Tutkimuksessa on selvitetty sitä, minkälaiseksi pääkaupunkiseudulla asuvat kokevat oman elämänsä ja hyvinvointinsa. Hyvinvoinnin kokemista tarkastellaan mm. asumisen, terveyden, työelämän ja taloudellisen tilanteen näkökulmista.
http://www.socca.fi/files/18/Ihmisia_ja_kaupunkiluontoa_tutkimus_paakaupunkiseudun_asukkaiden_hyvinv...

Visa mera
TEAviisari on verkkopalvelu, joka kuvaa kunnan toimintaa asukkaidensa terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Aktiivisuutta mitataan seitsemällä eri toimialueella: perusterveydenhuolto, perusopetus, lukiokoulutus, ammatillinen koulutus, liikunta, ikääntyneiden palvelut sekä kuntajohto.
Webbplatsens språk: 
https://www.teaviisari.fi/teaviisari/

Visa mera
Raportti kuvaa Suomessa asuvien aikuisten terveyttä ja hyvinvointia sekä niihin vaikuttavia tekijöitä. Teemoja ovat mm. koettu terveys, elämänlaatu, elintavat, toimintakyky, yleisimpien kansantautien ja terveysongelmien esiintyvyys, niiden riskitekijät, ja näihin liittyvä hoidon ja avun tarve sekä terveyspalvelujen käyttö.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-105-8

Visa mera
Omaolossa voi arvioida omaa terveydentilaansa ja hyvinvointiaan ohjeiden tai ammattilaisten avulla. Palvelussa voi perehtyä terveydettä ja tauteja koskeviin artikkeleihin, tutkia itsehoito-ohjelmia sekä saada apua sosiaali- ja terveyspalveluista. Palvelussa voi arvioida oireita, terveyspalvelujen tarvetta, saada kootusti omat hoito- ja palvelukokonaisuudet käyttöönsä sekä tehdä hyvinvointitarkastuksen. Sivusto on kehitetty yhteistyössä usean kaupungin ja terveyspiirin kanssa ja sitä käytetään useassa kunnassa omahoidon pohjana.
Webbplatsens språk: 
https://www.omaolo.fi/

Visa mera
Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kokoama analyysi hyvinvointi- ja terveyseroista, niihin vaikuttavista tekijöistä sekä keinoista erojen kaventamiseksi.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/hyvinvointi-ja-terveyserot

Visa mera
Vanheneminen.fi tarjoaa tietoa siitä, miten varautua eläkkeelle jäämiseen ja hyvään vanhuuteen. Teemoina ovat talous, asuminen, terveys, mielekäs elämä ja asiakirjat. Palvelusta löytyy itseopiskeluna suoritettava maksuton sähköpostikurssi, josta on apua suunnitelmien tekemisessä. Sivuille on koottu myös kirjavinkkejä aiheesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.vanheneminen.fi/

Visa mera
Täällä on tietoa viralliseen asiointiin liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista, jotka täysi-ikäisenä ovat nuoren omalla vastuulla. Sivuilta löytyy vinkit muun muassa verokortin tilaamiseen, muuttoilmoituksen tekemiseen ja passin, henkilökortin ja ajokortin hankkimiseen. Lisäksi löytyy tietoa opiskelusta, talousasioista, terveyspalveluista ym.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomi.fi/kansalaiselle/parisuhde-ja-perhe/tervetuloa-taysi-ikaiseksi

Visa mera
Zekin avulla voit selvittää muutamassa minuutissa, miten sinulla menee. 10 kysymystä ja yhteenveto auttavat sinua pohtimaan tulevaisuuttasi. Zekistä saa myös vinkkejä hyödyllisistä palveluista ja lisätiedon lähteistä. Zekki soveltuu parhaiten noin 15–25-vuotiaille.
Webbplatsens språk: 
https://www.zekki.fi/

Visa mera
Neuvokas perhe on Sydänliiton tuottama palvelu, joka tukee perheiden hyvinvointia. Sivuilla on tietoa liikuntaan, syömiseen ja perhearkeen liittyen.
Webbplatsens språk: 
https://neuvokasperhe.fi/

