Webbsidan innehåller en lista i alfabetisk ordning över självständiga stater som dels bygger på uppgifter från svenska utrikesdepartementet, dels relevant ISO-dokument. Enligt beslut av medlemsländernas ständiga representanter skall beteckningarna användas för EU-länderna, trots vissa avvikelser mot ISO:s tvåbokstavskod. Förteckningen omfattar landskod, landets namn i kortform och långform, invånarbeteckning och adjektiv samt huvudstad.
Webbplatsens språk: 
http://publications.eu.int/code/sv/sv-5000500.htm

Visa mera
Här förklaras vad ord och förkortningar som har med klimat att göra betyder. Skriv in ditt ord i sökrutan, eller bläddra bland orden i listan på sidan. På sidan hittar du definitioner, förklaringar och bilder – allt skrivet så enkelt som möjligt. Det används mycket engelska när det talas om klimat, så de orden finns i klimatordlistan – men allt översätts till svenska. Klimatordlistan är mer inriktad på klimatfrågans politiska sidor än de naturvetenskapliga sidorna. Klimatförhandlingarna under FNs klimatkonvention UNFCCC får därför mycket utrymme i ordlistan.
Webbplatsens språk: 
http://www.klimatordlista.se/

Visa mera
En mycket omfattande upplagsbok i webbformat med handelspolitiska termer, t.ex. förklaringar till olika internationella handelsavtal och organisationer. Lättbegripligt språk.
Webbplatsens språk: 
https://www.kommerskollegium.se/om-handel/utrikeshandel/handel-a-o

Visa mera