Lasten ja nuorten lukemisen ja lukutaidon edistäminen kirjastossa kokoaa välineitä ja opastusta lasten- ja nuortenkirjastotoimintaan sekä lukuharrastuksen edistämiseksi. Sivuilla on ohjeita, blogi ja materiaalia sekä tietoa Lanu-neuvoston kokoonpanosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.kirjastot.fi/lanu

Visa mera
Oppaassa analysoidaan lasten ja nuorten sananvapauden käsitettä ja toteutumista, toimittajan työtä, vastuullista mediaa sekä lasten ja nuorten haastattelua.
Webbplatsens språk: 
https://www.uutismediakasvatus.fi/materiaalit/lapset-ja-nuoret-aanessa-opas/

Visa mera
Helsingin kouluraittiuspiiri on julkaissut sivuillaan paljon tietoa raittiudesta ja raittiustyöstä sekä raittiuskasvatusmateriaalia. Perhetreffit-lehdessä on aiheeseen liittyviä artikkeleita. Lisäksi sivustossa on tietoa koulujen käytännön raittiuskasvatuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.perhetreffit.fi

Visa mera
Suomen partiolaiset kertovat partiotoiminnasta ja partioharrastuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.partio.fi/

Visa mera
Suojellaan Lapsia keskittyy seksuaalisen häirinnän, houkuttelun ja seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisyyn. Sivuilla on tietoa vertaistukitoiminnasta. Aineistopankkiin on koottu lausuntoja, oppaita ja raportteja. Turvallisesti digiliikenteessä -osio sisältää materiaalia lapsille, nuorille, huoltajille ja opettajille.
Webbplatsens språk: 
https://suojellaanlapsia.fi/

Visa mera
Kirja tarjoaa käytännöllisiä välineitä ajattelun taitojen kehittämiseen Filosofiaa lapsille -menetelmän avulla. Keskustelupainotteisessa ryhmätyöskentelyssä lapset, nuoret ja aikuiset oppivat kuuntelemaan, problematisoimaan ja ilmaisemaan omia ajatuksiaan sekä keskustelemaan niistä rakentavasti.
Webbplatsens språk: 
https://opinkirjo.fi/materiaalit/filo-opas-ajatteluun/

Visa mera
Luonto ja tunteet -sivusto tarjoaa tietoa ympäristöahdistuksesta ja muista tunteista. Siitä löytyy työkalupakki opettajalle, tunteiden tutkimusta, ensiapua ympäristöahdistukseen sekä vaikuttamistapoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.luontojatunteet.fi/

Visa mera
Verohallinto on koonnut Verokampukselle tietoa verotuksesta nuorille. Sivuilla kerrotaan, milloin tarvitaan verokorttia, mistä tuloista maksetaan veroja ja miten veroilmoitus tarkistetaan. Opiskelijoiden verotuksesta löytyy myös tietoa.
Webbplatsens språk: 
https://www.verokampus.fi/

Visa mera
Lasten astma -kokonaisuudessa kerrotaan lasten astmasta, sen oireista, niitä pahentavista tekijöistä, tutkimuksista, hoidosta, astmasta päiväkotilapsen arjessa, liikuntaharrastuksessa, matkoilla sekä sopetumisvalmennuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.allergia.fi/astma/apua-ja-ohjeita-astmaan/lasten-astma/

Visa mera
Nuorten liikennekasvatus sisältää materiaaleja ja ohjeita lasten ja nuorten liikennekasvatukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.liikenneturva.fi/liikenteessa/nuorten-liikennekasvatus

Visa mera
Oppaassa on tietoa nuorten kohtaamista seksuaaliväkivallan muodoista ja vinkkejä turvataito- ja seksuaalikasvatukseen. Opas on tarkoitettu 11–17-vuotiaiden vanhemmille.
Webbplatsens språk: 
https://pelastakaalapset.s3.eu-west-1.amazonaws.com/main/2022/03/04141652/turvaa-ja-tue-2021-fi.pdf

Visa mera
Tietoa partiolaisuudesta ja partiotoiminnasta, uutisia, tapahtumia, lähteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.scout.org

Visa mera
Digiraati on oikeusministeriön verkkopalvelu, joka tarjoaa mahdollisuuden vuoropuheluun lasten, nuorten ja päättäjien välillä. Digiraadissa kaikki alle 29-vuotiaat voivat osallistua keskusteluun erilaisista ajankohtaisista aiheista ja saada äänensä kuuluviin yhteiskunnallisissa kysymyksissä. Keskustelu käydään kirjallisesti nimimerkeillä, ja sitä ohjaa ja valvoo koulutettu ohjaaja. Raateja voivat järjestää esimerkiksi ministeriöt, kunnat, hyvinvointialueet, muut viranomaiset ja kansalaisjärjestöt.
Webbplatsens språk: 
https://digiraati.fi/

