Vii­te­kor­tit ovat avain Kan­sal­lis­gal­le­rian lei­ke­ko­koel­man mik­ro­fil­mat­tui­hin lei­ke­kir­joi­hin. Kor­teil­la on viit­teet yh­teen­sä yli 24 114 tai­tei­li­jaa kos­ke­viin leh­ti­leik­kei­siin. Mik­ro­fil­mat­tu­ja leik­kei­tä voi lu­kea Kan­sal­lis­gal­le­rian kir­jas­tos­sa Ate­neu­mis­sa ja Kias­mas­sa. Viit­tei­den avul­la ar­tik­ke­lit ovat löy­det­tä­vis­sä myös muista kir­jas­toista, jois­sa ky­sei­set leh­det ovat mik­ro­fil­mat­tui­na.
Webbplatsens språk: 
http://taiteilijaviitekortit.kansallisgalleria.fi/

Visa mera
Artsy on verkkopalvelu taiteesta kiinnostuneille. Se kokoaa yhteen taitelijat, taidemuseot, galleriat ja taidekaupan. Artsy sisältää kuvia, artikkeleja ja oppimateriaaleja. Sivustolla voi tutustua niin nykytaiteeseen kuin taidehistorian merkkiteoksiinkin.
Webbplatsens språk: 
https://www.artsy.net/

Visa mera
Opas sisältää käytännön ohjeita taitelijalle, joka on lähdössä ulkomaille. Oppaassa neuvotaan, miten luoda verkostoa, esitellä omaa työtään, löytää galleristi tai järjestää näyttely. Ohjeita on myös myyntiin, tullaukseen, rahtiin, vakuutuusasioihin sekä verotukseen.
Webbplatsens språk: 
https://frame-finland.fi/tietoa-alasta/taiteilijan-opas-kansainvalistymiseen/

Visa mera
Julkaisussa esitellään suomalaisen yhteisötaiteen kenttää, sen toimijoita, menetelmiä ja lähestymistapoja. Siinä kuvataan millaisilla tavoilla ja millaisissa projekteissa taiteilijat ja taidepedagogit ovat toimineet yhteisöllisen taiteen parissa.
Webbplatsens språk: 
https://disco.teak.fi/yhteiso-ja-taide/

Visa mera
Emman modernin taiteen opetusmateriaalit koulujen käyttöön. Tarjolla on tehtäviä taiteesta ja taideteoksista, taustamateriaaliksi on tarjolla taitelijoiden haastatteluja.
Webbplatsens språk: 
https://emmamuseum.fi/opettajille/etaopetusmateriaali-kouluille/

Visa mera
Suomen Taiteilijaseuran tietopaketti kuvataiteilijan työn tueksi. Sivuilla on ohjeita mm. työn organisointiin, verotukseen, työttömyysturvaan, sopimusmalleihin ja apurahoihin liittyen.
Webbplatsens språk: 
https://www.artists.fi/fi/taiteilijalle/kuinka-elaa-kuvataiteella

Visa mera
Artbleen on koottu taidehistorian merkkihahmoja. Heistä annetaan henkilöhistoriatiedot, kuvausta taiteesta sekä valokuvia teoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.artble.com/

Visa mera
Artinres.fi välittää tietoa suomalaisista vierasateljeista ja residensseistä taiteilijoille ja yhteisöille. Sivuille on koottu myös residenssitoimintaan ja taiteilijaliikkuvuuteen liittyviä selvityksiä ja julkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://www.artinres.fi/

Visa mera
Ateljeesäätiön sivuilta löytyvät tiedot suomalaisille taiteilijoille tarkoitetuista ateljeista, työtiloista ja ateljeeasunnoista kotimaassa ja ulkomailla. Sivuille on koottu myös tiedot vierasateljeista ja residensseistä Suomessa ja ulkomailla.
Webbplatsens språk: 
https://www.ateljeesaatio.fi/

Visa mera
Suomen Taiteilijaseuran julkaisema kuvataiteilijan ammattilehti sisältää uutisten ja artikkeleiden lisäksi näyttelyiden ja tapahtumien esittelyjä.
Webbplatsens språk: 
https://taiteilijalehti.fi/

