Biografier. Memoarer

Fler länkar från menyn Ämnen
Ainolan kotisivuilla kerrotaan Sibeliusten kodista Tuusulanjärven rannalla: arkkitehtuurista, sisustuksesta, pihapiiristä ja taloon liittyvistä Jean Sibeliuksen ja hänen perheensä elämänvaiheista. Sivuilla on myös lyhyt kuvaus Tuusulanjärven taiteilijayhteisöstä.
Webbplatsens språk: 
https://www.ainola.fi

Visa mera
Rutgersin yliopiston sivusto sisältää tietokannan, johon on talletettu Edisonin papereita, esimerkiksi piirroksia ja kirjeenvaihtoa. Sivuilta löytää myös Edisonin elämäkerran, kronologian, täydellisen bibliografian, selostukset keksinnöistä ja tietoja patenteista.
Webbplatsens språk: 
https://edison.rutgers.edu

Visa mera
Artikkelissa kerrotaan lähinnä Marco Polon merkityksestä Aasian matkaajana ja hänen suhteestaan Kublai Khaniin. Myös hänen oma taustansa kerrotaan lyhyesti.
Webbplatsens språk: 
http://www.silk-road.com/artl/marcopolo.shtml

Visa mera
Yhdysvaltain 3. presidentin kartanon kotisivu, jolla esitellään Jeffersonin kodin lisäksi laajasti hänen henkilöhistoriaansa.
Webbplatsens språk: 
https://www.monticello.org

Visa mera
Fyysikon elämäkertatietoja, esitelmiä. Hawking kirjoittaa elämästään Als-taudin kanssa. Sivuilla on myoös fysiikan termien sanasto.
Webbplatsens språk: 
https://www.hawking.org.uk

Visa mera
Sigmund Freud -museon esittely. Museo sijaitsee Wienissä osoitteessa Berggasse 19. Freud asui ja piti vastaanottoa tässä talossa vuosina 1891-1938. Sivuilta löytyy mm. kuvia museosta, bibliografia, äänite- ja elokuvakirjasto ja saksankielinen sitaattitietokanta, Wortspiel.
Webbplatsens språk: 
https://www.freud-museum.at/en/

Visa mera
Verkkonäyttelyssä esitellään suomalaisia tiedenaisia ja heidän työtään. Sivuilla kerrotaan myös naisen asemasta suomalaisessa tiedemaailmassa yleisemminkin. Tiedenaisia voi etsiä aakkosellisesta luettelosta, tieteenaloittain ja aikakausittain. Runsaasti kirjallisuusviitteitä.
Webbplatsens språk: 
https://www.mv.helsinki.fi/home/eisaksso/tiedenaiset/

Visa mera
Tietoa Amelia Earhartista ja hänen uraauuratavasta työstään 1920-1930-luvun ilmailun parissa.
Webbplatsens språk: 
https://ameliaearhart.com/

Visa mera
Kattavat sivut englantilaisesta valtiomiehestä ja historioitsijasta Sir Winston Churchillistä. Sivuja ylläpitää The Churchill Center, jonka tehtävänä on rohkaista kansainvälistä tutkimusta koskien edellä mainittua henkilöä. Sivuilla kerrotaan mm. Centerin toiminnasta, muista kansainvälisistä Churchill-yhdistyksistä ja häntä koskevista julkaisuista. Tietoa löytyy Churchillin kirjoittamista kirjoista, artikkeleista, hänen elämästään, Churchillin Englannista, häntä koskevista keskusteluista ja yleisimmistä häntä koskevista kysymyksistä. Sivuilla esitellään myös hänen kuuluisimpia puheitaan ja sitaattejaan.
Webbplatsens språk: 
https://www.winstonchurchill.org

Visa mera
Galileo Projectin sivut sisältävät tietoa Galileo Galilein elämästä ja työstä sekä hänen aikansa tieteestä ja kulttuurista. Sivuilta löytyy mm. Galileo Galilein tyttären Marie Celesten kirjeitä isälleen (englanniksi käännettyinä). Bibliografiassa sivuston laadinnassa käytetyt lähdeteokset.
Webbplatsens språk: 
http://galileo.rice.edu/

Visa mera
Etelämantereen tutkimuksen historiaa esittelevästä sivustosta löytyvät tutkimusmatkaajien lyhyet henkilökuvaukset sekä aluetta ja sen tutkimusta koskevat uutiset.
Webbplatsens språk: 
https://www.south-pole.com/

Visa mera
Tietokannasta löytyvät kuuluisien vainajien hautapaikat. Hakuja voi tehdä henkilön nimellä, syntymä- ja kuolinajalla, maittain ja kuuluisuuden syyn mukaan. Tuhkattujen vainajien osastolta voi tarkistaa vaikkapa tiedot John Lennonin kohdalta. USA-keskeisessä tietokannassa on myös yli kahden miljoonan tavallisen amerikkalaisen haudat, mutta Eurooppakin on hyvin edustettuna, esimerkiksi Ranskan kulttuurihistoriallisesti merkittävät hautausmaat. Suomesta tiedot vain kolmesta haudasta. Jatkuva päivitys, runsaasti kuvia.
Webbplatsens språk: 
https://www.findagrave.com

