Kansalliskirjaston kokoelmassa on luettavissa digitoituina Suomea koskevaa tai suomalaisten kirjoittamaa maantiedettä ja matkailua käsittelevää kirjallisuutta 1600-luvulta 1900-luvun alkuun. Valikoimassa on muun muassa maantieteen oppikirjoja, matkaoppaita ja matkakirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=201

Visa mera
Yle Radio 1:n teemakuukauden ohjelmat Areenassa: Ihmiskunnan kehto, Tuntematon Afrikka, Muuttuva Afrikka, Kuusi kirjaa Afrikasta jne.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/ohjelmat/30-2423

Visa mera
Australian alkuperäiskansojen asuinalueiden kartta havainnollistaa, kuinka suuri määrä eri heimoja ja kansoja Australian manner on asuttanut ja missä suunnilleen eri alueiden rajat ovat.
Webbplatsens språk: 
https://aiatsis.gov.au/explore/map-indigenous-australia

Visa mera
Kongressin kirjaston julkaisema hyvä yleisesitys, painetun kirjan verkkoversio
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/item/90006426/

Visa mera
Monitieteelliset maakatsaukset perustuvat USA:n puolustusministeriön rahoittamaan ohjelmaan. Kukin katsaus sisältää perustietoja maan historiasta, maantieteestä ja yhteiskunnasta. Poliittisia, taloudellisia ja sosiaalisia oloja kuvataan tekstein ja liitetaulukoin. Tietojen ajantasaisuus kannattaa tarkistaa, kunkin tekstiosuuden lopussa on valmistumispäivämäärä.
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/collections/country-studies/about-this-collection/#toc

Visa mera
Poliittista, taloudellista, kulttuurista, historiallista ja ympäristötietoa 191 valtiosta. Asiantuntevasti laaditut, ajantasaiset sivut koululaisten, opettajien ja matkailijoiden käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://www.countrywatch.com

Visa mera
Gibraltarin hallituksen viralliset sivut kertovat myös turismista, historiasta, maantiedosta, kasvillisuudesta sekä eläimistöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.gibraltar.gov.gi

Visa mera
Into Konrad Inhan teos Maanteide ja löytöretket vuodelta 1912 kuvaa kansojen maantiedon tuntemusta, matkailua ja maailmankuvaa vanhalta ajalta löytöretkien ajalle saakka.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/ebooks/68977

Visa mera
Zacharias Topeliuksen Maamme kirjan digitaalinen editio on suunnattu kaikille Suomen historiasta ja kulttuurista sekä niitä koskevien käsitysten muotoutumisesta kiinnostuneille. Julkaisu sisältää tieteellisesti toimitetun ja kommentaariviitteillä täydennetyn Maamme kirjan vuoden 1878 painoksen sekä teoksen uudistetut laitokset vuosilta 1915 ja 1944. Teoksen historiaa, merkitystä ja kirjallisia keinoja käsitellään laajasti edition johdannossa.
Webbplatsens språk: 
https://maammekirja.sls.fi/

Visa mera