Toimittaja Tuija Siltamäen näkemys siitä, millaisia Y- ja Z-sukupolvet ovat ja millaista tulevaisuuden yhteiskuntaa heidän voi odottaa rakentavan. Aiheina nuorten suhde koulutukseen, työhön ja politiikkaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2020/02/EVA_pamfletti_2020_1-kansineen.pdf

Visa mera
Pekka Myrskylän artikkelissa (Analyysi, 19/2012) tutkitaan, keitä ovat syrjäytyneet nuoret, miten tausta ja koulutuksen puute vaikuttavat syrjäytymisriskiin sekä miten pysyvää syrjäytyminen on.
Webbplatsens språk: 
https://www.eva.fi/wp-content/uploads/2012/02/Syrjaytyminen.pdf

Visa mera
Teoksessa tarkastellaan vuonna 1997 syntyneiden hyvinvointia koulutuksen, terveyden, kuntoutuksen, lastensuojelun ja rikollisuuden näkökulmasta. Ikäluokan hyvinvointia tarkastellaan myös alueellisesti maakunnittain ja kaupunki–maaseutu -luokittelun avulla.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-152-2

Visa mera
Sivistyskatsaus kokoaa tilasto- ja muita tietoja opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalasta, sen kehityksestä ja tilanteesta kansainvälisessä vertailussa. Hallinnonala käsittää kasvatus-, koulutus- ja tiedepolitiikan sekä taiteen ja kulttuurin, liikunnan ja nuorisopolitiika sekä kirkollisasiat.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-744-4

Visa mera
Kasvatussosiologian neljäs vuosikirja pureutuu sosiologian peruskysymyksiin – koulutuksen ja luokka-aseman välisiin yhteyksiin sekä koulutuksen ja yhteiskuntaluokan yhteisvaikutuksena muotoutuviin elämänmahdollisuuksiin. Kirjan luvut kuvaavat, miten luokkatausta vaikuttaa esimerkiksi koulumenestykseen, koulutusvalintoihin ja lopulta valikoitumiseen eri tavoin arvotetuille jatkokoulutusreiteille.
Webbplatsens språk: 
https://doi.org/10.61201/tup.865

Visa mera