjalan Tasavallan Kansalliskirjaston sivulla on sekä katsaus kirjaston historiaan että tietoa nykypäivästä: tietoa kirjaston henkilökunnasta, kokoelmista ja osastoista, kirjavaihdosta, tilastotietoa, linkki kirjaston näyttöluetteloon, joka sisältää myös karjalankielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Carelica\) ja vepsänkielisen kirjallisuuden yhteisluettelon (\Vepsica\).
Webbplatsens språk: 
http://fin.library.karelia.ru/

Visa mera
Viipurin Suomalaisen Kirjallisuusseuran (VSKS) tuottama sivusto kokoaa yhteen Viipuria koskevia digitaalisia aineistoja. Wiipuri.fi sisältää otteita Wiipurin arkistoyhdistyksen (WAY) kuvakokoelmasta, tarinallistettuja tutkimukseen perustuvia kertomuksia Viipurin historiasta ja luentoja Viipuri-tutkimuksen teemoista.
Webbplatsens språk: 
https://wiipuri.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua 20 venäläiseen taiteilijaan ja heidän pääteoksiinsa, jotka ovat Pietarin Venäläisen museon kokoelmista.
Webbplatsens språk: 
http://info.edu.turku.fi/venalaisettaiteilijat/index.html

Visa mera
Ulkomaiset oikeudelliset tiedonlähteet -kokoelmaan on Eduskunnan kirjasto kerännyt tiedonlähteitä Belgiasta, Itävallasta, Ranskasta, Saksasta ja Venäjältä. Tietopaketteihin on koottu keskeiset sähköiset oikeudelliset tiedonlähteet: perustuslaki, säädöskokoelmia, lakikirjoja, säädösvalmisteluaineistoa ja oikeustapauskokoelmia
Webbplatsens språk: 
https://www.eduskunta.fi/FI/naineduskuntatoimii/kirjasto/aineistot/ulkomainen_oikeus/Sivut/default.a...

Visa mera
Ateneum esittelee Natalia Goncharovan, hänen elämäntarinansa, kehityksensä taiteilijana sekä teoksia ja niiden historiikkia laajan näyttelynsä yhteydessä. Goncharovasta taiteilijana ja hänen merkityksestään taiteelle on myös video.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt/natalia-goncharova/

Visa mera
Carl Ludvig Engelin muistiinpanot pietarilaisesta rakentamisesta tarjoavat hyödyllistä tietoa 1800-luvun rakennusten restauroinnin parissa työskenteleville sekä kaikille Engelin ajan arkkitehtuurista kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://www.museovirasto.fi/uploads/Meista/Julkaisut/engelin-merkintoja_pienennetty.pdf

Visa mera
Ylen radio-ohjelmasarjassa keskustellaan mm. Venäjän nykyoloista, liike-elämästä, ruokakulttuurista, undergroundista, sankareista ja myyteistä. Toimittajana Jari Aula.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50176646

Visa mera
Ville Kajanteen tutkimuksen aiheena on kulttuuriadressi, jonka tarkoituksena oli painostaa Venäjän tsaari Nikolai II:sta ottamaan huomioon Suomessa esitetyt vaatimukset helmikuun manifestin peruuttamiseksi. Tutkimuksessa selvitetään, miten kansainvälinen kulttuuriadressi toteutettiin ja mikä teki sen tarpeelliseksi ja mahdolliseksi.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-653-450-6

Visa mera
Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos (BOFIT) seuraa Venäjän ja Kiinan ajankohtaista kehitystä. Viikkokatsaus on uutiskooste tärkeimmistä taloustapahtumista näissä maissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.bofit.fi/fi/seuranta/viikkokatsaus/

Visa mera
Täällä voi tutustua Inkerinmaan ja sen asukkaiden historiaan ja elämäntarinoihin sekä inkeriläiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tietopaketti sisältää myös inkerinsuomalaisten videohaastatteluja, kirjavinkkejä, arkisto- ja museolähteitä sekä tehtäviä yläkouluun ja lukioon.
Webbplatsens språk: 
https://inkerilaiset.finlit.fi/

Visa mera
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran julkaisema teos Euroopan suurimmasta järvestä, sen muuttuvista rannoista ja yhteisöistä. Maria Lähteenmäen toimittamassa kirjassa käsitellään muun muassa Laatokan alueen teollistumista ja ympäristönmuutoksia, sota-ajan tuhoja sekä saaristoelämää.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/skst.1469/

Visa mera
Venäjän vallankumouksen taustaa, tapahtumia ja seurauksia analysoiva radiosarja.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-4231629

Visa mera
Suomen Leijonat voitti legendaarisen Neuvostoliiton Punakoneen aniharvoin. Tuomo Lappalainen kuvaa tällaisen ottelun tapahtumia ja merkitystä artikkelissaan.
Webbplatsens språk: 
https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/vuonna-1971-kun-leijonat-voitti-neuvostoliiton-punakoneen/

Visa mera
Tverinkarjalaiset, joita eri arvioiden mukaan on noin 100 000-200 000, asuvat Tverin alueella pari sataa kilometriä Moskovasta luoteeseen. Asutus on syntynyt 1600-luvulla Käkisalmen ortodoksisen väestön paettua luterilaisen Ruotsin valtaa. Sivuilla on tiivis esitys tverinkarjalaisten historiasta ja kulttuurista sekä pääsy joihinkin aihetta käsitteleviin lehtiartikkeleihin.
Webbplatsens språk: 
https://tverinkarjala.fi/

Visa mera
Suomen Rautatiemuseon verkkonäyttely Venäjän keisarin junasta ja keisarillisesta rautatiematkustamisesta.
Webbplatsens språk: 
https://rautatiemuseo.fi/keisarin-juna

Visa mera
Saulo Kepsu on tutkinut Inkerin Pähkinälinnan läänin nimistöä ja asuttamisen vaiheita. Tutkimustyön kohteena ovat asutusnimet, joista on asiakirjamerkintöjä noin vuoteen 1700 asti.
Webbplatsens språk: 
https://kaino.kotus.fi/www/verkkojulkaisut/julk66/Inkerin_pogostat.pdf

Visa mera
Sitran julkaisemassa työpaperissa on esimerkkejä menneistä energiakriiseistä ja energiatalouden murroksista vuoden 1973 öljykriisistä alkaen. Työpaperi sisältää neljä ehdotusta, joiden avulla Suomessa voidaan varautua syvään energiakriisiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/energiakriisin-kynnyksella-mita-voimme-oppia-menneesta/

Visa mera
Suomen Pankin siirtymätalouksien tutkimuslaitos BOFIT seuraa ja analysoi Venäjän ja Kiinan taloudellista kehitystä.
Webbplatsens språk: 
https://www.bofit.fi/

Visa mera
Sitran julkaisun tarkoituksena on tuoda selkeyttä ja koota yhteen Ukrainan sodan mahdollisia pidempiaikaisia vaikutuksia. Tulevaisuuteen liittyviä epävarmuuksia ja vaihtoehtoja pohditaan tulevaisuustaulukkotyökalun avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/ennakointia-ukrainan-sodan-vaikutuksista/

Visa mera
Ruotsinsalmen tarinat kertovat nykyisen Kotkan edustalla käydystä Itämeren suurimmasta meritaistelusta ja sen jälkeen rakennetusta linnoituskaupungista.
Webbplatsens språk: 
https://vellamo-kanava.fi/teemat/kohtalona-ruotsinsalmi/

Visa mera

Sidor