Visa mera
Sivut sisältävät kuvauksen Mannerheim-museon toiminnasta, näyttelyitä, tietoa Mannerheimista ja valokuvia. Lisäksi museo on koonnut sivustoonsa linkkejä samankaltaisille sivuille.
Webbplatsens språk: 
https://www.mannerheim-museo.fi/

Visa mera
Tampereella sijaitsevan Lenin-museon kuvaus ja sen toiminta. Leninin elämä ja erikoisesti hänen suhteensa Suomeen. Luettavissa myös joitakin Leninin kirjoituksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.lenin.fi/

Visa mera
Säätiön kotisivulla esitellään säätiön Mozart-kokoelmat sekä Mozart-museot, joina toimivat mm. säveltäjän syntymäkoti ja lapsuusajan koti. Sivut sisältävät myös Wolfgang Amadeus Mozartin elämäkerran ja kuvapankin.
Webbplatsens språk: 
https://mozarteum.at/

Visa mera
Sivuilta löytyy tietoa naisista matematiikan alalta. Hakea voi nimen tai syntymävuoden avulla.
Webbplatsens språk: 
https://mathwomen.agnesscott.org/women/women.htm

Visa mera
Brad Webbin tekemän sivuston pääosassa on australialaiseksi kansallissankariksi noussut lainsuojaton, puskarosvo. Sivuilla kerrotaan hyvin yksityiskohtaisestikin Ned Kellystä, Kellyn koplan jäsenistä ja muista läheisistä. Sivuille on myös koottu tietoa kirjoista, elokuvista, näytelmistä, lauluista ja muista teoksista ja tuotteista, joiden innoittajana Ned Kelly on ollut.
Webbplatsens språk: 
https://www.ironoutlaw.com/

Visa mera
Täällä voi tutustua Nelson Mandelaan liittyviin kuviin ja digitoituihin aineistoihin, jotka kertovat muun muassa hänen nuoruudestaan, vankila-ajastaan sekä vuosistaan presidenttinä.
Webbplatsens språk: 
https://artsandculture.google.com/partner/nelson-mandela-centre-of-memory#!home

Visa mera
Esittely Jean Sibeliuksen elämästä ja hänen kodistaan Ainolasta sekä tietoa säveltäjän tuotannosta.
Webbplatsens språk: 
https://www.sibelius.info/suomi/

Visa mera
Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlavuoden kunniaksi humanistinen tiedekunta esittelee vuoden aikana 375 humanistia. Mukana on nykyisiä tutkijoita, yhteiskunnan eri aloilla vaikuttavia humanistialumneja sekä historiallisia merkkihenkilöitä.
Webbplatsens språk: 
https://375humanistia.helsinki.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua Suomen historiaan presidenttiemme tarinoiden avulla. Edesmenneistä presidenteistä on tarjolla myös dramatisoidut lyhytfilmit sekä tietoa heidän muistomerkeistään Helsingissä.
Webbplatsens språk: 
https://suomenpresidentit.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua Anders Chydeniuksen (1729–1803) elämään, ajatteluun ja aikakauteen monesta eri näkökulmasta. Sivustolle on linkitetty aiemmin julkaistut Chydeniuksen kootut teokset.
Webbplatsens språk: 
http://anders.chydenius.fi/

Visa mera
Suomenruotsalainen antropologi Hilma Granqvist vietti vuodet 1925-1931 Palestiinassa ja tutki palestiinalaisnaisten elämää Artasin kylässä. Sivustolla voi tutustua Granqvistin tutkimuksiin, päiväkirjoihin ja elämänvaiheisiin.
Webbplatsens språk: 
https://granqvist.sls.fi

Visa mera
Viron Laulasmaalla sijaitseva Arvo Pärtin keskus on säveltäjän henkilöarkisto. Keskuksessa järjestetään konsertteja ja muita tapahtumia. Sivustolla voi tutustua Pärtin henkilöhistoriaan ja teoksiin sekä lukea artikkeleita ja katsoa videoita.
Webbplatsens språk: 
https://www.arvopart.ee/en/

Visa mera
Hautahaun kautta voi etsiä Helsingin seurakuntayhtymän hautausmaille haudattujen vainajien hautapaikkoja. Palvelussa on noin 350 000 hautapaikan tiedot.
Webbplatsens språk: 
https://www.hautahaku.fi/

Visa mera
Yhdistyneiden kuningaskuntien eli brittien pääministerin toimisto tiedottaa poliittisista tapahtumista sekä pääministerin toimista. Sivulta löytyy myös tietoa entisistä pääministereistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.gov.uk/government/organisations/prime-ministers-office-10-downing-street

Visa mera
Lentämisen historiaan llittyvien päivämäärien kalenteri kertoo lentämisen tärkeistä tapahtumista sekä lentäjistä.
Webbplatsens språk: 
https://www.thisdayinaviation.com/

Visa mera

Sidor