Ebeneser-säätiön Lastentarhamuseon valokuvakokoelmia Flickr-palvelussa.
Webbplatsens språk: 
https://www.flickr.com/photos/ebeneser

Visa mera
Reggio Emilia -pedagogiikasta ja sen soveltamisesta Suomessa kertovat sivut. Sivuilla on artikkeleita, kirjallisuusluettelo, -arvosteluja, keskustelupalsta ja linkkejä ulkomaisille aihetta käsitteleville sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://reggioemiliafinland.wordpress.com/

Visa mera
Kasvatustieteen pro gradu-tutkielmassa tutkitaan, mitä valehtelu on, millaiset ovat lasten käsitykset moraalista ja valehtelusta sekä mitkä ovat valehtelun syyt lapsilla.
Webbplatsens språk: 
https://jyx.jyu.fi/bitstream/handle/123456789/18172/sutorma.pdf?sequence=1

Visa mera
Opetushallitus antaa kokonaiskuvan kasvatuksen, koulutuksen ja tutkintojen koostumuksesta sekä perusteista. Sivulta löytyvät eri asteisten koulutusten osiot sekä tietoa erikoisoppijoiden koulutuksesta. Myös tutkintoja ja niiden korvaavuutta sekä kääntäjätutkintoja käsitellään sivuilla.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot

Visa mera
Mielenlukutaitoa-julkaisussa annetaan välineita päiväkodeille luoda turvallinen ja toimiva ryhmä päiväkodissa. Erityisesti ryhmää rakennetaan mentalisaation avulla, eli pohtimalla lapsen tunnetta ja kokemusta leikki- ja vuorovaikutustilanteissa. Oppaassa tutkitaan lasten ja ryhmän toimintaa, työyhteisön toimivuutta ja kodin ja päivänkodin välistä yhteistyötä.
Webbplatsens språk: 
https://dzmdrerwnq2zx.cloudfront.net/prod/2017/08/04185742/MLL_Mielenlukutaitoa_www.pdf

Visa mera
Näyttelyssä 16 hoitotyön ja varhaiskasvatuksen ammattilaista kertoo työnsä merkityksestä itselleen ja yhteiskunnalle. Kertomukset ovat luettavissa ja kuunneltavissa sivustolla. Näyttely on syntynyt Meeri Koutaniemen ja ammattijärjestö Tehyn yhteistyönä.
Webbplatsens språk: 
https://kasvokkain.fi/

Visa mera
STM:n Lapsi- ja perhepolitiikka -esitteessä kerrotaan suomalaisen perhepolitiikkan järjestelmistä. Esitteestä löytyvät taloudelliset tuet, perhevapaanjärjestelmän muodot, varhaiskasvatuksen vaihtoehdot, lastensuojelun tiedot sekä terveydenhuoltopalvelut.
Webbplatsens språk: 
https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/69914/URN_ISBN_978-952-00-3374-3.pdf

Visa mera
Täällä selviää, millaista vanhassa Ebeneserin lastentarhassa oli. Sivuilla esitellään lastentarhan toimintaa 1900-luvun alusta 1980-luvulle asti. Lastentarhan lapset sahaavat puita, hoitavat kukkia, askartelevat tuulihyrrän, rakentavat majan jne.
Webbplatsens språk: 
https://lastentarhamuseo.fi/

Visa mera
Varhaiskasvatuksen Opettajien Liitto VOL:in sivuilla on tietoa liiton palveluista, jäsenyydestä, edunvalvonnasta ja ammattillisista asioista.
Webbplatsens språk: 
https://www.vol.fi/

Visa mera
Liikunta tukee monipuolisesti lapsen hyvinvointia ja kehitystä. Alle 8-vuotiaille lapsille suositellaan liikuntaa vähintään kolme tuntia päivässä. Suositukset on laadittu avuksi lasten vanhemmille, varhaiskasvatukseen, liikunta- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä kaikille muille, jotka osallistuvat lasten liikunnan ja terveyden edistämiseen.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-410-8

Visa mera
Suomen ympäristöopisto Syklin ja Suomen Ladun yhteishanke, jolla pyritään lisäämään luontotoimintaa varhaiskasvatuksessa ja esi- ja alkuopetuksessa. Sivuilta löytyy ulkona toteutettavia leikkejä ja tehtäviä, webinaarien diat ja tallenteet sekä Ilo kasvaa ulkona – luontotoiminnan käsikirja.
Webbplatsens språk: 
https://ilokasvaaulkona.fi/

Visa mera
Päiväkoteihin suunnattu opas luontoon tutustumiseen ja ympäristökasvatukseen. Oppaassa on leikkejä, tehtäviä sekä muuta materiaalia, esimerkiksi arvoituksia, runoja ja askartelua luonnossa liikkujalle ja luontoon tutustujalle. Harjoitukset on jaettu toiminallisisiin, liikunnallisiiin, aistiharjoituksiin, askarteluun ja metsässä toteutettaviin. Leikeistä saavat ideoita myös muut kuin päiväkotiryhmät.
Webbplatsens språk: 
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/141132/Opas.pdf.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Eläinkuvanuottien avulla voi opetella musiikin alkeita. Materiaali soveltuu varhaiskas­vatukseen, alkuopetukseen sekä itsenäiseen opiskeluun.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/elainkuvanuotit