Visa mera
Turvataitokasvatuksella pyritään ennaltaehkäisemään lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa kiusaamista ja väkivaltaa. Turvallinen Oulu -hankkeessa on tuotettu tunne- ja turvataitokasvatuksen opetusmateriaalit esiopetukseen ja perusopetukseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.turvataitokasvatus.fi/

Visa mera
Käsikirja sisältää käytännön menetelmiä lasten ja nuorten osallistamiseen kaupunki- ja ympäristösuunnitteluun. Tarjolla on mm. asiantuntijoiden näkökulmatekstejä, joissa aiheena on kulttuurinen kestävyys, lasten ja nuorten osallisuus sekä yhteisöllisyys.
Webbplatsens språk: 
https://kulttuurinvuosikello.fi/kaikkienkaupunki/

Visa mera
LUMA-keskusten ja yhteistyötahojen julkaisemia virtuaalimateriaaleja matematiikan, ympäristöopin, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun, opettamiseen ja harrastamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.luma.fi/opettajille/virtuaaliluma/

Visa mera
Kasvun tuki on tietolähde ammattilaisille lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi. Se sisältää tietoa ja arviointeja menetelmistä, joiden tavoitteena on parantaa lasten, nuorten ja vanhempien psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia.
Webbplatsens språk: 
https://kasvuntuki.fi/

Visa mera
Sivusto tarjoaa tietoa, aineistoja ja näkökulmia menneeseen lapsuuteen ja lapsuuden historialliseen tutkimukseen. Sivustolla on artikkeleita, valokuvia ja tarinoita eri vuosikymmeniltä. Sivuston tekemiseen voi osallistua kirjoittamalla omista lapsuuden kasvuympäristöistä, leikeistä, ystävistä ym.
Webbplatsens språk: 
https://www.lapsuudenhistoriaa.fi/

Visa mera
Nuoret ja rikollisuus sisältää tietoa rikoksista, niiden kohtaamisesta ja tunnistamisesta sekä avun hakemisesta. Se on suunnattu noin 12-18 -vuotiaille lapsille ja nuorille, mutta se toimii apuna myös nuorten kanssa toimiville ammattilaisille.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuoretjarikollisuus.fi/

Visa mera
Tietopaketti opetusalan ammattilaisille ja parempaa unta kaipaaville nuorille. Sivuilla on konkreettisia työkaluja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen. Sivuilla kerrotaan hyvinvoinnin rakentumisen eri osatekijöistä ja niiden vaikutuksesta oppimiseen sekä opinnoissa ja elämässä jaksamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/opiskeluhuolto-ja-hyvinvointi/unikoulutus

Visa mera
Kiusaaminen, häirintä, syrjintä ja väkivalta vaikuttavat merkittävästi lasten ja nuorten arjen turvallisuuteen ja hyvinvointiin. Opetushallituksen sivuilla on tietoa, ohjeita ja työkaluja siihen, miten tällaiset teot ja tilanteet tunnistetaan, miten niitä ehkäistään ja miten niihin voidaan puuttua varhaiskasvatuksessa, kouluissa ja oppilaitoksissa.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/ei-kaikelle-vakivallalle

Visa mera
Opas tarjoaa tietoa ja käytännön tukea käytöksellään reagoivien lasten ja nuorten kanssa työskentelyyn. Opas on suunnattu opettajille, varhaiskasvatuksen johtajille ja koulujen rehtoreille, mutta on avuksi myös muille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille sekä huoltajille.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/tilastot-ja-julkaisut/julkaisut/tukea-arkeen

Visa mera
Oppimateriaalin tavoitteena on edistää antirasistista ja sateenkaarimyönteistä toimintaa oppilaiden keskuudessa ja koulun arjessa. Materiaali on suunnattu opettajille yläkouluikäisten oppilaiden kanssa käytettäväksi.
Webbplatsens språk: 
https://seta.fi/meista/

Visa mera
Mannerheimin Lastensuojeluliiton tukilinja 12–20-vuotiaille lapsille ja nuorille, jotka tarvitsevat apua ja tukea. Tukilinja päivystää arki-iltaisin. Puheluihin vastaa MLL:n ammattilainen, jonka kanssa voi puhua luottamuksellisesti ja nimettömästi.
Webbplatsens språk: 
https://www.nuortennetti.fi/apua-ja-tukea/lasten-ja-nuorten-puhelin/nuorten-tukilinja/

Visa mera
Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton harrastus koulupäivän yhteydessä. Sivustolla on tietoa mallista sekä hyviä käytäntöjä mukana olevista kunnista.
Webbplatsens språk: 
https://harrastamisensuomenmalli.fi/

Visa mera
Lastenkirjainstituutin tietokannasta voi etsiä lasten ja nuorten kirjallisuutta sekä kirjallisuudentutkimusta aiheista.
Webbplatsens språk: 
https://lastenkirjainstituutti.fi/kirjasto/onnet-tietokanta

Visa mera