Visa mera
Terve.fi on kuluttajille suunnattu verkkopalvelu, josta löytyy tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista. Palvelun avulla käyttäjä saa tietoa arkipäivän terveysongelmiin mm. eri sairauksista ja lääkkeistä, kuntoilusta, ravitsemuksesta, matkailusta sekä itsehoito-ohjeita.
Webbplatsens språk: 
https://www.terve.fi/

Visa mera
Koulun terveyskirjastoon on koottu nuorten terveyteen ja elämäntaitoihin liittyvää tietoa. Sieltä löytyy artikkeleita, tietokirjoja, videoita, tehtäviä ja testejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.terveyskirjasto.fi/sisallot/nuoret

Visa mera
Yläasteikäisille suunnatussa pelissä käsitellään esimerkkitilanteiden avulla muun muassa turvallisuuteen liittyviä taitoja, sosiaalista mediaa, sosiaalisuutta ja terveyttä. Nuoria herätellään pohtimaan vaikeitakin aiheita, jotka kumpuavat arkipäiväisistä tilanteista ja nuorten omasta elämästä.
Webbplatsens språk: 
https://www.arjenturvallisuus.fi/

Visa mera
Palvelu, josta voi etsiä kaikista Suomen kunnista keskeisiä väestön hyvinvointia ja terveyttä koskevia tietoja vuodesta 1990 alkaen. Tietoja saa graafisina kuvioina ja karttoina.
Webbplatsens språk: 
https://sotkanet.fi/

Visa mera
Kodin turvaopas keskittyy arkielämän onnettomuuksien ja varsinkin koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ennaltaehkäisyyn. Opas sisältää tietoa tapaturmien ehkäisystä, paloturvallisuudesta, rikosten torjumisesta, liikenneturvallisuudesta, tartuntataudeista, luonnossa liikkumisesta, ympäristön uhista, väestönsuojelusta sekä ensiavusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kodinturvaopas.fi/

Visa mera
Teoksessa tarkastellaan eurooppalaisia elinoloja elämänvaiheiden näkökulmasta. Kirjassa analysoidaan, millä tavoin siirtymät elämänvaiheesta toiseen vaikuttavat hyvinvointiin ja missä määrin nämä vaikutukset vaihtelevat eri maissa.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/45396

Visa mera
Tutkimuksessa tarkastellaan Suomen romanien hyvinvointia, osallisuutta, terveyttä, syrjintäkokemuksia, toiminta- ja työkykyä, elintapoja, elinoloja sekä palvelujen tarvetta ja käyttöä.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-246-8

Visa mera
Yhteistyöverkosto kehittää ratkaisuja, joilla taiteen ja sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten yhteistyö saadaan osaksi hyvinvointia edistäviä palveluita. Sivustolle on koottu tietoa taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksista, julkaisuja, käytäntöjä ja toimintamalleja.
Webbplatsens språk: 
https://taikusydan.turkuamk.fi/

Visa mera
Foorumi edistää tieteellisen ympäristötiedon käyttöä yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Sivuilla voi lukea puheenvuoroja, joissa käsitellään mm. monimuotoisen elinympäristön vaikutuksia ihmisen terveyteen, vesiympäristöjen kaavoitusta, vesistöjen lääkejäämiä sekä maaperän terveysvaikutuksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.ymparistotiedonfoorumi.fi/

Visa mera
Mielenterveystalo.fi:n ohjelmia omahoitoon löytyy monilta elämän ja terveyden alueilta: aggressio, ahdistus, epävakaus, ero, ahminta, juominen, masennus, pakko-oireet, paniikki, parisuhde, seksuaalisuus, traumaattiset kriisit, taloudellinen ahdinko, tietoinen läsnäolo, mielen hyvinvointi, unettomuus, viiltely.
Webbplatsens språk: 
https://www.mielenterveystalo.fi/fi/omahoito

Visa mera
Teoksessa tarkastellaan vuonna 1997 syntyneiden hyvinvointia koulutuksen, terveyden, kuntoutuksen, lastensuojelun ja rikollisuuden näkökulmasta. Ikäluokan hyvinvointia tarkastellaan myös alueellisesti maakunnittain ja kaupunki–maaseutu -luokittelun avulla.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-152-2

