Täällä voi tutustua Mäntyharjun paikallishistoriaan ja Mäntyharjun museon aineistoihin. Verkkomuseo on luotu tietopaketiksi ja tueksi paikallisille peruskouluille.
Webbplatsens språk: 
https://mantyharjunverkkomuseo.com/

Visa mera
Markalla merkkareita kertoo lapsuudesta 1970-luvulla. Mukana on tietoa, tarinoita, tehtäviä ja valokuvia. Tarinoiden taustalla on verkkokysely, jossa vastaajat kertoivat lapsuudestaan 1970-luvulla. Keski-Uudenmaan museoiden yhteistyönä syntynyt opetuspaketti on suunnattu erityisesti varhaiskasvatuksen ja alaluokkien käyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://www.markallamerkkareita.fi/

Visa mera
Maahanmuuttajille tarkoitettu oppimateriaali tutustuttaa 5. ja 6. luokan historian opetussuunnitelmassa esiintyviin henkilöihin, esinelöytöihin ja ilmiöihin sekä suomalaisen arkeen ja kulttuuriin eri aikakausina.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/tie-vie-suomen-historiaan

Visa mera
Aikuisille maahanmuuttajille suunnattu historian oppikirja noudattaa aikuisten perusasteen opetussuunnitelmaa, mutta sitä voidaan käyttää myös yläkoulun, lukioon valmistavan koulutuksen ja lukion kurssien materiaalina.
Webbplatsens språk: 
https://www.hi3.fi/0-mika-suomi-on/

Visa mera
Maahanmuuttajille suunnattu historian oppikirja noudattaa aikuisten perusasteen opetussuunnitelmaa, mutta sitä voidaan käyttää myös yläkoulun, lukioon valmistavan koulutuksen ja lukion kurssien materiaalina.
Webbplatsens språk: 
https://www.hi2.fi/0-mita-historia-on/

Visa mera
Oppimateriaalissa käsitellään Suomen historiaa autonomian ajasta toisen maailmansodan jälkeiseen aikaan. Aineisto on kuunneltavissa ja sisällön vaatimustason voi valita.
Webbplatsens språk: 
https://aipe.edu.fi/web/site-223703/state-jurdgmjqgura/front-page

Visa mera
Opetuskäyttöön tarkoitettu verkkopalvelu sisältää mm. Euroopan historiaa käsitteleviä aineistoja, teemoittain järjestettyjä kokonaisuuksia, henkilöesittelyjä ja oppimistehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://historiana.eu/

Visa mera
Historian opetusta kuvien avulla sisältää ranskalaisen historian merkkiteoksia ja -tapahtumia. Sitä ei varmaankaan ole kielimuurin vuoksi helppo käyttää historian opetuksessa Suomessa, mutta sen sijaan ranskan kielen oppitunneille täältä varmaankin löytyy materiaalia. Ja tietysti itseopiskelussa aineisto on mielenkiintoista.
Webbplatsens språk: 
https://histoire-image.org/

Visa mera
Yle oppimisen kokonaisuus Suomen historiasta sisältää oppimateriaalia aiheesta arkeologiasta lähihistoriaan.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/12/15/historia-suomi

Visa mera
Nykyteatterin rihmasto ohjaa nykyteatterin kehittymiseen ja muotoihin. Kokonaisuudessa on opetusaineisto sekä tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
http://www10.edu.fi/lukiodiplomi/teatteri/#1

Visa mera
Päivälehden museon tehtäväpaketin avulla voi tutustua suomalaiseen elämään uutishistorian kautta. Helsingin Sanomien lehtileikkeet ovat vuodelta 1920. Oppimateriaali soveltuu mediaa käsitteleville kursseille sekä historian, yhteiskuntaopin ja äidinkielen opetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.paivalehdenmuseo.fi/aineistot/

Visa mera
Kouluille suunnattu oppimateriaali tarjoaa kokonaiskuvan suomalaisen arkkitehtuurin historiasta. Aihetta lähestytään yksittäisen rakennuksen tai rakennetun ympäristön kautta. Mukana ovat niin rintamamiestalo kuin Olympiastadionkin, kaikkiaan 47 kohdetta.
Webbplatsens språk: 
https://www.mfa.fi/wp-content/uploads/2019/12/opetuspaketti_opettajalle_2019.pdf

Visa mera
Arkistoaineistoon perustuva oppimateriaali siitä, miten sota vaikuttaa yksityiseen ihmiseen ja koko yhteiskuntaan. Kirja tarjoaa välineitä lähdekriittiseen tarkasteluun. Se on suunnattu peruskoulun 7.−9. luokille ja lukioon. Kaksikielinen kirja sopii historian ja yhteiskuntaopin, äidinkielen sekä toisen kotimaisen kielen opetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.1918.finlit.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua Inkerinmaan ja sen asukkaiden historiaan ja elämäntarinoihin sekä inkeriläiseen kansanperinteeseen ja kulttuuriin. Tietopaketti sisältää myös inkerinsuomalaisten videohaastatteluja, kirjavinkkejä, arkisto- ja museolähteitä sekä tehtäviä yläkouluun ja lukioon.
Webbplatsens språk: 
https://inkerilaiset.finlit.fi/

