Allmän krigshistoria. Första världskriget

Fler länkar från menyn Ämnen
Sivusto pyrkii antamaan yleiskuvan ensimmäisestä maailmansodasta. Monipuoliseen kokonaisuuteen sisältyy mm. tiivistelmä sotaan johtaneista tapahtumista, taistelut rintamittain, sota aikajanalla, tietoa aseista ja karttoja. Myös henkilöhakemisto, otteita päiväkirjoista, propagandajulisteita, lauluja ja linkkejä muille sotasivuille.
Webbplatsens språk: 
http://www.firstworldwar.com

Visa mera
Sivusto käsittelee ensimmäistä maailmansotaa yksityiskohtaisesti ja tarjoaa historiallisten kuvausten lisäksi valokuvagallerian, karttoja, äänitiedostoja, julisteita sekä tietoa käytetystä kalustosta.
Webbplatsens språk: 
http://www.worldwar1.com

Visa mera
Koululaisille suunnatut sivut kertovat tarinoita ensimmäisestä maailmansodasta leikekirjojen, lehtileikkeiden, päiväkirjojen, kirjeiden, valokuvien ja ääninäytteiden avulla.
Webbplatsens språk: 
http://www.bbc.co.uk/schools/worldwarone

Visa mera
Erinomainen sivusto 1. maailmansodasta. Katsaukset neljästä suuresta taistelusta Gallipoli, Verdun, Somme ja Passchendaele, kirjeitä, veteraanihaastattelja, videoa ja valokuvia.
Webbplatsens språk: 
http://news.bbc.co.uk/hi/english/special_report/1998/10/98/world_war_i/newsid_197000/197437.stm

Visa mera
Vapaa-ehtoisten koostama palvelu sisältää tekstidokumentteja, kuva-arkisto, sopimuksia, henkilöhakemisto ja elämäkertoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.lib.byu.edu/~rdh/wwi

Visa mera
Valokuvia ensimmäisestä maailmansodasta: sotilaista, sotilaslentokoneista, sotalaivoista, pommituksista, valtionpäämiehistä, sotapakolaisista jne. Sivulta löytyy myös linkkejä englanninkielisiin ensimmäistä maailmansotaa käsitteleviin tiedostoihin.
Webbplatsens språk: 
http://www.gwpda.org/photos/greatwar.htm

Visa mera
Britannian kansallisarkiston ensimmäistä maailmansotaa käsittelevä sivusto.
Webbplatsens språk: 
http://www.nationalarchives.gov.uk/first-world-war/

Visa mera
Europeana 1914-1918 kokoaa yhteen ensimmäisen maailmansodan kuvia, filmejä, asiakirjoja ja tarinoita. Myös käyttäjät voivat julkaista palvelussa omia aineistojaan.
Webbplatsens språk: 
http://europeana1914-1918.eu/en

Visa mera