Saima Harmaja -seuran sivustossa valotetaan Saima Harmajan elämän kulkua, hänen tuotantoaan sekä annetaan näytteitä hänen runoudestaan ja päiväkirjoistaan. Sivuilla on myös valokuvia taiteilijasta. Lisäksi seuraa kertoo tavoitteistaan, toiminnastaan ja kokoonpanostaan sivuilla.
Webbplatsens språk: 
http://www.saimaharmaja.fi/

Visa mera
7 veljestä sisältää Aleksis Kiven klassikkoromaanin luku luvulta, juonilyhennelmän, sanaston, kuvauksen kustakin veljeksestä, artikkelin romaanin julkaisemisesta ja vastaanotosta sekä artikkelin romaanin kielestä. Mukana on myös tehtäviä erityisesti yläkouluille ja lukioille.
Webbplatsens språk: 
https://7veljesta.finlit.fi/

Visa mera
Kalevalan Aino on kommentoitu julkaisu Uuden Kalevalan 4. runon säkeistä 1–30. Julkaisu havainnollistaa Aino-runoa ja sen taustoja sekä Lönnrotin toimitusperiaatteita kansanrunoaineiston suhteen.
Webbplatsens språk: 
http://aino.finlit.fi/omeka/

Visa mera
Täällä voi tutustua Seitsemän veljeksen tarinaan ja Aleksis Kiven kieleen. Oppimateriaalin teemoja ovat mm. kansanelämä, luonto, auktoriteetit, uskomusmaailma ja tunteet. Materiaali sopii esimerkiksi peruskoulun äidinkielen ja historian opetukseen.
Webbplatsens språk: 
http://seitsemanveljesta.net/

Visa mera
Lounais-Hämeen kotiseutukirjailijatietokanta sisältää tietoa alueen kirjailijoista ja heidän tuotannostaan. Materiaalia voi etsiä kirjailijan, teoksen, lajin tai kunnan mukaan. Eri hakuja voi myös yhdistää.
Webbplatsens språk: 
https://www.lounakirjailijat.net

Visa mera
Täällä voi lukea Aleksis Kiven Karkurit-näytelmän vuodelta 1867. Kriittinen editio tarjoaa mahdollisuuden tutustua näytelmän taustaan ja vastaanottoon, kirjallisiin ja draamallisiin ominaispiirteisiin, näyttämöhistoriaan sekä kirjallisuushistorialliseen asemaan.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/10.21435/skst.1428/

Visa mera
Aleksis Kiven näytelmän kriittinen editio valaisee Lean teatterihistoriallisia juuria sekä käsittelee Kiven näytelmien vaiheita näyttämöllä. Artikkelit ja kommentaarit tarjoavat tietoa mm. Lean raamatullisesta taustasta ja julkaisuhistoriasta.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/lea/index.html

Visa mera
Sivuilla on Santeri Ivalon teos Annikki, piispa ja kesti sekä teoksen esittely.
Webbplatsens språk: 
http://www.phpoint.fi/ulrikaj/bookshelf/apk.htm

Visa mera
Digikirjastoon on koottu Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kirjaston kokoelmista digitoitua kotimaista kaunokirjallisuutta, kansanperinnejulkaisuja ja kansankirjoittajien teoksia. Aineisto on suurimmaksi osaksi peräisin 1800-luvulta.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/131071

Visa mera
KOM-teatteri tilasi kirjailija Kreetta Onkelilta selityksiä korona-aikana tutuksi tulleille sanoille. Sananselityksiä voi kuunnella verkossa näyttelijöiden lukemina.
Webbplatsens språk: 
https://kom-teatteri.fi/ohjelmisto/muuta/kreetta-onkelin-korona-ajan-sananselityksia/

Visa mera
Täällä voi tutustua kansainvälisesti tunnetuimman suomalaisen kansanrunon lukuisiin käännöksiin ja käsikirjoitusaineistoihin. Sivuilla kerrotaan myös runon julkaisuhistoriasta sekä tukholmalaisen Carl Gustaf Zetterqvistin käännöshankkeesta.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/tuttuni/index.html

Visa mera
Kaija Rantakarin palkittu runoteos on vapaasti luettavissa Osuuskunta Poesian sivuilla.
Webbplatsens språk: 
https://poesia.fi/teokset/koko-meren-laajuus/

Visa mera
Tiina Lehikoisen runokokoelma Multa on luettavissa Osuuskunta Poesian sivuilla.
Webbplatsens språk: 
https://poesia.fi/teokset/multa/

Visa mera
Pauli Tapion palkitun esikoisrunoteoksen voi lukea Osuuskunta Poesian sivuilla.
Webbplatsens språk: 
https://poesia.fi/teokset/varpuset-ja-aika/

Visa mera
Kirjassa historian, kielitieteen ja kirjallisuuden alan tutkijat tarkastelevat Kalle Päätalon tuotantoa ja kirjailijan merkitystä historian kuvaajana, kielen käyttäjänä sekä ihmisen luonteenpiirteiden kuvaajana.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.271/

Visa mera
Markku Lehtimäki tarkastelee kirjassaan kertomuksen retoriikkaa Sofi Oksasen romaanituotannossa. Analyysin kohteena ovat kaikki Oksasen tähän mennessä ilmestyneet romaanit: Stalinin lehmät, Baby Jane, Puhdistus, Kun kyyhkyset katosivat, Norma ja Koirapuisto.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/skst.1482/

Visa mera
Aleksis Kiven Karkureiden kriittinen editio tarjoaa näytelmätekstin ja sen kommentaarien ohella tietoa näytelmän dramaturgiasta ja suhteista eurooppalaiseen draamaperinteeseen. Editiossa valaistaan näytelmän teatteri- ja julkaisuhistoriaa ja taustoitetaan sääty-yhteiskunnan murrosta 1800-luvun Suomessa. Kriittinen editio on julkaistu aiemmin painettuna kirjana ja e-kirjana.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/karkurit/index.html

Visa mera
Jyri Vartiaisen pienoisromaani ystävyydestä Osuuskunta Poesian sivuilla.
Webbplatsens språk: 
https://poesia.fi/teokset/ystava/

Visa mera
Kysy kirjastonhoitajalta -palveluun on tallennettu huomattava määrä kysymyksiä ja vastauksia Väinö Linnan teoksesta Tuntematon sotilas. Myös Tuntemattoman sotilaan henkilöistä on vastauksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/kysy/kokoelmat/tuntematon-sotilas

Visa mera
Kirjakauppaliiton kokoamissa listoissa luetellaan kymmenen kirjakaupoissa kuukauden aikana myydyintä teosta. Erilliset listat on tehty kotimaisesta kaunokirjallisuudesta, käännetystä kaunokirjallisuudesta, tietokirjoista sekä lasten- ja nuortenkirjallisuudesta. Tarjolla on myös pokkarilista.
Webbplatsens språk: 
https://kirjakauppaliitto.fi/kirja-ala-suomessa/mita-suomi-lukee/

Visa mera
Suvi Nyman on tutkinut materiaalisen ympäristön, esinemaailman ja agraariyhteisön kuvausta kolmessa suomalaisessa maaseutua kuvaavassa teoksessa, jotka ovat Orvokki Aution Pesärikko-trilogia, Eeva Joenpellon romaani Neito kulkee vetten päällä ja Marja-Liisa Vartion romaani Se on sitten kevät.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-8973-8

Visa mera

Sidor