Visa mera
Kahden opettajan luoma kokonaisuus historian opetuksen ja opiskelun tueksi koulussa. Aineistossa on tekstejä ja tehtäviä historian, yhteiskuntaopin sekä elämänkatsomustiedon kursseille.
Webbplatsens språk: 
https://historianluokka.wordpress.com/

Visa mera
Oppimateriaali suomenkielisten koulujen ruotsinopetukseen. Aineiston avulla oppilaat voivat kehittää kielitaitoaan ja tutustua samalla Ahvenanmaan historiaan, luontoon, matkailuun ja elinkeinoelämään.
Webbplatsens språk: 
https://svenskanu.fi/laromaterial/aland/

Visa mera
Palveluun on koottu historian oppimateriaaleja ja aineistoja eri aiheista, ajanjaksoista, maista ja alueista. Sivustolla on yksittäisiä lähteitä, opetusoppaita, menetelmiä sekä arvioita verkkopalveluista.
Webbplatsens språk: 
https://worldhistorycommons.org/

Visa mera
Uusioraaka-aineliitto edistää kierrätysmateriaalien hankintaa, jalostusta ja käyttöä. Sivuilla on julkaistu Kiertohelmiä-oppimateriaali, jossa on tietoa raaka-aineiden hyödyntämisestä, ympäristövaikutuksista, kuljetuksista sekä 15 eri uusiomateriaalista. Sivuilla voi lukea myös liiton historiateoksen, jossa kerrotaan raaka-ainekierrätyksestä 1950-luvulta alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://uusioraaka-aineliitto.fi/

Visa mera
Abitreenit-verkkoaineisto sisältää materiaalia ylioppilaskokeisiin valmistautuville. Sivuilla on oppimateriaaleja, tehtäviä, harjoituksia, neuvoja, miten välttää yleisimmät virheet tai saada parempi arvosana sekä yo-tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/abitreenit

Visa mera
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Webbplatsens språk: 
https://stockholmskallan.stockholm.se/

Visa mera
Teatterikorkeakoulun oppimateriaalissa käsitellään teatteri- ja tanssivalaistuksen taiteellista ja teknistä kehitystä ja perehdytään alan keskeisiin vaikuttajiin.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/valo/

Visa mera
Aalto-yliopiston avoin, maksuton verkkokurssi kaikille arkkitehtuurista kiinnostuneille. Aiheeseen paneudutaan videoiden, äänitteiden, tekstien, kuvien ja tehtävien avulla. Kurssin voi suorittaa omassa tahdissa tai opettajan johdolla esimerkiksi lukiossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.arkkitehtuurinhistoria.fi/

Visa mera
Tervatonttu Toivon -nettisivuilla löytyy lapsille tietoa vanhasta suomalaisesta tervaperinteestä. Pienemmille on värityskuvia, palapelejä ja sokkeloita, isommille Ukko Tervaskannon luento ja tietovisa.
Webbplatsens språk: 
http://www.tervatonttutoivo.fi/#/etusivu

Visa mera
Historia Helsinki esittelee monipuolisesti pääkaupungin menneisyyttä. Sivustolla on kuvia, videoita, karttoja, asiakirjoja ja artikkeleita kaupungin historiasta. Artikkelit on jaettu kolmeen eri ryhmään: ilmiöt, alueet ja käännekohdat. Niissä tarkastellaan mm. arkielämää, taloutta, kulttuuria ja eri kaupunginosia. Historiallisiin paikkoihin voi tutustua myös vuorovaikutteisen kartan avulla.
Webbplatsens språk: 
https://historia.hel.fi/fi

Visa mera
Uskallus-hankkeessa on analysoitu uskontoja, katsomuksia ja osallisuutta eri aikakausina ja näkemyksissä. Hankkeen materiaalit uskonnonvapaudesta, uskonnon tunnustamisesta, uskontolukutaidosta, katsomusten kohtaamisesta sekä osallisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/uskallus-hanke/

Visa mera
Oppimateriaali naisarkkitehdeista ja arkkitehtuurin naishistoriasta. Materiaali sisältää sanaston sekä kaksi oppikokonaisuutta, joissa aiheita käsitellään arkisto-, kokoelma- ja videohaastattelumateriaalin avulla.
Webbplatsens språk: 
https://www.mfa.fi/opi-ja-koe/oppimateriaali-elakoon-wivi-lonn/

Visa mera

Sidor