Programmering. Systemarbete

Fler länkar från menyn Ämnen
Avoinkoodi.fi kokoaa yhteen Suomen julkishallinnon IT-hankkeet, joiden lähdekoodi on julkaistu avoimesti internetissä. Palvelun kautta löytyvät avoimen lähdekoodin projektit, lähdekoodi sekä omistajataho.
Webbplatsens språk: 
http://www.avoinkoodi.fi/index.html#start

Visa mera
Kirjassa käsitellään tehokkaiden algoritmien suunnittelua ja toteutusta. Kaikille avoin oppikirja on tarkoitettu erityisesti materiaaliksi samannimiselle kurssille Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen osastossa.
Webbplatsens språk: 
https://www.cs.helsinki.fi/u/ahslaaks/tirakirja/

Visa mera
Avoindata.fi-palvelun tavoitteena on edistää julkishallinnon läpinäkyvyyttä. Palvelussa voi etsiä ja julkaista avoimia tietoaineistoja. Myös yritykset voivat julkaista palvelussa avointa dataa. Avoimen datan opas kertoo, mitä avoin data on ja miten dataa hyödynnetään ja ylläpidetään.
Webbplatsens språk: 
https://www.avoindata.fi/

Visa mera
Matematiikan ja ohjelmoinnin ohjaajan opas sisältää ohjeita matematiikka ja ohjelmointisisältöisten pajojen vetämiseen.Toiminnalliset pajat on suunnattu 9-13 -vuotiaille.
Webbplatsens språk: 
https://pulmaario.luma.fi/

Visa mera
Innokas sisältää materiaaleja ohjelmoinnin, teknologian, pelikehityksen sekä innovaatiokasvatuksen opetukseen eri ikäisille oppijoille.
Webbplatsens språk: 
https://www.innokas.fi/materiaalit/

Visa mera
Ilmaisohjelmat.fi -palvelu esittelee maksuttomia, valikoituja tietokoneohjelmia.
Webbplatsens språk: 
https://www.ilmaisohjelmat.fi

Visa mera
Suomenkielisellä sivustolla on mm. tietoturvaopas, virushälytykset ja virusmaailmankartta. Viruskuvaukset ovat englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.f-secure.fi

Visa mera
Täällä kerrotaan lyhyesti, mitä koodaaminen eli tietokoneohjelmointi on. Sivustolla on myös vinkkejä, joiden avulla pääsee ohjelmoinnin alkuun.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/09/17/koodi-kaikkialla-lyhyt-johdatus-ohjelmoinnin-maailmaan

Visa mera
Suomenkielinen sivusto sisältää kokoelman ohjelmointioppaita sekä koodivinkkejä niin perinteiseen kuin Internet-ohjelmointiinkin. Ohjelmointikielistä parhaiten edustettuina ovat C ja C++, PHP sekä QBasic ja Visual Basic. Tämän lisäksi sivuilta löytyy mm. keskustelualue.
Webbplatsens språk: 
https://www.ohjelmointiputka.net

Visa mera
Pixlr on kuvankäsittelyohjelma, jota ei tarvitse asentaa koneelle, vaan sitä voi käyttää suoraan web-selaimessa.
Webbplatsens språk: 
https://www.pixlr.com

Visa mera
ChatGPT on OpenAI:n kehittämä kielimalli, joka kykenee tuottamaan tekstiä. Sen tutkiminen ja käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Sivuilla on myös tietoa kielimallista ja sen toimintatavoista.
Webbplatsens språk: 
https://chat-gpt-suomi.fi/

Visa mera
Lyhytkurssilla pohditaan tiedon laadun merkitystä omassa työssä, organisaatiossa sekä laajemmin koko yhteiskunnassa. Kurssilla perehdytään tiedon laadun arvioinnin eri näkökulmiin ja tietoaineistojen laadun kuvaamiseen. Koulutus on tarkoitettu julkishallinnon asiantuntijatehtävissä työskenteleville sekä kaikille tiedon laadun kuvaamisesta ja mittaamisesta kiinnostuneille.
Webbplatsens språk: 
https://www.eoppiva.fi/koulutukset/tiedon-laatu-laadun-merkitys-ja-kuvaaminen/

Visa mera
Yle Oppimisen Mysteerijuna-peli tarjoaa pelaamisen ohessa mahdollisuuden tutustua koodaamisen logiikkaan. Pelin yhteyteen on rakennettu noin viiden oppitunnin materialipaketti, jonka avulla opettaja voi käydä oppilaiden kanssa läpi koodaamisen periaatteita. Peli on tarkoitettu ensisijaisesti 11-16-vuotiaille. Peliä voi pelata suomen lisäksi ruotsiksi, saameksi ja englanniksi.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/a/20-10006023

Visa mera