Vanhusvahdin avulla voi tutkia, minkälaista palvelua vanhukset saavat eri kunnissa ja miten vanhus­palvelu­lain vaatimukset toteutuvat.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/uutiset/3-9507060#etusivu

Visa mera
Julkaisuun on koottu tietoa siitä, minkälaista neuvontaa ja tukea pankit tarjoavat ikääntyneille erilaisten palveluiden käytössä.
Webbplatsens språk: 
https://www.fine.fi/julkaisut/julkaisu/ikaihmisten-pankkipalvelut.html

Visa mera
Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisemaa työelämätietoa. Työsuojelu työpaikoilla, sen valvonta, työterveyshuolto, työhyvinvointi, tasa-arvo työelämässä ovat keskeisiä aiheita, samoin työn ja elämän yhteensovittaminen nuorena, perheille sekä ikääntyneillä.
Webbplatsens språk: 
https://stm.fi/tyoelama

Visa mera
Vanheneminen.fi tarjoaa tietoa siitä, miten varautua eläkkeelle jäämiseen ja hyvään vanhuuteen. Teemoina ovat talous, asuminen, terveys, mielekäs elämä ja asiakirjat. Palvelusta löytyy itseopiskeluna suoritettava maksuton sähköpostikurssi, josta on apua suunnitelmien tekemisessä. Sivuille on koottu myös kirjavinkkejä aiheesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.vanheneminen.fi/

Visa mera
Sosiaali- ja terveysministeriön kokonaisuuteen on koottu tiedot tuista ja tukipalveluista, joita on tarjolla ikääntyneille. Näitä ovat kuntoutus, palvelutarpeiden arviointi, veteraanipalvelut, asumispalvelut, kotipalvelut, laitoshoito, omaishoito sekä tietopaketit muistisairauksista.
Webbplatsens språk: 
https://stm.fi/ikaantyneiden-palvelut

Visa mera
Vanheneminen.fi -hankkeen haastattelututkimuksen raportissa kerrotaan, mitä ajatuksia ihmisillä on vanhenemisesta, miten vanhenemiseen asennoidutaan ja miten sekä milloin siihen varaudutaan. Raportti on julkaistu vuonna 2021.
Webbplatsens språk: 
https://vtkl.fi/wp-content/uploads/2021/02/Tutkimusraportti2021_vanhustyon_keskusliitto_A4_web.pdf

Visa mera
Opas muistisairauteen sairastuneelle ja hänen läheisilleen. Oppaassa käsitellään sairauden eri vaiheita diagnoosin saamisesta sairauden loppuvaiheisiin saakka ja annetaan käytännön vinkkejä arkeen.
Webbplatsens språk: 
https://www.muistiliitto.fi/application/files/8215/8088/7370/Elamaa_muistisairauden_kanssa_saavutett...

Visa mera
Ikääntyneiden ravitsemus käsittelee ikääntyneiden ruokatottumuksia, ongelmia siinä sekä ravitsemuksessa, ravinnon monipuolisuutta sekä ikääntyneiden ravitsemussuosituksia, aliravitsemusta sekä ikääntyneiden laihdutusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskirjasto.fi/dlk01086

Visa mera
UKK-instituutti käsittelee liikuntaa painonhallinnan apuna. Aiheita ovat mm. liikunnan aiheuttama energiankulutus, ylipainoisen lapsen liikuntakokemukset, arkiliikunnan merkitys ja ylipainon vaikutus ikääntyneen elämänlaatuun.
Webbplatsens språk: 
https://ukkinstituutti.fi/liike-laakkeena/liikunta-ja-painonhallinta/

Visa mera
Väitöskirja kotona asuvien ikääntyvien itsestä huolenpidosta sekä tyytyväisyydestä. Tutkimus on vuodelta 2000 ja sitä voivat hyödyntää sekä ikääntyvien parissa työskentelevät että hoitotyön opiskelijat.
Webbplatsens språk: 
http://jultika.oulu.fi/Record/isbn951-42-5903-3

Visa mera
Sivuilla on esittely järjestöstä ja sen toiminnasta sekä omaishoidon tietopaketti avuksi omaishoitajalle.
Webbplatsens språk: 
https://omaishoitajat.fi/

Visa mera
Muistiliiton sivuilla kerrotaan muistisairauksista, niiden oireista ja hoidosta. Tietoa on myös järjestön toiminnasta ja sen tarjoamista tukipalveluista sekä muusta tuesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.muistiliitto.fi

Visa mera
Valtakunnallisen vanhustyötä tekevän Vanhus- ja lähimmäispalveluliiton sivut sisältävät järjestön ja sen jäsenjärjestöjen yhteystiedot, tietoja käynnissä olevista projekteista, koulutuksesta, tapahtumista ja julkaisuista.
Webbplatsens språk: 
https://www.valli.fi/

Visa mera
Sivuilla on ikääntyneden terveysliikuntaohjelman esittely, liikuntaohjeita, tutkimustiivistelmiä ja tietoa ohjaajille järjestettävistä koulutuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.voimaavanhuuteen.fi/

Visa mera
Saavutettava.fi tarjoaa apuvälineitä verkossa julkaistavan materiaalin saavutettavuuden parantamiseksi. Sivustossa on aiheesta uutisia ja artikkeleita. Saavutettavuus verkkosivuistossa saattaa olla ongelmallista mm. ikäryhmien (vanhukset, lapset), näkövammaisten tai kuulovammaisten keskuudessa.
Webbplatsens språk: 
https://saavutettava.fi/

Visa mera
Verkosta virtaa! -hanke toteuttaa yli 65-vuotialle suunnattua opastusta tietokoneiden, tietoverkon ja sähköisten palvelujen käytössä. Opastajina toimivat vertaisohjaajat. Sivuilla on tietoa opastuksista ja vertaisohjaajakoulutuksista sekä tietotekniikan opastusmateriaaleja aloittelijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.verkostavirtaa.fi/

