Merkittävimmät impressionistisen kuvataiteen edustajat ja kuvia heidän töistään.
Webbplatsens språk: 
http://www.ibiblio.org/wm/paint/theme/impressionnisme.html

Visa mera
Artsy on verkkopalvelu taiteesta kiinnostuneille. Se kokoaa yhteen taitelijat, taidemuseot, galleriat ja taidekaupan. Artsy sisältää kuvia, artikkeleja ja oppimateriaaleja. Sivustolla voi tutustua niin nykytaiteeseen kuin taidehistorian merkkiteoksiinkin.
Webbplatsens språk: 
https://www.artsy.net/

Visa mera
Kirjassa käsitellään avantgardea suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa 1900-luvun alusta nykypäivään. Teoksessa esitellään taiteilijoita ja ryhmiä sekä arvioidaan niiden yhteyttä kansainväliseen avantgardeen. Lisäksi tarkastellaan avantgarden ja modernismin vastaanottoa suomalaisessa kritiikissä ja taiteen instituutioissa.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.267/

Visa mera
Artbleen on koottu taidehistorian merkkihahmoja. Heistä annetaan henkilöhistoriatiedot, kuvausta taiteesta sekä valokuvia teoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.artble.com/

Visa mera
1200-1700-luvun eurooppalaista taidetta, painopiste keskiajan ja renessanssin taiteella. 5000 digitoitua kuvaa, useista merkittävistä taiteilijoista elämäkertatietoja. Yli 2750 kuvaa Unkarin taiteen historiasta, maalauksista ja veistoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.wga.hu/

Visa mera
Elämäkertatietoja, maalaukset jaoteltuina muotokuviin, kaupunkinäkymiin ja arjen kuvauksiin. Jokaisesta teoksesta on kuva ja selostus. Lisäksi selvitetään ikonografista lähestymistapaa Vermeerin maalauksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.tchevalier.com/gwape/vermeer/

Visa mera
Paitsi taiteilija Leonardo da Vinci oli myös arkkitehti, muusikko, luonnontutkija, insinööri ja kirjailija, siis varsinainen renessanssinero. Leonardo DaVinci Museum of Science esittelee Leonardon tieteeseen suuntaunutta lahjakkuutta.
Webbplatsens språk: 
https://www.mos.org/leonardo/

Visa mera
Näyttely kertoo arkkitehti Walter Gropiuksen perustaman taideoppilaitoksen historiasta, opetussuunnitelmista, pedagogiikasta, opiskelijoista sekä taiteilijoista. Näyttelyssä tutustuaan mm. värejä, muotoja ja materiaaleja koskeviin näkemyksiin ja periaatteisiin. Sivuilla on interaktiivisia harjoituksia, jotka havainnollistavat Bauhausin taide- ja muotoilupedagogiikkaa.
Webbplatsens språk: 
https://www.getty.edu/research/exhibitions_events/exhibitions/bauhaus/new_artist/

Visa mera
Bibliografia sisältää viitetietoja suomalaisesta kuvataiteesta, joka koskee taide-elämää ennen vuotta 1970. Bibliografiassa on huomioitu suomalaisten kirjoittama, Suomessa julkaistu ja suomalaisten kirjoittama ulkomaista taidetta koskeva aineisto, käännöskirjallisuus sekä ulkomailla Suomen vanhemmasta kuvataiteesta julkaistu materiaali. Palvelu on linkitetty Kansallisgallerian kokoelmatietokantaan sekä sen kirjaston kokoelmatietokantaan.
Webbplatsens språk: 
http://kirjava.fng.fi/bibliografia/bibliografiat.php

Visa mera
Monet toisen maailmansodan jälkeisen ajan muotoilijat, taiteilijat ja arkkitehdit suunnittelivat tapettimalleja, joita kutsuttiin jo aikanaan taiteilijatapeteiksi". Minna Tuulas-Inkinen on tutkinut taiteilijatapetteja ilmiönä ja tuo samalla esille tapettien suunnittelun ja tuotannon historiaa.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-6655-31-4

Visa mera
Kuvataideakatemian taidekokoelmaan kuuluu yli 300 teosta sekä satoja teoksia sisältävä taidegrafiikan kokoelma. Verkkopalvelussa teoksia on noin 80. Kokoelma koostuu pääosin Kuvataideakatemian opiskelijoiden töistä, jotka tarjoavat näkymän suomalaiseen taideopetukseen ja kuvataiteen historiaan 1800-luvulta nykypäivään.
Webbplatsens språk: 
https://www.uniarts.fi/yleistieto/kuvataideakatemian-taidekokoelma/

Visa mera