Svensk historisk bibliografi från år 1994 framåt. Databasen iuppdateras retroaktivt för åren 1977-1993. Förteckning över indexerade tidningar och seriella publikationer.
Webbplatsens språk: 
http://www.kb.se/soka/bibliografier/historisk-bibliografi

Visa mera
Ruotsalaisen elokuvan arkisto sisältää uutisfilmejä, lyhyt-, dokumentti- ja mainoselokuvia sekä fiktiivisiä elokuvia. Joukossa on myös valistusfilmejä, tietoiskuja, vaalimainoksia ja amatöörikuvaajien tallentamia kuvia arkipäivästä. Sisältö on lajiteltu teemoittain, aakkoselliseen luetteloon ja jopa kartalle sijainnin mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.filmarkivet.se/

Visa mera
SKS on julkaissut kirjeet, jotka Ruotsissa ja Norjassa asuneet metsäsuomalaiset lähettivät suomen kielen lehtori, kirjailija ja suomalaisuusmies Carl Axel Gottlundille. Kirjeet sijoittuvat ajallisesti 1820-luvulta 1870-luvulle. Vajaan 250 kirjeen kokoelmasta suurin osa on suomenkielisiä, osa ruotsin- tai norjankielisiä.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/gottlund/index.html

Visa mera
Täällä voi tutustua Ruotsin Kansallismuseon toimintaan ja kokoelmiin, joihin kuuluu noin 700 000 esinettä 1500-luvulta nykyaikaan: maalauksia, veistoksia, taidekäsitöitä, piirustuksia jne.
https://www.nationalmuseum.se/

Visa mera
Ruotsin Valtionarkiston sivuilta löytyy opastusta ja reitti arkistojen materiaalien käyttöön, myös karttoja sekä ohjeita sukututkijalle.
Webbplatsens språk: 
https://sok.riksarkivet.se/

Visa mera
Opinnäytetyössä tutkitaan Puola-Liettuan Yhteisvallan kuninkaan mahdollisuudet toteuttaa ja johtaa valtion ulkopolitiikkaa. Tutkimus on rajattu käsittelemään kuningas Sigismund Augustin hallintokauden viimeistä vaihetta, vuosia 1560–1572.
Webbplatsens språk: 
https://trepo.tuni.fi/handle/10024/80431

Visa mera
Seppo Eskola käsittelee tutkimuksessaan verohallinnon kirjanpitoa Ruotsissa 1500-luvun puolivälissä. Tutkimuksessa tarkastellaan muun muassa sitä, kuinka kirjanpidon prosessi toimi ja millaisia kirjanpitoaineistoja tuotettiin. Empiirisesti tutkimus keskittyy Lounais-Suomessa sijaitsevaan Juhana III herttuakuntaan.
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-51-6872-6

Visa mera
Ruotsin kansalliskirjaston tuottamasta palvelusta löytyy digitoituna vanhoja sanomalehtiä vuodesta 1645 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://tidningar.kb.se/

Visa mera
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Webbplatsens språk: 
https://stockholmskallan.stockholm.se/

Visa mera
Vuonna 1520 kuningas Kristian II:n kruunajaisjuhlasta seurasi sadan ihmisen teloitus keskellä Tukholmaa. Kaksiosaisessa dokumentissa Tukholman verilöyly avataan tapahtuman taustoja, Tanskan ja Ruotsin yhteistä historiaa ja Ruotsin itsenäistymispyrkimyksiä.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/1-50563576

Visa mera
Ohjelmasarjassa kerrotaan tarinoita Ruotsin kaupunkien historiasta.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/1-3761303

Visa mera
Verkkonäyttely kertoo Saabin ilmailuhistoriasta ja yhtiön sotilas- ja siviilikäyttöön valmistetuista lentokoneista.
Webbplatsens språk: 
https://www.saab.com/site-settings/html5/virtuaalinayttely/index.html

Visa mera
Ruotsinsalmen tarinat kertovat nykyisen Kotkan edustalla käydystä Itämeren suurimmasta meritaistelusta ja sen jälkeen rakennetusta linnoituskaupungista.
Webbplatsens språk: 
https://vellamo-kanava.fi/teemat/kohtalona-ruotsinsalmi/

Visa mera
Kaarle XII:n sotilaiden, Kaarle Kustaa Armfeldtin johtamien karoliinien jalanjäljissä 1718-1719.
Webbplatsens språk: 
https://karoliner.com/

Visa mera
Täällä voi tutustua Ruotsissa vaikuttaneiden naisten elämäntarinoihin keskiajalta nykypäivään. Tietoja voi etsiä nimen lisäksi ammatin, organisaation, paikan tai avainsanan mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.skbl.se/sv

Visa mera
Soutoll Registers sisältää tulliasiakirjoja Ruotsin ja Tanskan välisestä kauppaliikenteestä vuosien 1497 ja 1857 välillä.
Webbplatsens språk: 
http://www.soundtoll.nl/index.php/en/welkom

Visa mera
Suomi Ruotsin vallan alla on luotu kuudennen luokan historian etäopintoja varten, mutta sitä saa käyttää vapaasti kaikissa tilaisuuksissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/watch?v=1lzLk6XtjCQ

Visa mera
Suomen ja Ruotsin historia kerrotaan kuvin ja videoin kuvitettuna 1100-luvulta 2000-luvulle asti kulttuurikeskuksen YouTube-kanavan ohjelmasarjassa.
Webbplatsens språk: 
https://www.youtube.com/playlist?list=PLdcnMJU2pJihJbvHZ_Q1XSn-JIy3grggP

Visa mera
Löytöpaikkansa mukaan nimetty Codex Aitolahti on 1640-luvulla laadittu suomenkielinen käännös ns. kuningas Kristofferin laista vuodelta 1442. Maanlaki koostuu 14 kaaresta, joita ovat mm. Kuninkaankaari, Naimiskaari, Perintökaari, Maakaari, Kauppakaari ja Rauhavalan kaari. Suomenkielisen lakikirjan lisäksi koodeksi sisältää ruotsinkielisiä kirjeitä, määräyksiä ja ohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/codex-aitolahti/index.html

Visa mera
Täällä voi tutustua kirkonmies Martinus Olavin 1580-luvulla laatimaan käännökseen kuningas Kristofferin maaseutuväestöä koskeneesta maanlaista. SKS:n arkistossa säilytettävä käsikirjoitus on nimetty lahjoittajansa J. J. Nordströmin mukaan.
Webbplatsens språk: 
https://editiot.finlit.fi/exist/apps/martti/index.html

Visa mera
DigitaltMuseum on verkkopalvelu, joka tarjoaa pääsyn norjalaisten ja ruotsalaisten museoiden kokoelmiin. Aineistoihin voi tutustua esimerkiksi aikajanan, näyttelyiden, kokoelmanostojen ja artikkeleiden avulla.
Webbplatsens språk: 
https://digitaltmuseum.se/

Visa mera
Tukholman Livrustkammaren näyttely kertoo Ruotsin kuninkaiden historiaa eri aikakausilta. Historiakuvauksen lisäksi näyttelyssä on kuvia kuninkaiden vaatetuksesta sekä heihin liittyvästä eåsineistöstä.
Webbplatsens språk: 
https://livrustkammaren.se/museet-om-sveriges-kungliga-historia/utstallningar/utstallningen-om-sveri...

Visa mera