Artikkelissa pohditaan ihmissuden olemusta kansanperinteessä ja kirjallisuudessa. Uskomus ihmisen muuttumisesta joksikin petoeläimeksi tunnetaan kaikkialla maailmassa.
Webbplatsens språk: 
http://www.aikakone.org/leena/werewolf.htm

Visa mera
Artikkelissa käsitellään Suomen 1820-luvun sensuuritointa erityisesti sosialistisen kirjallisuuden näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.tyovaenperinne.fi/tyovaentutkimus/2000/Koskinen.htm

Visa mera
Virtuaalinen vanha kirjasuomi eli Vvks on oppilaitoksille ja kaikille vanhasta suomen kielestä kiinnostuneille tarkoitettu oppimateriaali. Se sisältää äänne- ja muoto-oppia sekä lauseoppia käsittelevät osiot, tekstejä ja tekstikatkelmia 1500-, 1600- ja 1700-luvuilta, harjoituksia sekä katsauksen vanhaan kirjallisuuteen.
Webbplatsens språk: 
http://www.helsinki.fi/vvks/

Visa mera
Kontu on J.R.R. Tolkieniin keskittyvä sivusto, joka sisältää mm. KontuWikin ja keskustelupalstan sekä tietoa verkkoyhteisön toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
http://kontu.info

Visa mera
Tekstuaalitieteiden sanasto esittelee tekstuaalitieteiksi kutsutun monitieteisen tutkimusalan termejä ja ilmiöitä sekä pyrkii vakiinnuttamaan sanastoa suomen kieleen. Siinä määritellään noin 500 kirjoihin, käsikirjoituksiin ja niiden tutkimiseen liittyvää käsitettä.
Webbplatsens språk: 
http://tekstuaalitieteidensanasto.finlit.fi:8080/search

Visa mera
Kirsin kirjanurkassa voi tutustua ahkeran bloginpitäjän lukukokemuksiin vuosien varrelta.
Webbplatsens språk: 
http://kirsinkirjanurkka.blogspot.fi/

Visa mera
Taikakirjaimet on Raija Pietilän fantasia- ja science fiction -kirjallisuuteen keskittyvä blogi.
Webbplatsens språk: 
http://taikakirjaimet.blogspot.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua eri maista ja kulttuureista kotoisin olevien taiteilijoiden tulkintoihin Kalevalasta.
Webbplatsens språk: 
http://taika.kalevalaseura.fi/

Visa mera
Pohjoiset kirjailijat ry:n historiasta kertova sivusto sisältää lehtiartikkeleita, valokuvia ja kirjailijahaastatteluja yhdistyksen historian varrelta.
Webbplatsens språk: 
http://lapinkavijat.rovaniemi.fi/pohjoisetkirjailijat/index.html

Visa mera
Tanssiva karhu on Ylen vuodesta 1994 lähtien kotimaiselle runoteokselle jakama palkinto, jonka voittaja selviää heinäkuussa. Täällä voi tutustua ehdokkaisiin ja valitsijaraadin perusteluihin.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/kulttuuri/tanssiva-karhu

Visa mera
Nykykirjallisuus ja nykyihmisen tilanne maailmassa ovat kirjallisuusblogin aiheita. Vakituiset kirjoittajat ovat kirjallisuudentutkijat Päivi Brink, Hanna Meretoja ja Päivi Kosonen. Sana on vapaa myös muille.
Webbplatsens språk: 
http://avaincafevoltaire.blogspot.com/

Visa mera
Tietoja Helsingin, Hämeenlinnan, Kajaanin, Oulun, Porvoon, Rauman, Tampereen, Tornion (vuoteen 1788) ja Turun kaupunkien perukirjoissa ja huutokauppakamarien pöytäkirjoissa olevista kirjamaininnoista ja kirjojen omistajista ennen vuotta 1810.
Webbplatsens språk: 
http://dbgw.finlit.fi/henrik/index.php

Visa mera
Yle Areenassa voi katsoa Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaalin keskusteluja. Käännöskirjallisuuteen keskittyvä tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2015.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/1-3456518

Visa mera
Kalevalaseuran toteuttama sivusto pohjautuu SKS:n julkaisemaan Kalevalan kulttuurihistoria -teokseen. Sivusto esittelee monipuolisesti Kalevalan tulkintoja ja merkityksiä, joita tarkastellaan viidestä eri näkökulmasta: Kalevala taiteessa, kansallinen Kalevala, poliittinen Kalevala, Kalevala ja kansanrunous sekä kertautuva Kalevala.
Webbplatsens språk: 
https://kaku.kalevalaseura.fi/

Visa mera
Verkkojulkaisu liittyy Teatterimuseossa syksyllä 2013 esillä olleeseen näyttelyyn. Artikkeleissa käsitellään mm. antiikin kreikkalaisten tragedioiden ihmiskuvaa sekä modernin ajan esityskäytäntöjä Euroopassa ja Suomessa. Julkaisussa on listattuna Suomessa esitetyt tragediat sekä tehdyt käännökset.
Webbplatsens språk: 
https://www.teatterimuseo.fi/fi/Tragedia-ajassa-ajaton-tragedia

Visa mera
Mikael Agricolan elämää, kotia ja perhettä, elämänvaiheita sekä työtä esittelevä sivusto. Tietoa löytyy Agricolan tuotannosta, erityisesti Abc-kiriasta, Rucouskiriasta ja uuden testamentin käännöksesta Se Wsi Testamentti.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/mikael-agricolan-elama-ja-tyo

Visa mera
Pietarsaaressa järjestettävän kirjallisuustapahtuman Runeberginviikon tapahtumat, yhteystiedot ja esiintyjät.
Webbplatsens språk: 
https://runebergsveckan.fi/fi/

Visa mera
Verkko-oppaissa esitellään tiedonlähteitä, annetaan vinkkejä tiedonhankintaan ja kerrotaan SKS:n kirjaston aineistoista ja palveluista. Oppaiden aiheina ovat tiedonhaun perusteet, folkloristiikka, kirjallisuudentutkimus sekä kotimainen kaunokirjallisuus. Osa oppaiden tiedonlähteistä on kaikille avoimia, osa käytettävissä SKS:n asiakasverkossa.
Webbplatsens språk: 
https://finlit.libguides.com/etusivu

Visa mera
Äidinkielen ja kirjallisuuden oppimateriaalikokonaisuus alakouluun. Tähtijengi huomioi erityisesti suomea toisena kielenä puhuvat, mutta soveltuu tehtävämateriaaliksi kaikille oppilaille.
Webbplatsens språk: 
https://dialogikasvatus.fi/materiaalit/#kielen-supersankarit

Visa mera
Lukukeskuksen tietopaketti lasten ja nuorten lukemisesta, lukutaidosta ja lukumotivaatioon vaikuttavista tekijöistä.
Webbplatsens språk: 
https://lukukeskus.fi/tietoa-lukemisesta/

Visa mera
Jukka Parkkisen tekstejä kirjoittamisesta ja kirjailijan työstä. Kirjailija kertoo, miten syntyy hyvä tarina, henkilöhahmo, juoni, mistä aloittaa, mistä nimi. Kirjallisuusesitelmän tekijän kannattaa tutkia osaa Miten hyvä tarina rakentuu? Sen analyysin pohjalta voi myös kuvata tarinan rakennetta.
Webbplatsens språk: 
https://www.parkkinen.org/kirjoituksesta.html

Visa mera
Lukion suomi toisena kielenä -oppiaineen kurssille tarkoitettu materiaali esittelee kirjallisuuden eri lajeja.
Webbplatsens språk: 
https://sites.google.com/edu.hel.fi/s2jakirjallisuus/etusivu

Visa mera
Minkälaista tietokirjallisuutta voidaan viedä ulkomaille ja mitä kirjailijan ja kustantajan pitää osata? Tietokirjailijoiden, kustantajien, kustannustoimittajien ja oikeuksien myynnin kanssa työskentelevien käyttöön tarkoitettu opas vastaa muun muassa näihin kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomentietokirjailijat.fi/media/julkaisut/rajatonta-tietoa-final.pdf

Visa mera
Mun tarina -hankkeessa kokeiltiin lavarunoustyöpajoja osana lukion äidinkielen ja kirjallisuuden opetusta. Loppuraportissa kerrotaan nuorten kokemuksista ja siitä, miten työpajat vaikuttivat lukiolaisten käsityksiin kirjoittamisesta ja kirjallisuudesta. Lisäksi esitellään työpajojen toteutusta sekä pohditaan mm. luovuuden ja itseilmaisun merkitystä lukiokoulutuksessa sekä kirjoittamisen opetusmenetelmiä.
Webbplatsens språk: 
https://lukukeskus.fi/mun-tarina-loppuraportti/

Visa mera
Suomen kirjallisuuden tiedotuskeskus edistää suomalaisen kirjallisuuden tuntemusta ulkomailla sekä suomalaisen kirjallisuuden kääntämistä. Keskuksen sivuilla on tietoa kääntäjille tarkoitetusta tuesta sekä tietokanta, josta voi etsiä suomalaisen kirjallisuuden käännöksiä muihin kieliin.
Webbplatsens språk: 
https://fili.fi/

Visa mera
Kirjailijoiden suosituksista voi etsiä inspiraatiota seuraavaa lukuelämystä varten. Sarjassa kirjailijat kertovat joko useamman tai yhden kirjan sisällöstä ja siitä, mikä kirjassa teki heihin vaikutuksen.
Webbplatsens språk: 
https://www.helmet.fi/fi-FI/Tapahtumat_ja_vinkit/Vinkit?filter=Kirjailija%20suosittelee

Visa mera
Näyttelijä Eero Enqvist elävöittää seitsemän koiraveljeksen edesottamuksia Päivälehden museon Seitsemän koiraveljestä -näyttelyn videoesittelyssä. Video sopii oppimateriaaliksi alakouluun ja myös jännittäväksi kuunneltavaksi kotiin pikkuväelle ja vanhemmillekin.
Webbplatsens språk: 
https://youtu.be/4AVU8WJD4YY

Visa mera

Sidor