VieKas LIFE on Suomen luonnonsuojeluliiton koordinoima hanke, jolla pyritään vahvistamaan luonnon monimuotoisuutta. Sivustolla on tietoa haitallisista vieraslajeista, niiden torjunnasta ja havaintojen ilmoittamisesta. Sinne on koottu tietoa myös toiminnasta, kuten infotilaisuuksista ja torjuntatalkoista.
Webbplatsens språk: 
https://viekas.laji.fi/

Visa mera
Laji.fi kokoaa Suomen eliölajeja koskevaa tietoa yhteen paikkaan. Palvelusta muodostuu työkalu tutkijoille, päättäjille, luontoharrastajille ja kouluille. Palveluun koottu data on avointa ja kaikkien käytettävissä.
Webbplatsens språk: 
https://laji.fi/

Visa mera
Luonnon kirjo -lehdessä julkaistaan artikkeleita luonnon monimuotoisuudesta ja sen suojelusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.luonnonkirjo.fi/

Visa mera
Oppaan avulla voi tutustua Suomenlahden rannikkoseutuun. Siinä kerrotaan alueen rantatyypeistä, kivilajeista, kasveista ja eläimistä. Opasta on ollut tekemässä lähes kaksikymmentä luonto- ja ympäristöasiantuntijaa ja se liittyy Suomenlahti-teemavuoteen.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/ymk/esitteet/merenranta-kutsuu-aukeamittain.pdf

Visa mera
Varhaiskasvatukseen ja alakouluun suunnatuissa seikkailupaketeissa tutustutaan ötököihin ja niiden elinympäristöihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekasvatus/opettajille-ja-opetuksen-tueksi/materiaalipankki#section-99...

Visa mera
Luontoharrastajien yhteisö, jossa voi kirjata luontohavaintoja ja saada apua niiden tunnistamiseen. Havainnot tallentuvat myös Suomen Lajitietokeskukseen ja ovat tutkijoiden, viranomaisten ja harrastajien saatavilla Laji.fi-sivuston kautta.
Webbplatsens språk: 
https://inaturalist.laji.fi/

Visa mera
Minna Pyykön radiosarjassa tavataan tutkijoita, luontoharrastajia ja taiteilijoita ja pohditaan luonnon monimuotoisuutta ja elämän mysteereitä.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-2143340

Visa mera
Luonnontila-verkkopalvelussa voi tutustua Suomen luonnon monimuotoisuuden tilaan ja kehitykseen. Elinympäristöt on jaettu lajiston ja luontotyyppien uhanalaisuuden arviointeja mukaillen yhdeksään pääelinympäristötyyppiin. Niitä ovat muun muassa metsät, suot, sisävedet, tunturit, maatalousympäristöt ja rakennetut ympäristöt.
Webbplatsens språk: 
https://luonnontila.fi/

Visa mera
Lajitietokeskuksen luontohavaintosivulta löytää pääsyn Lajit.fi-havaintojen tallentamisen lisäksi osallistumisesta muihin tiedonkeruihin: Sieniatlas, Valtakunnallinen päiväperhosseuranta, Kokoelmakilpailu, Vieraslajien havainnointi, Kiiltomatokysely, linnuston seurannat, hyönteisten seurannat. Lisäksi kerrotaan seurannoista, jotka eivät ole avoimia.
Webbplatsens språk: 
https://laji.fi/save-observations

Visa mera