Elkan toiminnan tarkoituksena on taata suomalaiseen elinkeinoelämään liittyvän historiatiedon ja -perinteen säilyminen. Sivuilla on tietoa Elkan kokoelmista, tietokannoista ja palveluista.
Webbplatsens språk: 
http://www.elka.fi

Visa mera
Radio- ja tv-arkiston Ritva-tietokantaan tallennetaan keskeisten radio- ja tv-kanavien ohjelmavirta sekä näytteitä muilta kanavilta. Tällä sivuostolla voi etsiä tietoja tallennetuista ohjelmista. Ohjelmia voi katsoa katselu- ja kuuntelupisteissä, joita on tällä hetkellä kymmenen eri puolilla Suomea.
Webbplatsens språk: 
https://rtva.kavi.fi/

Visa mera
NSA on organisaatio, joka kerää ja julkaisee salaisiksi julistettuja Yhdysvaltojen valtionhallinnon dokumentteja, jotka ovat tulleet julkisiksi Freedom of Information Actin (FOIA) nojalla. Suurin osa aineistosta on maksullista, mutta Internet sivuilla on runsaasti myös maksutonta materiaalia, mm. kylmään sotaan, ydinasepolitiikkaan ja Kuuban ohjuskriisin liittyvää materiaalia kuten asiakirjoja, valokuvia ja aikalaishaastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://nsarchive.gwu.edu/

Visa mera
Tilasto- ja tutkimustietoa Helsingistä. Näiltä sivuilta löytyy Tietokeskuksen organisaation yksikköjen tehtävät, yhteystiedot ja julkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/tietoa-helsingista/tilastot-ja-tutkimukset/

Visa mera
Ruotsin Valtionarkiston sivuilta löytyy opastusta ja reitti arkistojen materiaalien käyttöön, myös karttoja sekä ohjeita sukututkijalle.
Webbplatsens språk: 
https://sok.riksarkivet.se/

Visa mera
Siirtolaisuusinstituutin arkiston aineistot Finnassa käsittävät kirjeitä ja valokuvia, jotka liittyvät suomalaisten maastamuuttoon ja ulkosuomalaisuuteen 1800- ja 1900-luvuilla. Aineistoja on esimerkiksi Australiasta, Brasiliasta, Kanadasta ja Yhdysvalloista.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Search/Results?filter%5B%5D=~building%3A%220%2Fsiirtolaisuusinstituutti%2F%22

Visa mera
Kuva-aineistoa sekä siihen liittyviä tekstejä ja dokumentteja entisestä Neuvostoliitosta. Materiaali on peräisin museoiden, arkistojen ja muiden laitosten kokoelmista. Helpoin tapa lähestyä aineistoa on galleria, jonka vaihtuvassa näyttelyssä esitellään arkiston parhaita paloja. Sivuilla on hakumahdollisuus, samoin joissakin tietokannoissa. Kokoelmista on myös luetteloita, joista osa on venäjäksi, osa englanniksi. Kuva-arkistoa täydennetään jatkuvasti.
Webbplatsens språk: 
https://www.russianarchives.com/

Visa mera
Aalto-yliopiston arkiston Finna-näkymässä voit tutustua tekniikan, talouden ja taiteen opetuksen sekä tutkimuksen historiaan, saavutuksiin, tarinoihin ja opiskelijaelämään. Aineistot sisältävät Aalto-yliopiston toimintaa dokumentoivia valokuvia, opetusaineistoja, opinnäytteitä, oppilastöitä sekä esineitä.
Webbplatsens språk: 
https://aaltoarkisto.finna.fi/

Visa mera
Portaali tarjoaa pääsyn elokuva-, kuva- ja tekstiaineistoihin 26 eurooppalaisen elokuva-arkiston kokoelmista.
https://www.europeanfilmgateway.eu/fi

Visa mera
Tänne on tallennettu tiedot Helsingin yliopiston arkiston säilyttämästä arkistoaineistosta. Järjestelmä sisältää myös digitoituja asiakirjoja, kuten Helsingin yliopiston vuosikertomukset vuosilta 1875 - 1994 ja painetut ylioppilasluettelot vuosilta 1828 - 1916.
Webbplatsens språk: 
https://yksa.disec.fi/Yksa4/public/HYKA

Visa mera
Trove on palvelu, joka kokoaa yhteen Australian eri arkistojen, kirjastojen ja museoiden aineistoja: kirjoja, kuvia, vanhoja sanomalehtiä, karttoja, musiikkia jne. Monipuolisiin hakuominaisuuksiin voi tutustua videoiden avulla.
Webbplatsens språk: 
https://trove.nla.gov.au/

Visa mera
Digitaaliseen kirjastoon on koottu harvinaisia kirjoja, käsikirjoituksia, karttoja, filmejä ja valokuvia eri maista ja kulttuureista. Aineistoa voi selata esimerkiksi paikan, aikakauden ja aiheen mukaan. UNESCO:n ja usean eri kirjaston, arkiston ja muun instituution kanssa yhteistyönä tuotetun palvelun yhtenä tavoitteena on kulttuurienvälisen ymmärryksen lisääminen.
Webbplatsens språk: 
https://www.loc.gov/collections/world-digital-library/about-this-collection/

Visa mera
Sisältää arkistointia koskevat määräykset ja ohjeet, luettelon Kansallisarkiston julkaisuista ja niiden saatavuudesta, arkistotietokannan, yksityisarkistorekisterin sekä linkkejä muihin Suomessa oleviin arkistoihin.
Webbplatsens språk: 
https://kansallisarkisto.fi/

