Etnomusik. Folkmusik

Fler länkar från menyn Ämnen
Sivut sisältävät tietoja mm. Maailman musiikin keskuksen toiminnasta, sen kirjastoon tulevista lehdistä, Etnosoi-festivaalista ja tietoja maahanmuuttajamuusikoista sekä heidän yhtyeistään.
Webbplatsens språk: 
http://www.globalmusic.fi

Visa mera
Toiminnan tarkoitus on edistää maailman musiikkien tunnetuksi tekemistä ja etnomusikologista tutkimusta Suomessa. Sivulla tietoa seurasta sekä Musiikin suunta-lehden ja Etnomusikologian vuosikirjan sisällysluettelot
Webbplatsens språk: 
http://www.music.helsinki.fi/ses

Visa mera
Etno.netissä on kansanmusiikin äänitteitä ja oppimateriaaleja. Kokoelmaa kartutetaan jatkuvasti ja uutuudet julkaistaan aina kuukauden ensimmäisenä päivänä. Oppimateriaaleissa esitellään niin djemben perustekniikkaa, haapavetisen viiskielistekniikan perusteita kuin kitaransoiton mahdollisuuksia suomalaisessa pelimannimusiikissa. Äänitevalikoima sisältää ennen julkaisemattomia esityksiä. Etno.netin julkaisija on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osasto.
http://www.etno.net

Visa mera
Kansanmusiikista innostuneiden yhteisöllisellä sivustolla on tietoa esimerkiksi kansanmusiikkitapahtumista, blogeja ja kuunneltavaa kansanmusiikkia. Soittajat, laulajat ja yhtyeet voivat lähettää sivuille omaa musiikkiaan.
Webbplatsens språk: 
http://www.pelimanni.net

Visa mera
Tidskrift om folk- och världsmusik. Möjlighet att läsa en stor del av artiklarna fr.om. år 2002 i fulltext.
Webbplatsens språk: 
http://www.lira.se

Visa mera
Vaasassa toimivan tutkimusinstituutin sivulla on luettelo kirjallisista julkaisuista ja äänitteistä.
Webbplatsens språk: 
http://www.folkmusik.fi

Visa mera
Maailmanmusiikin verkkolehti. Tietoa eri maiden perinnemusiikista. Levyarvioita, artikkeleita, haastatteluja.
Webbplatsens språk: 
http://www.rootsworld.com/rw

Visa mera
Etnosoi-festivaalin esiintyjät ja ajankohta.
Webbplatsens språk: 
http://www.globalmusic.fi/etnosoi

Visa mera
Euroopan maailmanmusiikin top-listat
http://www.wmce.de

Visa mera
Washingtonin yliopiston kansanmusiikkin osaston kokoelmassa on yli 250 soitinta eri puolilta maailmaa. Tietokannasta voi hakea soittimien kuvia vapaasanahaulla, soitinryhmällä tai maantieteellisen alueen mukaan. Kokoelmaa voi selata myös kokonaisuudessaan.
Webbplatsens språk: 
http://content.lib.washington.edu/ethnomusicweb

Visa mera
Englannin- ja ranskankielinen maailmanmusiikkiin keskittyvä verkkolehti. Sisältää tietoa maailmanmusiikkitapahtumista, levyarvosteluja, artikkeleita, radiohaastatteluja yms. Artistiesittelyt ja levyarvostelut ovat melko lyhyitä ja kompakteja, mutta asiantuntevia. Helppokäyttöinen arkisto aiemmista artistiesittelyistä ja levyarvosteluista.
Webbplatsens språk: 
http://www.mondomix.com

Visa mera
Maailmanmusiikkisivustolla uutisia, artistiesittelyjä, tyylisuuntien ja soittimien lyhyet kuvailut, yhteystietoja.
Webbplatsens språk: 
http://www.worldmusiccentral.org

Visa mera
Med världsmusik menas ofta musik som blivit populärmusik på en särskild plats, och som sedan har internationaliserats. Artiklar om musik från alla världens länder, lätt sökbara genom uppdelning på världsdelar. Sidan drivs av en privatperson och innehåller annonser.
Webbplatsens språk: 
http://varldsmusik.se

Visa mera
Kansanmusiikkia Brittein saarilta ja Pohjois-Amerikasta vuodesta 1650 vuoteen 1900. Luettelo aiheen tai aikakauden/maan mukaan. Lauluista sanat ja historiallista taustaa sekä vaihtoehtoiset nimet tai muunnelmat.
Webbplatsens språk: 
http://www.contemplator.com/folk.html

Visa mera