Lasten ja nuorten Arkkitehtuurikoulu Arkki on Suomen ensimmäinen rakennustaiteen opetukseen ja ympäristökasvatukseen erikoistunut koulu. Opetuspaikat ovat Helsingin Kaapelitehdas ja Vantaan Silkkitehdas. Sivuilla on tietoja koulun opetuksesta, seminaareista, näyttelyistä ja majaleireistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.arkki.net

Visa mera
Verkkonäyttely antaa vinkkejä lasten- ja nuortenkirjoista, joita vanhemmat ja kasvatusalan ammattilaiset voivat käyttää apuna tunnekasvatuksessa. Mukana on kuvakirjoja, runokirjoja, kertomuksia ja romaaneja, joista kaikista löytyy lyhyt esittely.
Webbplatsens språk: 
https://lkinstituutti.wixsite.com/tunteet

Visa mera
Tänne on koottu lapsiperheiden palvelut, neuvonta, tapahtumat ja muut tärkeät asiat Oulun seudulla.
Webbplatsens språk: 
https://lapsuus.ouka.fi/

Visa mera
Vanhemmille ja lasten ja nuorten parissa toimiville suunnattu teos tarjoaa tietoa lasten ja nuorten internetin käytöstä. Riskien lisäksi teoksessa kiinnitetään huomiota myös internetin käytön tarjoamiin mahdollisuuksiin.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/lapset-netissa-puheenvuoroja-lasten-ja-nuorten-netin-kaytosta-ja...

Visa mera
Kirjassa perehdytään jälkiin, joita sisällissota jätti suomalaiseen yhteiskuntaan. Tutkimuksissa tarkastellaan vuoden 1918 sotaa mikro- ja makrotasolta sekä aikalaisten että jälkipolvien näkökulmasta. Kirjan teemoja ovat erilaiset selviytymisstrategiat, lapset ja nuoret sekä muistin politiikka.
Webbplatsens språk: 
http://hdl.handle.net/10138/240068

Visa mera
Julkaisu auttaa aikuisia ymmärtämään nuoriin ja mediaan liittyviä ilmiöitä ja keskustelemaan niistä nuorten kanssa. Oppaassa käsitellään muun muassa mediataitoja ja -vaikuttamista, julkisuutta ja yksityisyyttä, pelaamista, minäkuvaa ja seksuaalisuutta sekä digihyvinvointia. Opas sisältää sanaston, lukuvinkkejä ja lisämateriaaleja.
Webbplatsens språk: 
https://mediakasvatus.fi/materiaali/medianuoruus-opas-aikuisille/

Visa mera
Koululaisen terveyden polku on vanhemmille tarkoitettu tietopaketti terveystiedon opetuksen sisällöistä ja kouluterveydenhuollosta. Se tarjoaa tietoa mm. ravinnon, liikunnan ja unen merkityksestä osana lasten ja nuorten hyvinvointia.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/kouluikaisten-terveyden-polku

Visa mera
Sinä päätät on 9-17-vuotiaille suunnattu oppimateriaali, joka käsittelee yksityisyyttä ja tietoturvaa netissä. Se sisältää kustakin teemasta lyhyen ajatuksia herättävän videon, kysymyksiä keskustelun pohjaksi ja tehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/sina-paatat

Visa mera
Lukukeskuksen tietopaketti lasten ja nuorten lukemisesta, lukutaidosta ja lukumotivaatioon vaikuttavista tekijöistä.
Webbplatsens språk: 
https://lukukeskus.fi/tietoa-lukemisesta/

Visa mera
Käsikirja lukupiireihin sisältää monenlaisia tapoja edistää lukutaitoa, kielitaitoa, kirjoittamistaitoja sekä esitystaitoja lukupiireillä, luovilla harjoituksilla. Mukana on myös pelejä.
Webbplatsens språk: 
https://lukemo.fi/lukemo/wp-content/uploads/2019/08/Lukuklaani_K%C3%A4sikirja_Lukupiireihin.pdf

Visa mera
Keskustelua ja seuraa, mutta myös neuvontaa ja apua erityisesti lastensuojelun piirissä oleville nuorille.
Webbplatsens språk: 
https://discordapp.com/invite/MfedcUk

Visa mera
Hankkeessa käsitellään ilmastoahdistukseen liittyviä tunteita sekä koulun mahdollisuuksia auttaa nuoria toimimaan ympäristön hyväksi. Sivustolla julkaistaan materiaaleja opetuksen tueksi, esimerkkinä Ilmastokasvatus ja tunteet -artikkeli ilmastokriisin herättämien tunteiden käsittelyyn.
Webbplatsens språk: 
https://toivoajatoimintaa.fi/

Visa mera
Tänne on koottu tietolähteitä, menetelmiä ja toimintatapoja, joita käyttämällä opettajat ja ohjaajat voivat käsitellä ilmastoteemoja lasten ja nuorten kanssa rakentavasti, innostavasti ja käytännöllisesti toiminnan ja yhteiskehittämisen kautta.
Webbplatsens språk: 
https://ilmastokirjo.fi/

Visa mera
Opas vanhemmille ja huoltajille, joiden lapsen epäillään joutuneen väkivalta- tai seksuaalirikoksen uhriksi. Oppaassa on tietoa rikosprosessin eri vaiheista ja siitä, miten vanhempi tai huoltaja voi parhaiten olla lapsensa tukena. Opas sisältää perustiedot käytännön järjestelyistä rikostutkinnan ja oikeudenkäynnin aikana.
Webbplatsens språk: 
https://oikeus.fi/fi/index/asiatjapalvelut/rikoksenuhrille/lapsirikoksenuhrina.html

