Tecknings- och målarkonsten i Finland

Fler länkar från menyn Ämnen
Sivustolla julkaistaan Kansallisgallerian kokoelmista Hugo Simbergin ottamien valokuvien negatiiveja, Simbergin lähettämiä kirjeitä, luonnoksia sekä aineistojen luettelointitietoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.lahteilla.fi/simberg/#fi/info/1030/0

Visa mera
Finnaan on koottu Ferdinand, Magnus ja Wilhelm von Wrightin tekemiä muotokuvia, maisemia, lintumaalauksia sekä eläin- ja kasvikuvituksia.
Webbplatsens språk: 
https://tinyurl.com/y7nl69zj

Visa mera
Ateneumin Taiteijoiden Ruovesi -näyttelyn taideteoksia ja taitelijoita esittelevä sivu. Pirkanmaan Ruoveden maisemia ovat ikuistaneet mm. Hugo Simberg, Akseli Gallen-Kallela, Werner Holmberg ja Ellen Thesleff.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt/taiteilijoiden-ruovesi/

Visa mera
Reidar Särestöniemen museon sivuilla on yhteystietojen ja aukioloaikojen lisäksi joitakin kuvia taiteilijan tuotannosta ja tietoa hänen elämästään. Museokokonaisuuteen kuuluu myös taiteilijan lapsuudenkoti Särestö.
Webbplatsens språk: 
https://www.sarestoniemimuseo.com/

Visa mera
Tutkimus, jossa esitellään 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun suomalaisten kirkkojen alttaritauluja, niiden tekijöitä ja heidän esikuviaan sekä arvioidaan teosten synnyttämiä keskusteluja.
Webbplatsens språk: 
http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-6166-4

Visa mera
Ateneumin Helene Schjerfbeckin näyttelyn yhteydessä julkaistu esittely kertoo taiteilijan elämästä, kehityksestä taidemaalarina sekä persoonasta. Sivulla on kuvia Schjerbeckin tuotannosta, mm. sarja omakuvia.
Webbplatsens språk: 
https://ateneum.fi/nayttelyt/maailmalta-loysin-itseni/

Visa mera
Muumien luojan Tove Janssonin elämästä kertova kokonaisuus, jossa kuvataan lapsuuden kotia, Toven opintoja ja matkustelua, saarielämää sekä kehitystä taiteilijana.
Webbplatsens språk: 
https://www.moomin.com/fi/tove-jansson/

Visa mera
Galleria taidelainaamo G12 kuvataiteilijat, heidän teoksiaan ja kuvausta heidän taiteellisesta työstään.
Webbplatsens språk: 
http://www.galleria12.fi/fi/Taiteilijat.html

Visa mera
Maalauksia ja grafiikkaa Ateneumin taidemuseon kokoelmista. Esittelyssä on 125 teosta, kaupunkinäkymiä, saaristoa, tuntureita jne.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallisgalleria.fi/fi/galleries/4cu205

Visa mera
Patrik Nybergin tutkimus käsittelee Helene Schjerfbeckin omakuvia ja haastaa aiemmat, taiteilijan henkilöhistoriaan nojanneet omakuvien tulkinnat. Kirjassa tarkastellaan Schjerfbeckin omakuvia kuvan ja katsojan välisen vuorovaikutuksen näkökulmasta.
Webbplatsens språk: 
https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/305552/maalatut.pdf?sequence=1&isAllowed=y

Visa mera
Näyttelyssä on teoksia muun muassa Marcus Collinilta, Antti Favénilta, Karin Hildéniltä, Einar Ilmonilta, Eero Järnefeltiltä ja Helene Schjerfbeckiltä ja Eva Törnwall-Collinilta. Teos- ja taiteilijaesittelyjen ohella mukana on runsaasti tausta-aineistoa ja kuvamateriaalia.
Webbplatsens språk: 
https://taidekotikirpila.fi/1920-luku-kirpilan-kokoelmassa/

Visa mera
Eeli Aallon Oulu-aiheisten maalausten virtuaalinäyttely sekä taidemaalarin muuta tuotantoa ja muistelmat.
Webbplatsens språk: 
http://www.ouka.fi/100kuvaa

Visa mera
Suomen Pankin taidekokoelmaa alettiin kerätä 1920- ja 1930-lukujen vaihteessa. Kokoelma sisältää maalauksia, grafiikkaa ja veistoksia. Täällä voi tutustua taideteoksiin ja niiden taustoihin sekä Ludwig Bohnstedtin suunnittelemaan Suomen Pankin päärakennukseen.
Webbplatsens språk: 
https://taide.art/yhteisot/wPc5NaQvLkWV82_N86j9nQ/Suomen%20Pankki

Visa mera
Helsingin yliopiston museologian oppiaineen ryhmätyönä toteutetut sivut esittelevät Albert Edelfeltin taidetta. Sivuilla on tehtäviä kuvataiteen ja historian opetukseen sekä tietoa ateljeemuseon toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.albertedelfeltinateljee.fi/