Visa mera
Tehtäväkortit esittelevät Suomen yleisimpiä puulajeja. Niistä löytyvät tunnistusvinkit ja tietoa mm. puulajien käyttökohteista. Mukana on myös eri puulajeihin liittyvää kulttuuriperinnettä, uskomuksia ja sananlaskuja.
Webbplatsens språk: 
https://smy.fi/materiaali/puutehtavakortit/

Visa mera
Ilmaisia pelejä lapsille sisältää palapelejä, leikkejä, monentyyppisiä tehtäviä, joiden parissa lapset voivat viihtyä ja myös oppia taitoja. Pelejä voi käyttää myös opetuksessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.oppijailo.fi/lapsille-nuorille/

Visa mera
Heureka on tuottanut kouluille tehtäviä, työpajaohjeita ja mobiilipelejä. Niiden avulla voi elävöittää opetusta tai muuten vaan kuluttaa aikaa samalla oppien.
Webbplatsens språk: 
https://www.heureka.fi/koulutehtavat/

Visa mera
Kiertotalouden oppimispolut on varhaiskasvatukseen laadittu toimintamalli ruoan kiertotaloudesta. Malli tutustuttaa lapset leikin, tarinoiden ja erilaisten tehtävien avulla ruoan kasvattamisen eri vaiheisiin aina siemenestä ruoanvalmistukseen ja kompostoimiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.valonia.fi/materiaali/multaa-ja-mukuloita/

Visa mera
Varhaiskasvatuksen, alkuopetuksen ja perusopetuksen tueksi julkaistut oppaat tarjoavat tietoa ja toimintavinkkejä luonnon monimuotoisuuden käsittelemiseen lasten ja nuorten kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://vihrealippu.fi/luonnonkirjo/

Visa mera
Opas ilmastokasvatuksen toteutukseen varhaiskasvatuksessa, tietoa ilmastonmuutoksesta ilmiönä sekä materiaalia ilmastokasvatukseen
Webbplatsens språk: 
https://vakanilmasto-opas.fi/

Visa mera
Kirjanen tarjoaa vanhemmille ja varhaiskasvatuksen ammattilaisille ideoita siihen, miten tukea lasten kielellistä kehittymistä ja innostaa lastenkirjallisuuden pariin. Oppaan harjoitukset soveltuvat myös aikuisten kielenoppimiseen. Opas on julkaistu suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja soraniksi.
https://sites.utu.fi/iki-taru/perhelukeminen/hyppy-tarinoihin-kirjanen/

Visa mera
Mirja Köngäs tarkastelee tutkimuksessaan lasten vertaiskulttuurin erityispiirteitä ja tunneälyä osana päiväkotiarkea. Tutkimus on toteutettu kolmessa suomalaisessa päiväkodissa.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-337-064-7

Visa mera
Suomen luonnonsuojeluliitto on julkaissut oppaan, jonka tavoitteena on edistää koulujen ja päiväkotien lähimetsien käyttöä ja säilymistä leikin, oppimisen ja virkistyksen paikkoina. Oppaassa on koulumetsän hoito- ja käyttösuosituksia sekä vinkkejä luontokasvatukseen. Opas on suunnattu opettajille ja kasvattajille, mutta sopii kaikille metsistä ja ympäristökasvatuksesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://www.sll.fi/mita-me-teemme/kestava-elamantapa/askelia-eteenpain/koulumetsat

Visa mera
Tiedekasvatusta tiedemuseovierailulla sisältää opastusta ja ohjeita omatoimivierailuun Jyväskylän Luontomuseossa koululuokille ja päiväkotiryhmille. Ohjeet on jaoteltu vuosiluokittain.
Webbplatsens språk: 
https://tiedemuseo.jyu.fi/fi/tiedekasvatus/tiedekasvatuksesta

Visa mera
TunTuVa on tutkimusperustainen, testattu ja maksuton verkkokoulutus, jonka tavoitteena on edistää lasten tunteiden säätelytaitojen oppimisen tukea varhaiskasvatuksessa. TunTuVan avulla tuetaan henkilöstön ammatillista kehittymistä ja sen myötä tunteiden säätelytaitojen tuen tietoisuutta, systemaattisuutta ja yhtenäisyyttä. Koulutuskokonaisuus on suunnattu varhaiskasvatushenkilöstölle, ja se on sidottu erityisesti päiväkotien arkeen sopivaksi. Kuusivaiheisen kokonaisuuden voi käydä läpi itsenäisesti verkkokoulutusmateriaalin avulla.
Webbplatsens språk: 
https://tuntuvahanke.wordpress.com/

Visa mera
Turvataitokasvatuksella pyritään ennaltaehkäisemään lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa kiusaamista ja väkivaltaa. Turvallinen Oulu -hankkeessa on tuotettu tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalit esiopetukseen ja perusopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.turvataitokasvatus.fi/

Visa mera
Lastensuojelu.info esittelee lastensuojelua kymmenellä eri kielellä, jotka ovat suomi, selkosuomi, englanti, ruotsi, ranska, venäjä, viro, somali, arabia, persia ja kurdi. Sivustolla kerrotaan mihin lastensuojelu Suomessa perustuu ja minkälaisia palveluja perheille on tarjolla. Sanastoon on koottu lasten ja perheiden palveluihin liittyvät käsitteet selityksineen.
https://www.lastensuojelu.info/

Visa mera
Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi) vastaa varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen kansallisesta arvioinnista. Karvin toimiala kattaa koko koulutusjärjestelmän varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen. Sivustolla voi tutustua keskuksen arviointiraportteihin ja muihin julkaisuihin.
Webbplatsens språk: 
https://karvi.fi/

Visa mera

Sidor