Visa mera
Help.some on sovellus, jonka avulla nuoret voivat saada tietoa ja tukea kiusaamis- ja häirintätapauksissa sekä rikosasioiden selvittelyssä. Help.somessa toimivat Pelastakaa Lapset ry:n työntekijöiden lisäksi Rikosuhripäivystys RIKUn työntekijöitä sekä Helsingin seudun nettipoliiseja.
Webbplatsens språk: 
https://www.netari.fi/helpsome/

Visa mera
Opas nuorten seksuaalisen kaltoinkohtelun ehkäisemiseksi ja siihen puuttumiseksi nuorisotyössä. Helsinkiläisille nuorisotyöntekijöille tarkoitettu opas, josta voi olla apua myös muille nuorten parissa työskenteleville.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/static/liitteet-2019/KuVa/nuoriso/nuortenexit_esite_seksuaalinenhairinta_rgb_aine...

Visa mera
Suomen luontokeskus Haltian sivuilla neuvotaan, miten käsitellä ympäristöongelmia lasten ja nuorten kanssa rakentavasti ja tunteet huomioiden.
Webbplatsens språk: 
https://haltia.com/luontokoulu/tyokalut-ymparistoasioista-puhumiseen/

Visa mera
Suomen Olympiakomitean julkaisema materiaali tarjoaa vanhemmille tietoa siitä, miten tukea nuorta opiskelun ja urheilun yhdistämisessä.
Webbplatsens språk: 
https://olympiakomitea.kuvat.fi/i/F8dQ3zutjrs4Nk27eDAnKHpBY6WxhXTR

Visa mera
Opas kaikille lasten ja nuorten kanssa erilaisissa palveluissa, kouluissa ja oppilaitoksissa työskenteleville. Kirjassa esitellään käytännön keinoja vahvistaa oppilaiden ja opiskelijoiden osallisuutta, hyvinvointia ja terveyttä. Kirjassa käsitellää luottamuksen rakentumista ja lapsuudessa muodostuvia kiintymysmalleja, joiden tuntemisesta on apua kohtaamistilanteissa.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-343-307-6

Visa mera
Opettajille, vanhemmille ja nuorisotyötä tekeville suunnattu sivusto auttaa käsittelemään tupakkatuotteisiin liittyviä aiheita eri-ikäisten lasten ja nuorten kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://fressisedu.fi/

Visa mera
Tyttöjen talon verkkosivustossa on tietoa talon toiminnasta, tyttöjen ja naisten elämän muutoksista sekä tuesta niitä kohdatessa.
Webbplatsens språk: 
https://tyttojentalo.fi/

Visa mera
OmaKamu organisoi tukihenkilötoimintaa, jossa vapaaehtoiset aikuiset tukevat lapsia ja nuoria heidän kavereinaan, Kamuina. Sivuilla on tietoa toimintatavoista sekä yhteydenottolomakkeet Kamua etsivälle sekä Kamuksi haluavalle.
Webbplatsens språk: 
https://www.omakamu.fi/

Visa mera
Elokuvakerronnan perusteita esittelevä verkkopalvelu on suunniteltu kouluissa tehtävän elokuvakasvatuksen tueksi. Polulla käydään läpi elokuvailmaisun perusteita ja tutustutaan audiovisuaalisen kerronnan mahdollisuuksiin. Havainnollistamisen apuna voidaan käyttää maksuttomia elokuvanäytteitä.
Webbplatsens språk: 
https://elokuvapolku.kavi.fi/

Visa mera
Mediataitokoulu on tehty koulujen ja kirjastojen käyttöön lasten ja nuorten mediataitovalmiuksien lisäämiseksi. Palvelussa on tietoa ja tehtäviä mediakasvatuksesta, digitaalisista peleistä, kiusaamisesta ja rahankäytöstä netissä.
Webbplatsens språk: 
https://www.mediataitokoulu.fi/

Visa mera
Niilo Mäki Instituutissa tutkitaan lasten ja nuorten oppimisvaikeuksia. Sivulla on tietoa tutkimustoiminnasta sekä julkaisuja ja materiaaleja opetuksen ja oppimisen tueksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.nmi.fi/

Visa mera
Lasten ja nuorten puutarha -sivusto antaa ohjeita lapsille ja nuorille puutarhaelämään. Sieltä löytyy pelejä ja leikkejä pellon laidalle (Pelakuu-osa), opastusta puutarhan tutkimiseen (Taikavarpu), tarinan kerrontaan (Tarinapuu) ja puutarhan antimien käyttöön keittiössä (Kukka ja mauste). Lisäksi sivustosta löytyy lasten oma viljelyopas Lanttu. Tietoa on myös puutarhakulttuurin historiasta, erityisesti koulukasvitarhatoiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.lastenpuutarha.fi/

Visa mera
Aikakausmedian selvitys 7–15-vuotiaiden mediankäyttötottumuksista ja siitä, miten vanhemmat suhtautuvat lasten ja nuorten käyttämiin mediasisältöihin.
Webbplatsens språk: 
https://www.aikakausmedia.fi/tietoa-tutkimuksia/lasten-ja-nuorten-mediapaeivae/

Visa mera
Terve koululainen -hanke tarjoaa tietopaketteja, käytännönläheisiä materiaaleja ja toimintamalleja, jotka tukevat lasten ja nuorten terveellistä ja turvallista liikuntaa. Tietoa on myös hyvästä ravinnosta ja ruokailutottumuksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.tervekoululainen.fi/

Visa mera

Sidor