Visa mera
Teatterin tiedotuskeskus TINFO on koonnut sivuilleen teattereiden ja teatteriryhmien yhteystietoja, ja linkkejä teatterien www-sivuille, joilta löytyvät mm. niiden ohjelmistot. Sivuille kerätyistä linkeistä löytyy tietoa teatterialan koulutuksesta, alan kirjastoista ja arkistoista, työntekijä- ja työnantajajärjestöistä sekä tilastoja. Sivuille on myös koottu linkkejä apurahoja myöntävien organisaatioiden sivuille, sekä ulkomaisia teatteriaiheisia linkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.tinfo.fi/

Visa mera
Täällä voi kuunnella Kansalliskirjaston digitoimia tekijänoikeusvapaita kotimaisia äänitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.doria.fi/handle/10024/66373

Visa mera
Topoteekki on alusta, jolla julkaistaan kotiseutuaineistoja ja paikallishistoriaa. Tarjolla on kuvia, äänitteitä, asiakirjoja, esineitä jne. Suomessa on tällä hetkellä 15 Topoteekkia, eri puolilla Eurooppaa niitä on lukuisia.
Webbplatsens språk: 
https://www.topothek.at/fi/

Visa mera
Ulkopoliittisen instituutin ylläpitämään verkkoarkistoon on koottu Suomen ulkopolitiikan keskeiset dokumentit ja puheet. Arkistossa on myös kronologia, johon on kirjattu Suomen ulkopolitiikan merkittävimmät tapahtumat vuodesta 1973 alkaen.
Webbplatsens språk: 
https://www.eilen.fi/

Visa mera
National Archives opastaa keskiajan latinan kielen lukemiseen. Kurssi on kohdistettu vanhojen keskiaikaisten asiakirjojen lukemisesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://www.nationalarchives.gov.uk/latin/

Visa mera
Europeana.eu -palveluun on koottu eurooppalaisten museoiden, gallerioiden, arkistojen, kirjastojen ja audiovisuaalisten kokoelmien aineistoja digitaalisessa muodossa. Europeana tarjoaa hyödynnettäväksi miljoonien eurooppalaisten kulttuurikohteiden tiedot. Mukana on maalauksia, valokuvia, esineitä, kirjoja, sanomalehtiä, päiväkirjoja, asiakirjoja, elokuvia ja äänitteitä. Portaalista voi hakea myös suomalaista kulttuuriperintöaineistoa, muun muassa äänitteitä, museoesineitä, taidekuvia, vanhoja sanomalehtiä, kirjeitä, luonnontieteellistä aineistoa ja videoita eri kulttuurilaitoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.europeana.eu/fi

Visa mera
Vapaa-ehtoisten koostama palvelu sisältää tekstidokumentteja, kuva-arkisto, sopimuksia, henkilöhakemisto ja elämäkertoja.
Webbplatsens språk: 
https://wwi.lib.byu.edu/

Visa mera
Alankomaiden ja Belgian arkistojen sisältöjä on tuotu avoimesti käytettäviksi erityisesti sukututkijoiden hyödyksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.openarch.nl/

Visa mera
Kansallisarkiston digitaaliarkistossa voi tutustua Mannerheim-suvun alkuperäisiin asiakirjoihin. Kokoelma sisältää noin 170 marsalkka Mannerheimiin sekä perheen muihin jäseniin liittyvää asiakirjaa ja valokuvaa.
Webbplatsens språk: 
https://astia.narc.fi/uusiastia/kortti_aineisto.html?id=1492916653

Visa mera
Saksan arkistolaitoksen sivuilta löytyvät arkistot, niiden yhteystiedot sekä verkon kautta käytettävä materiaali.
Webbplatsens språk: 
https://www.archivportal-d.de

Visa mera
Tietoa ja digtioituja aineistoja Yhdysvaltojen kansallisarkistossa säilytettävistä historiallisista asiakirjoista ja dokumenteista. Myös oppimateriaaleja.
Webbplatsens språk: 
https://www.archives.gov/

Visa mera
Viron Laulasmaalla sijaitseva Arvo Pärtin keskus on säveltäjän henkilöarkisto. Keskuksessa järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia. Sivustolla voi tutustua Pärtin henkilöhistoriaan ja teoksiin sekä lukea artikkeleita ja katsoa videoita.
Webbplatsens språk: 
https://www.arvopart.ee/en/

Visa mera
Tanskan kansallisarkiston verkossa haettavissa oleva lähdeaineisto kattaa kirkonkirjoja, väestölaskennan luetteloita sekä maastamuuttajien listauksia.
Webbplatsens språk: 
https://en.rigsarkivet.dk/explore/records-and-registries/

Visa mera
Täällä voi tarkastella Helsingin kaupunginarkiston aineistoja kuten karttoja, piirustuksia ja asiakirjoja. Kaupunginarkiston aineistot muodostuvat pääasiassa Helsingin kaupungin entisten virastojen ja nykyisten toimialojen tuottamista asiakirja-aineistoista, mutta kokoelmiin kuuluu myös Helsingissä toimineiden tahojen yksityisarkistoja.
Webbplatsens språk: 
https://hka.finna.fi/

Visa mera
Ainan kautta voi selata Varsinais-Suomen museoiden kokoelmia. Kokoelmien hallintaan ja hakuun kehitetystä Ainasta löytyy satojatuhansia erilaisia esineitä, valokuvia, arkistoaineistoja ja taidetta. Kaikille avoimessa käyttöliittymässä näkyy objektien ja aineistojen perustietoja. Ainaan tallennetaan myös museo-objekteihin liittyviä tietoja ja kuvia.
Webbplatsens språk: 
https://museo.disec.fi/Yksa4/public/TMK/

Visa mera

Sidor