Biologi. Bioteknologi

Fler länkar från menyn Ämnen
Biotekniikan neuvottelukunta on kolmeksi vuodeksi kerrallaan valittu valtioneuvoston asettama neuvoa-antava asiantuntijaelin, jonka tehtävänä on seurata geenitekniikan kehitystä ja käytön turvallisuutta. Neuvottelukunta osallistuu geenitekniikkaa koskevan lainsäädännön ja ohjeistuksen valmisteluun. Kotisivuilla johdatus bio- ja geenitekniikkaan, näitä koskevaan lainsäädäntöön. Geenitekniikan turvallisuus, riskit ja etiikka, kotimaiset ja kansainväliset alan linkit.
Webbplatsens språk: 
http://www.btnk.fi

Visa mera
Bioteollisuuden sivustolla on tietoja toimialayhteisöstä, jäsenyydestä ja eettisistä perusarvoista. Lisäksi sivulla on biotekniikan sanasto, biotekniikan yritysten hakemisto sekä julkaisuja.
Webbplatsens språk: 
https://www.finbio.net/

Visa mera
Helsingin yliopiston AAKE-hankkeessa luonnontieteiden alojen opettajille luotua opetusmateriaalia. Aineistoa on sekä biologian ja maantieteen kursseille.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/aake-hanke/materiaalit/

Visa mera
Abitreenit sisältävät biologian oppimateriaaleja, tehtäviä sekä ylioppilastehtäviä.
Webbplatsens språk: 
https://yle.fi/aihe/abitreenit/biologia

Visa mera
Yleisbiologinen tieteellinen yhdistys toimii biologien yhdyssiteenä ja edistää biologista tutkimusta ja suomen kielen käyttöä biologian alalla. Sivuilla on tietoa apurahoista, Luonnon Tutkija -lehdestä sekä yhdistyksen muista julkaisuista.
Webbplatsens språk: 
https://www.vanamo.fi/

Visa mera
Kansantajuinen selvitys eliökunnan luokituksesta (kunta, pääjakso, luokka, lahko, heimo, suku, laji) eli taksonomiasta. Artikkelissa kerrotaan, mitä hyötyä tieteellisistä nimistä ja pikkutarkkuudesta biologiassa on, mikä on tieteellisten nimien esitystapa tekstissä ja neuvotaan www-julkaisun tekoa.
Webbplatsens språk: 
https://jkorpela.fi/takso.html

Visa mera
Sivuilla on vinkkejä opetuksen tueksi ja tietoa ajankohtaisesta koulutuksesta.
Webbplatsens språk: 
https://peda.net/yhdistykset/bmol-ry

Visa mera
LUMA-keskusten ja yhteistyötahojen julkaisemia virtuaalimateriaaleja matematiikan, ympäristöopin, luonnontieteiden ja teknologian opiskeluun, opettamiseen ja harrastamiseen.
Webbplatsens språk: 
https://www.luma.fi/opettajille/virtuaaliluma/

Visa mera
Biobioseura edistää biokemiallista, fysiologista, mikrobiologista sekä muuta näitä lähellä olevaa biologista tutkimusta.
Webbplatsens språk: 
https://www.biobio.org/

Visa mera
Tiedeykkönen -ohjelmasarjassa käsitellään tieteellisiä ongelmia erityisesti luonnontieteiden alalta. Ohjelmia on mammuteista asteroideihin ja paaviin asti.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-1403833

Visa mera
Opetushallituksen tukimateriaalissa annetaan vinkkejä siihen, miten biologisen tiedon nopea muutos voidaan huomioida lukion biologian opetuksessa. Lisäksi perehdytetään tämänhetkiseen käsitykseen eliökunnan rakenteesta.
Webbplatsens språk: 
https://www.oph.fi/fi/koulutus-ja-tutkinnot/miten-huomioida-opetuksessa-biologisen-tiedon-muuttumine...

Visa mera
Eliökunnan luokittelu -oppimateriaali johdattaa biologisen luokittelun menetelmiin ja kokonaisuuteen sekä kertoo eliökunnan luokittelusta.
Webbplatsens språk: 
https://blogs.helsinki.fi/aake-hanke/category/biologia/eliokunnan-luokittelu/

Visa mera
Helsingin yliopiston matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan perustama keskus biologian, fysiikan, kemian, maantieteen ja tietotekniikan opetuksen ja sen tutkimuksen tukemiseksi. Tiedekasvatuksen sivuilta löytyvät LUMA-tiedeluokat, opastuksia ja videoita sekä materiaalipankki oppiaineistoiksi.
Webbplatsens språk: 
https://www.helsinki.fi/fi/tiedekasvatus

Visa mera
Luonto-Suomessa tarkkaillaan luontoa ja käsitellään eri luonnonilmiöitä, eläimiä, kasveja sekä luontotarinoita. Täältä löydät mm. Katsele, kuuntele kevättä ja Luontoillan.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-2113301

Visa mera
Evoluutiopajoista löytyy aineistoja muun muassa etäopetuksen tarpeisiin. Materiaalien avulla opitaan esimerkiksi pölyttäjistä ja niiden vuorovaikutussuhteista kasvien kanssa, eläinten värityksestä, peto-saalissuhteesta ja eliömaantieteestä. Pajat on kehitetty yhteistyössä ekologian ja evoluutiobiologian alan tutkijoiden ja taidekasvattajien kesken.
Webbplatsens språk: 
https://www.evolutioninaction.fi/opetus-materiaalit.html

Visa mera
Neljä kertaa vuodessa ilmestyvä yleistajuinen tieteellinen aikakauslehti, jonka kirjoitukset käsittelevät kaikkia biologian haaroja. Lehden artikkelit ovat avoimesti luettavissa Journal.fi-palvelussa 12 kuukauden kuluttua julkaisusta.
Webbplatsens språk: 
https://journal.fi/luonnontutkija/

Visa mera
Biotekniikan sanastossa selitetään termejä sekä annetaan lisätietoja biotekniikasta.
Webbplatsens språk: 
https://www.suomenbioteollisuus.fi/fi/sanasto

Visa mera