Visa mera
Helsingin kaupunki tarjoaa yhteistyössä järjestöjen kanssa tukea sähköiseen asiointiin ja tietotekniikan hyödyntämiseen. Neuvontaa on tarjolla myös tietokoneiden, tablettien ja älypuhelimien käyttöön. Sivustolle on koottu tiedot digineuvontaa tarjoavista toimipisteistä. Sivuilla on myös linkkejä, joista löytyy ohjeita sähköisten palveluiden käyttäjille.
Webbplatsens språk: 
https://digituki.hel.fi/

Visa mera
Ylen kampanja haastoi auttamaan netistä pudonneet tai syrjäytymisvaarassa olevat nettiin. Kampanjan materiaalit ovat käytettävissä kampanjan päätyttyäkin. Sivuilla on selkeät ohjeet whatsappin käyttöön, sähköpostiosoitteen luomiseen, tunnistautumiseen verkkopankkitunnuksilla sekä Yle Areenan katseluun.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/nettia-ika-kaikki

Visa mera
Vanhustyön keskusliiton SeniorSurf-toiminnan sivuilla on koko Suomen kattava karttahaku paikoista, joista saa opastusta digilaitteiden käyttöön. Sivuilta löytyy tekstitettyjä videoita ikäihmisten rohkaisuun ja motivointiin. Opastusmateriaalia sekä -videoita löytyy sekä opastajien käyttöön että itsenäisen opiskelun tueksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.seniorsurf.fi/

Visa mera
Enter ry:n tarkoituksena on kehittää ikäihmisten valmiuksia käyttää tietotekniikkaa. Sivuilta löytyy tietoja ikäihmisille soveltuvista atk-kursseista, hyviä linkkejä ja keskustelupalsta.
Webbplatsens språk: 
https://www.entersenior.fi/

Visa mera
Yhdistyksen monipuoliset kotisivut. Mukanetti parantaa Tampereen ja lähialueiden eläkeläisten tietoyhteiskuntavalmiuksia. Yhdistys järjestää alkeis-, jatko- ja erityiskursseja toivomusten mukaan. Opastusmateriaali-osasta löytyy käytännön ohjeita laitteiden ja ohjelmien käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://www.mukanetti.net/

Visa mera
Vahvike on aineistopankki, joka on tarkoitettu vanhusten parissa työskenteleville. Vahvike sisältää materiaalia vanhusten viriketoiminnan ja ryhmätoiminnan suunnitteluun ja organisoimiseen. Sisältöä on koottu 15 eri aihealueelta, esimerkkeinä kuvat, muistelu, musiikki, käsityö ja luonto.
Webbplatsens språk: 
https://www.vahvike.fi/

Visa mera
Annika Tammela on selvittänyt tutkimuksessaan, miten ikääntyneet suhtautuvat lauluihin, joita he ovat kuulleet ja laulaneet kansakouluvuosinaan. Tutkimukseen osallistuneet henkilöt kävivät kansakoulua vuosien 1945-1959 välisenä aikana.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-8993-4

Visa mera
Vanhusasiavaltuutettu edistää ikääntyneiden edun ja oikeuksien toteutumista. Vanhusasiavaltuutetun tehtävä on varmistaa, että ikääntyneiden asema ja oikeudet otetaan huomioon lainsäädännössä ja yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Sivuilla on tietoa ja ohjausta ikääntyneiden ja heidän etujensa puolustamisen avuksi.
Webbplatsens språk: 
https://vanhusasia.fi/

Visa mera
Kirja tarjoaa yrityksille tietoa ikääntymisestä ja ikäihmisistä asiakkaina. Julkaisussa käsitellään asiakkuuksien hoitoa, palvelumuotoilua, markkinointia ja sitä, mitä uutta ja erilaista tarvitaan, kun on kyse iäkkäistä asiakkaista.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-275-234-5

Visa mera
Tietoa 65 vuotta täyttäneistä helsinkiläisistä: aiheina perheet, koulutustaso, tulot, eläkkeet, terveys, osallisuus jne.
Webbplatsens språk: 
https://ikaantyneethelsingissa.fi/

Visa mera
Sivuilla kerrotaan ikääntyvien ja iäkkäiden etuja ajavan yhdistyksen toiminnasta ja tavoitteista.
Webbplatsens språk: 
https://www.senioriliike.fi

Visa mera
Opas on suunnattu täysi-ikäisen henkilön edunvalvontaan ja edunvalvontavaltuutukseen liittyvistä kysymyksistä kiinnostuneille. Edunvalvonnan lisäksi oppaassa käydään läpi erilaisia kevyempiä vaihtoehtoja hoitaa pankki-, sijoitus- ja vakuutusasioita toisen puolesta. Se sisältää esimerkkejä muistisairaan henkilön asioiden hoidosta, toisen puolesta asioinnista valtakirjan avulla, tilinkäyttöoikeuksien antamisesta ja pankkitunnusten käyttämisestä.
Webbplatsens språk: 
https://www.fine.fi/oppaat/julkaisu/taysi-ikaisen-edunvalvonta-ja-pankki-vakuutus-ja-sijoitusasioide...

Visa mera
Käsikirja iäkkäiden ihmisten palveluita tarjoaviin toimintayksikköihin, kuten palveluasumiseen, laitoshoitoon, kotihoitoon tai perhehoitoon. Kirjassa on perustietoa hoidon laadun mittaamisesta, laadun osatekijöistä ja laatujohtamisesta sekä ehdotuksia hoidon laadun seurantaan.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-834-7

Visa mera

Sidor