Österländska religioner och mytologier

Fler länkar från menyn Ämnen
Presentation av Soka Gakkai-rörelsen, dess stadgar och uppkomst. Fakta om buddhistisk livsfilosofi. Länkar till Soka Gakkaiföreningar världen runt.
Webbplatsens språk: 
http://www.ssgi.se

Visa mera
Lyhyen johdatuksen buddhalaisuuteen on tehnyt uskonnonopettaja Timo Muola.
Webbplatsens språk: 
http://lukio.palkane.fi/raamattunet/buddhal1.html

Visa mera
Yle Areenan radiosarjassa luetaan kungfutselaisuuden suurimmat klassikot sekä otteita oppisuunnan myöhempien kehittäjien kirjoituksista. Johdantojaksoissa keskustellaan mm. kungfutselaisuuden synnystä ja historiasta, sen henkisestä ja yhteiskunnallisesta ympäristöstä sekä sen vaikutuksesta nykypäivän Kiinaan. Sarja sisältää noin 70 luentajaksoa, joiden teemoja asiantuntijat avaavat ja tulkitsevat. Esittelysivulta löytyy sanasto, luettelo henkilöiden nimistä sekä Kiinan ja kungfutselaisuuden lyhyt historia.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/audio/1-50738511

Visa mera
Information om hinduismen, dess historia och grunder, samt vardagslivet och samhäller inom hinduism.
Webbplatsens språk: 
https://www.so-rummet.se/kategorier/religion/hinduismen

Visa mera
Tietoa buddhalaisuudesta, Buddhasta, buddhalaisista opettajista, keskuksista sekä meditaatiosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.buddhalaisuus.fi/

Visa mera
Muun muassa buddhalaisuutta, teosofiaa ja rajatietoa käsittelevää kirjallisuutta julkaisevan Biokustannuksen verkkosivut.
Webbplatsens språk: 
https://www.biokustannus.com/

Visa mera
Encyclopedia mythologica sisältää artikkeleita, kuvia, karttoja ja sukutauluja mytologiasta. Tietoa löytyy monien kansojen myyteistä (atsteekkien, kelttien, kiinalaisten, egyptiläisten, etruskien, kreikkalaisten, haitilaisten, hindujen, japanilaisten, latvialaisten, majojen, mesopotamialaisten, intiaanien, persialaisten, pohjoismaiden, polyneesialaisten ja roomalaisten). Sivuilta voi etsiä tietoa selailemalla kansojen mukaista hakemistoa tai hakulauseella. Artikkelit ovat eri kirjoittajien tietokantaan lähettämiä ja ne arvioidaan ennen julkaisemista.
Webbplatsens språk: 
https://pantheon.org/

Visa mera
Sivulla on tietoa Krishna -liikkeen alkuperästä, perustajasta, organisaatiosta ja päämääristä, kirjallisuusviitteitä ja taidegalleria.
Webbplatsens språk: 
https://www.iskcon.com

Visa mera
Sivulla katsaus baha'i-uskonnon historiaan Suomea painottaen, perustaja Baha'u'llahin (1817-1892) elämään ja liikkeen periaatteisiin sekä sen kannanottoja ajankohtaisiin kysymyksiin.
Webbplatsens språk: 
https://www.bahai.fi/

Visa mera
Sivulla on tietoa yhdistyksen toiminnasta, artikkelit Korean buddhalaisuudesta ja son-harjoituksesta sekä linkki- ja lukuvinkkejä.
Webbplatsens språk: 
https://www.bodhidharma.fi/

Visa mera
Buddhalaisen yhteisön ja meditaatiokeskuksen kotisivulla on mm. kirjoitus Bodhisattva-ihanteesta sekä nettiversiot kuudesta buddhalaisuuden perusteoksesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.dharmakeskus.fi

Visa mera
Sisältää opiskeluaineistoja buddhalaisuudesta, linkkihakemiston, verkkolehden ja tiedostokirjaston.
Webbplatsens språk: 
http://www.buddhanet.net

Visa mera
Sivuilla esitellään kiinalaista ruumiin ja mielen harjoitusmenetelmää Falun Dafaa, josta käytetään myös nimitystä Falun Gong. Sivuilla selostetaan menetelmän tavoitteita ja annetaan ohjeita menetelmän viidestä harjoitusliikkeestä. Falun Dafaa voi opiskella joko itsenäisesti sivuilla olevan materiaalin avulla tai Falun Dafa –ryhmissä (yhteystiedot annettu). Sivuilla voi katsoa harjoitusliikkeiden videoesityksen, kuunnella harjoitusmusiikin ja kopioida menetelmän oppikirjat Falun Gong ja Zhuan Falun.
Webbplatsens språk: 
https://falundafa.org/

Visa mera
Kotisivuilla kuvataan Helsinki Zen Centerin toimintaa, opetusta ja opettajia. Keskuksen opetus perustuu lähinnä ohjattuun zen-meditaatioon, eli zazeniin. Zen-mietiskelyyn osallistuneella on mahdolisuus liittyä ryhmän jäseneksi. Keskuksessa otetaan myös vastaan koululais- ja aikuisryhmiä.
Webbplatsens språk: 
https://zazen.fi/

Visa mera
Värikkäillä sivuilla on hindulaisuuden tärkeimpien jumalien ja jumalattarien lyhyehköt esittelyt. Laajaan sivustoon sisältyy paljon muutakin aineistoa, mm. tekstejä joogasta ja mietiskelystä, intialaisia kertomuksia, kasvisruokareseptejä ja jopa hindulaisuuteen liittyviä värityskuvia.
Webbplatsens språk: 
http://www.sanatansociety.org/hindu_gods_and_goddesses.htm

Visa mera
Aikakauslehti, jonka tarkoitus on mm. edistää hindujen välistä yhtenäisyyttä ja levittää tunnustuksellista tietoa hindulaisuudesta ja sen periaatteista.
Webbplatsens språk: 
https://www.hinduismtoday.com/

Visa mera
Sivuilla esitellään neljännentoista Dalai Laman, Tenzin Gyatson, elämänvaiheita ja elämäntyötä, opetuksia ja puheita, mm. puhe Nobel-palkinnon luovutustilaisuudessa. Sivuilta löytyy myös tiedot Dalai Laman tulevista opetustilaisuuksista,.
Webbplatsens språk: 
https://www.dalailama.com/

Visa mera
Suomen Buddhalainen Unioni tiedottaa tapahtumista sekä hankkeista. Sivusto sisältää myös Suomessa toimivien buddhalaisten ryhmien yhteystietoja sekä infopaketin buddhalaisuudesta.
Webbplatsens språk: 
http://www.sbu.fi/

Visa mera
Tietoa zarathustralaisuudesta, WZO:n organisaatiosta, tapahtumista ja alan kirjallisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.w-z-o.org/

Visa mera
Sivuilla esitellään liikkeen perustaja Srila Prabhupada ja sen uskonnonfilosofinen maailmankatsomus mietiskely- ja hartausmuotoineen sekä neljä askelta bhakti-joogaan.
Webbplatsens språk: 
https://krishna.fi/

Visa mera
Täällä voi kuunnella keskusteluja joogasta ja siihen liittyvistä aiheista kuten joogan alkuperästä, joogan ja liikunnan eroista, joogasta hyvinvointi-ilmiönä, hathajoogasta, meditaatiosta ja tietoisuudesta.
Webbplatsens språk: 
https://maailmanpuu.fi/

Visa mera