Visa mera
Kaj Stenvallin maalauksia vuodesta 1989 lähtien. Sisältää myös artikkeleita taiteilijasta ja hänen taiteestaan. Tietoa myös Stenvallin maalauksiin pohjautuvasta Tanssiteatteri ERI:n tanssiteoksesta sekä luettelo ajankohtaisista taidenäyttelyistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.kajstenvall.com/

Visa mera
Sivuilla on tietoa erityistä tukea tarvitsevien taiteilijoiden ja taiteen harrastajia tukevan Kettukin toiminnasta, kursseista, näyttelyistä, taiteilijoista ja kokoelmasta. Kehitysvammaisten taidetta käsittelevästä kirjallisuudesta on koottu luettelo.
Webbplatsens språk: 
https://kettuki.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua tulkintoihin Tove Janssonin taiteesta. Tekijöinä ovat lasten ja nuorten kuvataidekoulujen oppilaat. Näyttelyssä on esillä 50 teosta, jotka on jaoteltu kuuteen teemaan: juhlat, seikkailu, tunteet, omituisia otuksia, tulkintoja Toven maalauksista sekä saariston rakennelmia.
Webbplatsens språk: 
https://youngart.fi/matka-toven-maailmaan/

Visa mera
Taidemaalariliiton kotisivut. Sisältää liiton historian, toiminnan ja jäsenistön sekä jäsenpalvelujen esittelyt.
Webbplatsens språk: 
https://www.painters.fi/

Visa mera
Oulun taidemuseon verkkojulkaisussa kerrotaan Vilho Lammen elämästä ja tuotannosta. Julkaisuun on kerätty kuvia Vilho Lammen maalauksista sekä laadittu kartta Lammen ikuistamista maisemista Limingassa. Sivusto sisältää lisäksi taidesanaston.
Webbplatsens språk: 
http://vilholampi.ouka.fi/tuotanto/index.php

Visa mera
Jyväskylän taidemuseon näyttelyyn liittyvä verkkojulkaisu esittelee kymmenen Akseli Gallen-Kallelan ja Pekka Halosen maalausta sekä nykytaitelijoiden maisema- ja ympäristöteemaa käsitteleviä teoksia. Sivusto on tuotettu oppimateriaaliksi peruskouluun, mutta sopii kaikille maisemasta ja ympäristöstä kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://tunnemaisema.fi/

Visa mera
Hanna-Reetta Schreckin kirja Ellen Thesleffin (1869–1954) elämästä ja taiteesta. Keskeisenä aineistona on Thesleffin kirjeenvaihto. Mukana on runsaasti teoskuvia ja valokuvia.
Webbplatsens språk: 
https://www.sls.fi/sv/utgivning/jag-malar-som-en-gud

Visa mera
Finnishpainters.fi tuo esiin suomalaisia taidemaalareita ja maalauksen monimuotoisuutta sekä toimii kanavana kansainvälisten taiteen ammattilaisten ja nykymaalarien välillä. Taiteilijaesittelyjen lisäksi sivustolla julkaistaan taidemaalausta käsitteleviä tekstejä.
Webbplatsens språk: 
https://finnishpainters.fi/

Visa mera
Kuvataiteilija Katja Tukiainen on tutkinut tilallisten maalauskokonaisuuksien kerrontaa. Tutkimukseen sisältyy kolme julkista näyttelyä ja teoskokonaisuutta, joiden aihemaailma käsittelee tyttöyttä, naiseutta ja vaaleanpunaista väriä.
Webbplatsens språk: 
https://urn.fi/URN:ISBN:978-952-353-423-0

Visa mera
Järvenpään taidemuseon keskeisin kokoelma koostuu Venny Soldan-Brofeldtin ja Eero Järnefeltin teoksista. Mukana on maisemia, arjen kuvauksia ja muotokuvia.
Webbplatsens språk: 
https://jarvenpaantaidemuseo.finna.fi/

Visa mera
Valtion taidemuseoiden (Ateneum, Kiasma ja Sinebrychoff) kokoava kotisivu. Museoiden näyttely- ja tapahtumakalenterit, yhteystiedot ja pääsymaksut. Sivustossa on aakkosellinen lista taiteilijoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.kansallisgalleria.fi

Visa mera
Kuvataideakatemian taidekokoelmaan kuuluu yli 300 teosta sekä satoja teoksia sisältävä taidegrafiikan kokoelma. Verkkopalvelussa teoksia on noin 80. Kokoelma koostuu pääosin Kuvataideakatemian opiskelijoiden töistä, jotka tarjoavat näkymän suomalaiseen taideopetukseen ja kuvataiteen historiaan 1800-luvulta nykypäivään.
Webbplatsens språk: 
https://www.uniarts.fi/yleistieto/kuvataideakatemian-taidekokoelma/

Visa mera
Teosluettelo sisältää tiedot Akseli Gallen-Kallelan 300 julkisiin kokoelmiin kuuluvasta maalauksesta. Sivustoa täydennetään edelleen. Tarjolla on myös henkilöhistoriaa sekä lista näyttelyistä ja kirjallisuudesta, joissa maalaukset ovat olleet esillä.
Webbplatsens språk: 
https://gallenkallela.org/catalogue/introduction

Visa mera