Visa mera
Ikäinstituutti on julkaissut jumppaohjeita ja liikuntavinkkejä ikäihmisille. Niitä on kirjoitettuina sekä videoilla. Palvelussa on mahdollisuus hakea sopivia liikkeitä mm. liiketyypin mukaan (koordinaatio, tasapaino, liikkuvuus, voima, verryttely). Ohjeet sopivat myös liikunnan ohjaajien materiaaliksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.voitas.fi/

Visa mera
THL on koonnut terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä materiaaleja, jotka auttavat ammattilaisia kohtaamaan Ukrainasta Suomeen saapuneita ihmisiä. Sivuilla on myös joitakin suoraan asiakkaille suunnattuja materiaaleja ja työkaluja.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/web/maahanmuutto-ja-kulttuurinen-moninaisuus/ajankohtaista/ukrainasta-paenneiden-t...

Visa mera
Innokylä antaa välineet ja pohjan terveyden ja hyvinvointialan kehittämiselle ja innovaatioiden luomiselle. Innokylässä kehitetyt toimintamallit ja ideat löytyvät sivustosta ja ovat avoimesti käytettävissä.
Webbplatsens språk: 
https://innokyla.fi/

Visa mera
Tieteen päivillä käsiteltiin unta vuonna 2011. Tapahtumasta on tallenne, joka sisältää esitykset: dosentti Tarja Stenberg (Helsingin yliopisto): Univalverytmiä säätelevät tekijät; dosentti Christer Hublin (Työterveyslaitos): Epäsäännölliset työajat ja uni; dosentti Markku Partinen (Helsingin yliopisto): Unettomuus osana elämää - unettomuuden moderni hoito; dosentti Henri Tuomilehto (Itä-Suomen yliopisto): Uni ja ylipaino - uniapnean moderni hoito.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/unitube/video/8ace0a10-4018-4c0b-ae48-fe0746973f54

Visa mera
Kirja esittelee hyvinvoinnin käsitteen ja hyvinvoinnin tutkimuksen moniulotteisuutta ihmistieteisen tutkimuksen näkökulmasta. Lähtökohtana on monitieteisyys sekä eri alojen ja tutkimusperinteiden tavat ymmärtää ja määritellä hyvinvointia. Keskiössä on hyvinvoinnin kokemuksellisuus sekä erilaiset tavat kuvata, tulkita, selittää ja ymmärtää hyvinvointia. Kirja on tarkoitettu tutkijoille sekä muille ihmistieteisestä hyvinvointitutkimuksesta kiinnostuneille. Se soveltuu myös oppikirjaksi.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-9626-0

Visa mera
Julkaisussa tarkastellaan yhteistä terveyttä uhkaavia tekijöitä ja niihin johtaneita kehityskulkuja. Siinä esitellään jo olemassa olevia ratkaisuja ja tulevaisuuden toimia eli sitä, mihin jatkossa kannattaisi kiinnittää huomiota uhkien hillitsemiseksi. Julkaisu on tarkoitettu kaikille yhteisen terveyden teemoista kiinnostuneille. Julkaisu sopii erityisesti lukiolaisille ja toimii yleistajuisena ja syventävänä oppimateriaalina.
Webbplatsens språk: 
https://www.sitra.fi/julkaisut/me-ja-maapallo/

Visa mera
Terve Suomi -tutkimus tuottaa tietoa Suomessa asuvien aikuisten terveydestä, hyvinvoinnista ja palveluista. Sivustolla voi tutustua ilmiöraportteihin, jotka sisältävät tulosten lisäksi asiantuntija-arvion ja johtopäätöksiä nykytilasta ja tulevaisuudennäkymistä. Aiheina muun muassa elinolot, koettu terveys ja elämänlaatu, toiminta- ja työkyky, mielenterveys jne.
Webbplatsens språk: 
https://thl.fi/fi/tutkimus-ja-kehittaminen/tutkimukset-ja-hankkeet/terve-suomi-tutkimus/tulokset

Visa mera
Miten hyvinvointia voi mitata kehosta ja mitä mittaustiedosta voi päätellä? Avoimen yliopiston maksuton verkkokurssi mittaustiedon hyödyntämisestä hyvinvoinnin ja kunnon edistämisessä.
Webbplatsens språk: 
https://onlinecourses.jyu.fi/my/index.php

Visa mera