Religion i allmänhet

Fler länkar från menyn Ämnen
Rekisteröity uskonnollinen yhteisö, jolla ei ole virallista oppia. Kannattajat yleensä tulkitsevat perinteistä kristinuskoa ja sen liturgiaa teosofisesti.
Webbplatsens språk: 
http://www.vapaakatolinen.fi

Visa mera
Sisältää Suomen Humanistiliiton periaateohjelman sekä luettelon liiton julkaisuista.
Webbplatsens språk: 
http://www.humanistiliitto.fi

Visa mera
Abitreeneissä uskonnon oppimateriaalia, tehtäviä sekä ylioppilastehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/abitreenit/uskonto

Visa mera
Kansalliskirjaston digitaalisissa aineistoissa on saatavilla lähes 150 Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran julkaisemaa teosta. Seura julkaisee etupäässä systemaattisen ja käytännöllisen teologian alaan kuuluvia tutkimuksia sekä teologisten klassikkojen käännöksiä.
Webbplatsens språk: 
https://digi.kansalliskirjasto.fi/collections?id=581

Visa mera
Katsomukset.fi sisältää kirjoituksia ja keskustelua uskonnoista, katsomuksista ja uskonnottomuudesta Suomessa. Sivustosta vastaa Helsingin yliopiston uskontotiede, mutta sitä ylläpidetään eri tieteenaloja ja yliopistoja edustavien tutkijoiden kanssa.
Webbplatsens språk: 
https://katsomukset.fi/

Visa mera
Kalenteriin on koottu valikoima kulttuurisia ja kansallisia juhlapäiviä, eri uskontojen juhlapyhiä sekä muita tärkeitä päiviä, kuten YK:n päivä ja Lapsen oikeuksien päivä. Uskonnollisista juhlista mukana on kristinuskon, islamin, juutalaisuuden, buddhalaisuuden, hindulaisuuden ja Krishna-liikkeen juhlia.
Webbplatsens språk: 
https://juhlakalenteri.fi/

Visa mera
Elämänkatsomustietoa opiskeleville koululaisille ja heidän vanhemmilleen suunnattu sivusto tarjoaa tietoa oppiaineen sisällöstä ja lainsäädännöstä sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
https://et-opetus.fi/

Visa mera
Kirjassa käsitellään diskursiiviseen uskonnontutkimuksen teoreettisia perusteita, kartoitetaan diskursiivisia lähestymistapoja ja sovelletaan lähestymistapaa politiikan, henkisyyden ja historian tapaustutkimuksiin. Kirja sopii oppikirjaksi eri alojen uskonto- ja menetelmäkurssille.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/m/10.21435/tl.270/

Visa mera
Poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton yhdistys, jonka jäsenet ovat pääasiassa erilaisista uskonnollisista (ääri)liikkeistä eronneita henkilöitä tai niissä mukana olevien omaisia ja ystäviä. Tavoitteena on tukea niitä, jotka ovat kokeneet tulleensa väärin kohdelluiksi tai harhaanjohdetuiksi jossakin uskonnollisessa yhteisössä. Tietoa uskonnollisten liikkeiden varjopuolista.
Webbplatsens språk: 
https://www.uskontojenuhrientuki.fi

Visa mera
Verkkolehti julkaisee artikkeleita luonnontieteen, filosofian ja teologian leikkauspisteistä ja niiden liepeillä liikkuvista aiheista.
Webbplatsens språk: 
https://www.areiopagi.fi/

Visa mera
Kristiyhteisö on rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta, joka pyrkii kristinuskon uudistamiseen Rudolf Steinerin (1861-1925) antroposofian antamien virikkeiden avulla. Sivuilla esitellään yhteystietojen ohella liikkeen näkemyksiä. Linkkisivulta pääsy ulkomaisiin sisaryhteisöihin sekä erilaisiin antroposofisiin hankkeisiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.kristiyhteiso.fi/

Visa mera
Sivuilla on johdatus kristosofiaan, tietoa Pekka Ervastista ja verkoston toiminnasta.
Webbplatsens språk: 
http://www.kristosofiaverkosto.fi/

Visa mera
Sivuilla esitellään Prometeus-leirin tuki ry (Protu) ja sen nuorille (14-15 v.) järjestämät katsomuksellisesti sitoutumattomat aikuistumisleirit. Sivuilta löytyy järjestötoiminnan ja leiritoiminnan esittelyjen lisäksi Ajankohtaista-osa, jossa kerrotaan muun muassa tapahtumista ja koulutuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.protu.fi

