Täällä esitellään 60 suomalaisen lavastus- ja pukusuunnittelijan työtä teatterin, elokuvan, TV:n, tanssin ja sirkuksen parissa. Sivuilla kerrotaan myös alan historiasta Suomessa sekä Lavastus- ja pukusuunnittelijat ry:n historiasta.
Webbplatsens språk: 
https://kuviteltutodellisuus.fi/

Visa mera
Jukka O. Miettisen, Veli Rosenbergin ja Anna Thuringin teos esittelee Suomen ja Itä-, Etelä- ja Kaakkois-Aasian maiden välistä kulttuurivaihtoa teatterin ja tanssin aloilla.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-353-002-7

Visa mera
Verkkojulkaisu liittyy Teatterimuseossa syksyllä 2013 esillä olleeseen näyttelyyn. Artikkeleissa käsitellään mm. antiikin kreikkalaisten tragedioiden ihmiskuvaa sekä modernin ajan esityskäytäntöjä Euroopassa ja Suomessa. Julkaisussa on listattuna Suomessa esitetyt tragediat sekä tehdyt käännökset.
Webbplatsens språk: 
https://www.teatterimuseo.fi/fi/Tragedia-ajassa-ajaton-tragedia

Visa mera
Valokuvaaja Eino Partanen kuvasi viipurilaista teatteria vuosina 1929−39. Verkkonäyttely vie 1930-luvulle, keskelle Viipurin vilkasta teatterielämää. Suomeksi, englanniksi ja venäjäksi julkaistu näyttely pohjautuu kokonaisuuteen, joka on ollut esillä Viipurin Eremitaasissa, Suomen Pietarin instituutissa sekä Teatterimuseossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.teatterimuseo.fi/fi/Tunteita-ja-eleganssia

Visa mera
Nykyteatterin rihmasto ohjaa nykyteatterin kehittymiseen ja muotoihin. Kokonaisuudessa on opetusaineisto sekä tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
http://www10.edu.fi/lukiodiplomi/teatteri/#1

Visa mera
Teatterikorkeakoulun Tila, kuva, aatteet -luentosarjan oheismateriaaliksi laadittu aineisto kuvaa taidehistorian pääpiirteitä 1800-luvun loppuun asti. Arkkitehtuurin ja kuvataiteen lisäksi mukana on myös viittauksia teatterin, tanssin ja oopperan ilmiöihin.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/tila/

Visa mera
Teatterimuseon verkkonäyttely lavastustaiteen vaiheista Suomessa 1920- ja 30-luvulla. Uusien suuntausten lisäksi kerrotaan lavastajien ammattikunnan muotoutumisesta. Näyttelyyn on valittu lavastuksia viideltä alan uranuurtajalta: Wäinö Aaltonen, Jussi Kari, Yrjö Ollila, Eero Snellman ja Matti Warén.
Webbplatsens språk: 
https://www.teatterimuseo.fi/uuttatuntematonta/

Visa mera
Teatterikorkeakoulun oppimateriaalissa käsitellään teatteri- ja tanssivalaistuksen taiteellista ja teknistä kehitystä ja perehdytään alan keskeisiin vaikuttajiin.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/valo/

Visa mera
Täällä voi tutustua suomalaisen teatterin ja sen lähitaiteiden historiaan. Kahdeksaan lukuun jaettu kokonaisuus kuvaa teatterin vaiheita Ruotsin vallan ajalta nykypäivään.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/teatteri/

Visa mera
Teatterimuseon verkkonäyttely esittelee suomalaisen teatterin historiaa 1700-luvun puolivälistä 2000-luvulle.
Webbplatsens språk: 
https://www.teatterimuseo.fi/verkkonayttelyt/voimajalumo/

Visa mera
Teatterikorkeakoulun oppimateriaali esittelee eurooppalaisen teatterin historiaa antiikin Kreikasta 2000-luvun alun teatterin ilmiöihin.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/euteatteri/

Visa mera
Heli Ansion ja Pia Hounin kirja käsittelee antiikin kreikkalaisen tragedian esityksiä suomalaisella näyttämöllä. Kirjassa käydään läpi Aiskhyloksen, Sofokleen ja Euripideen tragedioiden esityksiä sekä heidän teostensa adaptaatioita 1900-luvun alkupuolelta 2010-luvulle saakka.
Webbplatsens språk: 
https://taju.uniarts.fi/bitstream/handle/10024/7033/TeaK_46.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera