Ilmatieteen laitoksen verkkopalvelun kautta voi hakea, katsella ja ladata laitoksen tuottamia tietoaineistoja maksutta. Datan käyttö edellyttää rekisteröitymistä.
Webbplatsens språk: 
http://ilmatieteenlaitos.fi/929

Visa mera
Avoinkoodi.fi kokoaa yhteen Suomen julkishallinnon IT-hankkeet, joiden lähdekoodi on julkaistu avoimesti internetissä. Palvelun kautta löytyvät avoimen lähdekoodin projektit, lähdekoodi sekä omistajataho.
Webbplatsens språk: 
http://www.avoinkoodi.fi/index.html#start

Visa mera
Mihin jäi punk -hankkeessa kerättiin omakohtaisia kirjoituksia suomalaisen punkin ensimmäisestä aallosta, 1970-luvun puolivälistä 1980-luvun alkuun. Musiikkiarkisto JAPA on julkaissut muistitietoaineiston avoimena datana.
Webbplatsens språk: 
https://www.avoindata.fi/data/fi/dataset/mihin-jai-punk-keruuhankkeen-muistelut

Visa mera
Avoindata.fi-palvelun tavoitteena on edistää julkishallinnon läpinäkyvyyttä. Palvelussa voi etsiä ja julkaista avoimia tietoaineistoja. Myös yritykset voivat julkaista palvelussa avointa dataa. Avoimen datan opas kertoo, mitä avoin data on ja miten dataa hyödynnetään ja ylläpidetään.
Webbplatsens språk: 
https://www.avoindata.fi/

Visa mera
Verkkopalvelu tarjoaa Helsingin seudun virastojen tuottamaa julkista tietoaineistoa avoimena datana. Tarjottava tieto on vapaasti ja maksutta hyödynnettävissä.
Webbplatsens språk: 
https://hri.fi/fi/

Visa mera
Akatemiasampo on avoimen datan palvelu ja semanttinen portaali, jossa voi selata tietoja noin 28 000 opiskelijasta, heidän perhesuhteistaan ja myöhemmistä elämänvaiheistaan. Palvelusta selviää opiskelijoiden yhteydet myös muihin henkilöihin, ammatteihin ja paikkoihin. Henkilötiedot ovat peräisin Ylioppilasmatrikkeleista 1640–1852 ja 1853–1899.
Webbplatsens språk: 
https://akatemiasampo.fi/fi/

Visa mera
Aalto-yliopiston näyttelyssä tarkastellaan datan roolia yhteiskunnassa ja yhdistellään eri näkökulmia siihen, miten datan käyttö muovaa koulutusta ja tutkimusta. Sivustolla esitellään taiteellista tutkimusta sekä mukana olevat projektit. Haastatteluissa pohditaan, miten tietoon perustuvat ja avoimen datan käytännöt vaikuttavat eri tieteenaloihin.
Webbplatsens språk: 
https://virtualexhibitions.aalto.fi/fi/data-vitality-home

Visa mera
Tietomilli on kaikille avoin verkkopalvelu, jossa voi analysoida tieteellisin menetelmin tuotettuja suomalaisia kyselytutkimusaineistoja. Käyttöliittymän avulla voi selvittää, miten mielipiteet eroavat, kun niitä tarkastellaan eri taustatekijöiden perusteella, miten oma mielipide sijoittuu muiden mielipiteisiin ja miten mielipiteet ovat ajan kuluessa muuttuneet. Mielipidetutkimuksista, niiden uutisoinnista sekä tutkimusten ja uutisointien arvioinnista löytyy materiaalia opiskelukäyttöön.
Webbplatsens språk: 
https://www.fsd.tuni.fi/tietomilli

Visa mera
Oikopolku tutkittuun tietoon tarjoaa valmiita teemakokonaisuuksia avoimen tutkimustiedon äärelle sekä vinkkejä tiedon etsimiseen. Aineistot ovat peräisin korkeakouluista, tutkimuslaitoksista ja niiden kirjastoista sekä viranomaisilta.
Webbplatsens språk: 
https://finna.fi/Content/tutkittu-tieto

Visa mera
Kansalaisilla on oikeus saada tietää, miten viranomaiset toimivat ja perustelevat päätöksiään. Tässä julkaisussa kuvataan kuntien käytäntöjä tietopyyntöihin vastaamisessa sekä siinä esiin tulleita ongelmia.
Webbplatsens språk: 
https://kaks.fi/julkaisut/lapinakyvyys-kunnan-toiminnassa-tietopyyntoihin-vastaaminen

Visa mera