Visa mera
Kirjassa selvitetään, millaista on suomalaisten taiteilijoiden hyvinvointi ja millaisia vaatimuksia taiteilijan työ sisältää. Tutkimuksessa on mukana lähes 500 taiteilijaa: kirjailijoita, kuvataiteilijoita ja teatterialan ammattilaisia.
Webbplatsens språk: 
https://www.julkari.fi/handle/10024/132110

Visa mera
Taiteilijaluettelossa ovat mukana Kuvastoon kuuluvat kotimaiset taiteilijat sekä ulkomaiset kuvataiteilijat.
Webbplatsens språk: 
https://kuvasto.fi/taiteilijaluettelo/

Visa mera
1200-1700-luvun eurooppalaista taidetta, painopiste keskiajan ja renessanssin taiteella. 5000 digitoitua kuvaa, useista merkittävistä taiteilijoista elämäkertatietoja. Yli 2750 kuvaa Unkarin taiteen historiasta, maalauksista ja veistoksista.
Webbplatsens språk: 
https://www.wga.hu/

Visa mera
Luettelo dada-arkiston resursseista ja palveluista, linkkejä dada- ja surrealismi-sivuille sekä tietoja dada-liikkeen taiteilijoista.
Webbplatsens språk: 
https://www.lib.uiowa.edu/dada/

Visa mera
Bibliografia sisältää viitetietoja suomalaisesta kuvataiteesta, joka koskee taide-elämää ennen vuotta 1970. Bibliografiassa on huomioitu suomalaisten kirjoittama, Suomessa julkaistu ja suomalaisten kirjoittama ulkomaista taidetta koskeva aineisto, käännöskirjallisuus sekä ulkomailla Suomen vanhemmasta kuvataiteesta julkaistu materiaali. Palvelu on linkitetty Kansallisgallerian kokoelmatietokantaan sekä sen kirjaston kokoelmatietokantaan.
Webbplatsens språk: 
http://kirjava.fng.fi/bibliografia/bibliografiat.php

Visa mera
Kuvataiteilijatmatrikkeli on hakemisto suomalaisista ja Suomessa työskentelevistä ammattikuvataiteilijoista. Se on jatkoa Suomen Taiteilijaseuran vuodesta 1926 toimittamille Kuvataiteilijat-matrikkeleille. Siitä löytyy tietoa ammattikuvataiteilijoiden työskentelystä, teoksista ja taiteellisesta toiminnasta sekä Suomen taidehistorian keskeisistä kuvataiteilijoista.
Webbplatsens språk: 
https://kuvataiteilijamatrikkeli.fi/

Visa mera
Amerikkalaisten taitelijoiden hakuteos, jossa voi hakea nimellä tai selata aakkosellista taiteilijahakemistoa. Taitelijoista annetaan elämäkertatiedot, kuvia teoksista, tiedot museoista, joissa teoksia on nähtävänä, näyttelyt, joissa töitä on parhaillaan esillä sekä kirjallisuusviitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.askart.com/

Visa mera
Tampereen kaupungin palvelu, josta löydät pirkanmaalaiset kulttuurin ja taiteen tekijät sekä heidän tilattavat palvelunsa. Kulttuuripankkiin voivat rekisteröityä pirkanmaalaiset ammattimaisesti toimivat taiteilijat, tuottajat, kulttuuri- ja taideyhteisöt sekä taidelaitokset. Sivustolle on koottu tietoa myös kuntien kulttuuritoimintaa tukevista avustuksista, kuntien ja yhdistysten tarjoamista työskentely-, esiintymis-, harjoittelu- ja näyttelytiloista sekä kulttuuritoimijoita kokoavista verkostoista.
Webbplatsens språk: 
https://kulttuuripankki.fi/

Visa mera
Suomen kuvataiteilijoiden verkkosivulla on tietoa yhdistyksen toiminnasta, sen järjestämistä näyttelyistä, jäseneksi liittymisestä sekä yhteystiedot. Sivustossa on myös johtokunnan kokoonpano sekä jäsenluettelo.
Webbplatsens språk: 
https://suomentaiteilijat.net/

Visa mera
Nettimatrikkeli, jonka lähtökohtana ovat omakuvat. Pääpaino on varsinaissuomalaisissa ja suomalaisissa taitelijoissa. Valtaosa osa omakuvista on maalauksia, grafiikkaa tai piirustuksia, mutta mukana on esinekooste sekä still-kuva performanssista.
Webbplatsens språk: 
https://fi.pinterest.com/turkuartmuseum/omakuvat-self-portraits/

Visa mera