Paikkatietopalveluun julkaistaan katsottavaksi yleisön saataville kymmeniä tuhansia ilmakuvia, joista vanhimmat ovat 1930-luvulta. Niitä voi käyttää hyväksi esimerkiksi tutkimustyössä, mutta myös sukututkimuksessa ja paikallishistoriaa tutkiessa. Kuvan saa näkyviin zoomaamalla kartaan merkittyjä alueita.
Webbplatsens språk: 
https://kartta.paikkatietoikkuna.fi/?zoomLevel=1&coord=525406_7159061&mapLayers=801+100+default,3400...

Visa mera
Paikkatietolaitos FGI:n sivut kertovat laitoksen tehtävistä, tutkimuksesta, julkaisuista ja palveluista.
Webbplatsens språk: 
https://www.maanmittauslaitos.fi/tutkimus

Visa mera
Täällä voi tutustua Tukholman ja tukholmalaisten historiaan. Stockholmskällan sisältää yli 30 000 kuvaa, karttoja, äänitiedostoja, asiakirjoja ja kirjallisuusvinkkejä museoiden, arkistojen ja kirjastojen kokoelmista. Palvelusta löytyy valmiita oppimateriaalikokonaisuuksia ja vinkkejä oppitunneille.
Webbplatsens språk: 
https://stockholmskallan.stockholm.se/

Visa mera
John Nurmisen Säätiön tarkoituksena on suomalaisen merenkulun kulttuuriperinteen vaaliminen. Sivuilla esitellään säätiön toimintaa, säätiön kartta-, taide- ja meriantiikkikokoelmia sekä kerrotaan näyttelyistä, joissa säätiö on mukana.
Webbplatsens språk: 
https://johnnurmisensaatio.fi/

Visa mera
Karttapalvelusta voi etsiä ja tulostaa Metsähallituksen metsästys- ja kalastuskohteiden sekä retkeilykohteiden karttoja. Palvelusta löytyvät pienriistan metsästysalueet, virkistys- ja viehekalastuskohteet sekä pyydyslupa-alueet. Valtion yleisten vesialueiden kartat ovat niin ikään nähtävissä, kuten myös kansallispuistojen ja muiden suojelualueiden sekä Lapin erämaa-alueiden kartat.
Webbplatsens språk: 
https://www.retkikartta.fi

Visa mera
Vantaan kartta- ja paikkatietopalvelussa voi tutkia kaupunkikartta, osoitekarttaa, ajantasa-asemakaavaa, ortoilmakuva, yleiskaavayhdistelmä sekä yleiskaavaehdotusta. Palvelussa on lisäksi historiallisia karttoja.
Webbplatsens språk: 
https://kartta.vantaa.fi

Visa mera
Turun saaristossa kulkevan Saariston rengastien esittely. Tietoja lauttaliikenteestä ja linkitys tarpeellisimpiin aikatauluihin, kuvagalleria, joka sisältää kuvia reitin varrelta ja tietoja uusista matkailukohteista. Lisäksi matkavihjeitä ja yhteenveto sivuston sisällöstä saksaksi.
Webbplatsens språk: 
https://visitparainen.fi/fi/saariston-rengastie/

Visa mera
Palvelukartalta löytyy Espoon, Helsingin, Kauniaisten, Vantaan ja Kirkkonummen julkiset toimipisteet ja niiden palvelut, kuten koulut, päiväkodit, ja terveysasemat. Kartalta voi nähdä myös luonnonsuojelualueet, kaupunginosajaottelun sekä postinumeroalueet.
Webbplatsens språk: 
https://palvelukartta.hel.fi/fi/

Visa mera
Digitoituja karttoja tiedemies ja tutkimusmatkailija A. E. Nordenskiöldin keräämästä karttakokoelmasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/97216

Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.europeana.eu/fi

Visa mera
Kansallisarkisto on digitoinut Helsinkiä koskevat uudistuskartat. Uudistuskartat ovat maanmittareiden käsin valmistamia jäljennöksiä maanmittausasiakirjoista. Karttojen lisäksi ne sisältävät jakokirjoja, rajapyykkiselityksiä, pöytäkirjoja sekä muita asiakirjoja.
Webbplatsens språk: 
https://astia.narc.fi/uusiastia/aineistot.html?haku=%7B%22searchTarget%22%3A%22aineisto%22%2C%22sear...

Visa mera
Maanmittauslaitoksen sivulta löytyvät kartta- ja kuvapalvelu, maanmittauspalvelu, huoneisto- ja kiinteistöpalvelu sekä paikkatieto.
Webbplatsens språk: 
https://maanmittauslaitos.fi/

Visa mera
Europeana heraldican kartalla on mahdollista paikallistaa kuntia, kihlakuntia, kirkollisia alueita ja muita aluetyyppejä sekä hoveja, sätereitä, rälssitiloja ja tiloja sekä linnoja, kirkkoja ja muita rakennuksia.
Webbplatsens språk: 
https://heraldica.narc.fi/kartta.html?lang=fi

Visa mera
Pyöräilykuntien verkoston ja Pyöräliiton perustaman Pyörämatkailukeskuksen Bikeland antaa ohjeita pyörämatkailijalle. Palvelussa on pyörämatkailukartta, neuvoja välineistä sekä varustautumisesta, reittien vaativuudesta ja suunnittelusta, pyöräilytapahtumia ja pyöräily-ystävällisiä palveluja.
Webbplatsens språk: 
https://www.bikeland.fi/

Visa mera
Geologian tutkimuskeskuksen sivusto kiviharrastajille. Sivuilta löytyy ohjeita kivinäytteiden lähettämiseen, karttapalvelu, kivitietoa sekä OmaKivi-palvelu, jonka avulla voi tallentaa havaintoja sähköisesti.
Webbplatsens språk: 
https://kivinayte.gtk.fi/

Visa mera
Kansalliskirjaston digitoima, 1400–1500-luvuilla julkaistu Ptolemaios-atlasten kokonaisuus, joka sisältää Klaudios Ptolemaioksen laatiman antiikin ajan Geographia-teoksen, karttoja sekä aihepiiriä käsitteleviä tekstejä. Ptolemaios-atlakset ovat osa A. E. Nordenskiöldin 1800-luvulla keräämää tieteellistä kokoelmaa.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=821

Visa mera
Kartalta voi etsiä Suomen hautaustoimistojen liittoon kuuluvia hautaustoimistoja.
Webbplatsens språk: 
https://hautajaiset.fi/etsi-hautaustoimisto/

Visa mera