Visa mera
Suomen antroposofisen liiton kotisivuilta löytyy liiton esittely ja yhteystiedot, tapahtumakalenteri, ajankohtaisia artikkeleita sekä linkkejä antroposofisiin sivustoihin Suomessa ja maailmalla.
Webbplatsens språk: 
https://www.antropos.fi/

Visa mera
Uskonnottomien etu-, oikeusturva- ja kulttuurijärjestön sivusto sisältää mm. tietoja toiminnasta, tapakulttuuria, Vapaa-ajattelijoiden käsikirjan sekä Vapaa-ajattelija -lehdessä julkaistuja artikkeleita.
Webbplatsens språk: 
https://vapaa-ajattelijat.fi

Visa mera
Kansainvälisen, naisten ja miesten muodostaman vapaamuurarijärjestön esittelysivut sisältävät yleistietoa, yhteystiedot ja jäsensivut. Jäsensivuille pääsee vain henkilökohtaisilla käyttäjätunnuksilla. Sivuilta löytyvät myös Suomen liitto ry:n säännöt.
Webbplatsens språk: 
https://www.droithumain.fi/

Visa mera
Tarkoitettu alun perin koulujen uskonnon opetusta varten. Kristinuskon lisäksi tietoa muistakin uskonnoista ja aihetta sivuavista teemoista.
Webbplatsens språk: 
http://lukio.palkane.fi/raamattunet/

Visa mera
Järjestö on totuudenetsijäin vapaa yhtymä, joka tutkii uskontoja, filosofiaa ja tieteitä. Sivuilla esitellään seuran toimintaa Suomen eri paikkakunnilla.
Webbplatsens språk: 
http://www.teosofinenseura.fi

Visa mera
Uskonnontutkija on uskontotieteeseen ja sen kysymyksiin keskittyvä verkkojulkaisu.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/uskonnontutkija

Visa mera
Sivuilla on artikkeleita, jotka käsittelevät mm. lasten ja nuorten uskonnolista asemaa, uskonnonvapautta sekä sen historiaa Suomessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.uskonnonvapaus.fi

Visa mera
Uskonnot Suomessa -tietokanta sisältää artikkeleita uskonnollisista liikkeistä, tiedot Suomessa toimivista ja toimineista uskonnollisista yhteisöistä sekä aiheisiin liittyvistä henkilöistä.
Webbplatsens språk: 
https://uskonnot.fi/

Visa mera
Uskallus-hankkeessa on analysoitu uskontoja, katsomuksia ja osallisuutta eri aikakausina ja näkemyksissä. Hankkeen materiaalit uskonnonvapaudesta, uskonnon tunnustamisesta, uskontolukutaidosta, katsomusten kohtaamisesta sekä osallisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/uskallus-hanke/

Visa mera
Opas tarjoaa ohjeita eri uskontokuntiin kuuluvien kohtaamisiin sekä perustietoja seitsemästä Suomessa toimivasta uskonnosta: bahá’í-usko, buddhalaisuus, islam, juutalaisuus, hindulaisuuteen kuuluva Krishna-liike, kristinusko ja Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko.
Webbplatsens språk: 
https://uskot.fi/2022/06/uskontolukutaito-opas-arjen-kohtaamisiin/

Visa mera
Tiina Mahlamäen ja Minna Oppaan toimittamassa kirjassa tarkastellaan uushenkisyyttä käsitteenä, ilmiönä ja tutkimuskohteena. Kirjassa pohditaan ilmiön monimuotoisuutta erityisesti 2000-luvun Suomessa ja esitellään tapoja, joilla uushenkisyys näkyy esimerkiksi taiteessa, populaarikulttuurissa ja terveys- ja hyvinvointialalla.
Webbplatsens språk: 
https://oa.finlit.fi/site/books/e/10.21435/tl.275/

Visa mera
Pekka Ervastin elämästä ja elämäntyöstä kertova sivusto. Sivustolla voi tutustua Ervastin teoksiin, artikkeleihin, käsikirjoituksiin, esitelmiin sekä kirjeenvaihtoon.
Webbplatsens språk: 
http://www.pekkaervast.net/tervetuloa/

Visa mera