Folkdiktning

Fler länkar från menyn Ämnen
Traditionella barnramsor och rim. Sidorna innehåller även lekdirektiv och ljudinspelningar.
Webbplatsens språk: 
http://w3.kirkkonummi.fi/kirjasto/lorut/index.htm

Visa mera
Kalevalaisen runokielen seura pyrkii elvyttämään ja vaalimaan kalevalaisen runomitan käyttöä. Sivut sisältävät kalevalamitan opetusta ja kalevalaisen kieleen liittyviä artikkeleita. Suomen rahvahan runoja -verkkoantologiassa julkaistaan suomen- ja vironkielisiä runoja, jotka on laadittu aidolla kalevalamitalla. Runoja voi lähettää maksutta tarkastettavaksi.
Webbplatsens språk: 
http://www.karuse.info

Visa mera
öreningen Finlandssvenska Rimakademin ordnar de årliga finlandssvenska mästerskapen i nyskrivna snapsvisor. På sidan finns texterna till de vinnande bidragen. På webbplatsen presenteras också historia, medlemmar och verksamhet vid FiRA.
Webbplatsens språk: 
http://www.rimakademin.fi

Visa mera
Kalevalan Aino on kommentoitu julkaisu Uuden Kalevalan 4. runon säkeistä 1–30. Julkaisu havainnollistaa Aino-runoa ja sen taustoja sekä Lönnrotin toimitusperiaatteita kansanrunoaineiston suhteen.
Webbplatsens språk: 
http://aino.finlit.fi/omeka/

Visa mera
Digitaliseringar av J.L. Runebergs verk, bl.a. Fänrik Ståls sägner, Hanna, Dikter, Friaren från landet, Elgskyttarne, Julqvällen, Kung Fjalar och Samlade skrifter. Här finns också en kort biografi och lista på Runebergs verk och böcker om Runeberg, samt länkar till andra webbsidor om Runeberg.
Webbplatsens språk: 
http://runeberg.org/authors/runeberg.html

Visa mera
Karjalaimen nuorisoliitto on koonnut sivuilleen osuuden karjalaisista leikeistä ja loruista.
Webbplatsens språk: 
https://www.karjalainennuorisoliitto.fi/karjala/karjalaisten-tanssien-tietopankk/leikit-ja-lorut/

Visa mera
Encyclopedia mythologica sisältää artikkeleita, kuvia, karttoja ja sukutauluja mytologiasta. Tietoa löytyy monien kansojen myyteistä (atsteekkien, kelttien, kiinalaisten, egyptiläisten, etruskien, kreikkalaisten, haitilaisten, hindujen, japanilaisten, latvialaisten, majojen, mesopotamialaisten, intiaanien, persialaisten, pohjoismaiden, polyneesialaisten ja roomalaisten). Sivuilta voi etsiä tietoa selailemalla kansojen mukaista hakemistoa tai hakulauseella. Artikkelit ovat eri kirjoittajien tietokantaan lähettämiä ja ne arvioidaan ennen julkaisemista.
Webbplatsens språk: 
https://pantheon.org/

Visa mera
Sivusto täynnä amerikkalaisia kansantarinoita,kummitusjuttuja, myyttejä ja urbaanilegendoja.
Webbplatsens språk: 
https://www.americanfolklore.net

Visa mera
Alunperin muinaisenglanniksi kirjoitettu sankariruno englanniksi käännettynä.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/files/16328/16328-h/16328-h.htm

Visa mera
Eddan jumaltarut ruotsiksi.
Webbplatsens språk: 
http://www.lysator.liu.se/runeberg/eddan

Visa mera
Project Gutebergin kokotekstiaineistosta löytyvät Johan Ludvig Runebergin teokset, mm. Hirvenhiihtäjät, Fjalar Kuningas, Hanna, Vänrikki Stoolin tarinat, Lyyrillisiä runoelmia 1-2 sekä ruotsiksi kootut teokset, Samlade arbeten 1-2.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/ebooks/search/?query=johan+ludvig+runeberg&submit_search=Go%21&sort_order=...

Visa mera
Suomen kansan vanhat runot -tietokannasta voi hakea Suomen alueelta kerättyä kansanrunoutta. Runoja voi etsiä paikkakunnittain ja pitäjittäin, kerääjän mukaan, keruuajan mukaan tai esimerkiksi runossa esiintyvien sanojen avulla.
Webbplatsens språk: 
https://skvr.fi/

Visa mera
Täällä voi tutustua suomenruotsalaisen kansanperinteen aarteisiin: satuihin, tarinoihin, sananparsiin, arvoituksiin, kansanmusiikkiin jne. Sivustolla on kuunneltavissa ja ladattavissa yli 3000 sävelmää. Lisäksi löytyy tietoa soittajista, pelimanniperinteestä ja kansanmusiikin tallentajista.
Webbplatsens språk: 
https://folkdiktning.sls.fi/

Visa mera
Kirjallisuuden elektroninen kokotekstitietokanta. Sisältää sekä kaunokirjallisuutta että tietokirjallisuutta. Hakea voi kirjan tai kirjailijan nimellä sekä aihealueella.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/

Visa mera
Project Gutenbergin listaus äänikirjoista, jotka ovat kuunneltavissa palvelussa. Tämä valikoima sisältää ihmisen lukemia teoksia, jotka ovat kuunneltavissa myös Libri Vox -palvelussa.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/browse/categories/1

Visa mera
Project Gutenbergin listaus äänikirjoista, jotka ovat kuunneltavissa palvelussa. Tämä valikoima sisältää koneluettuja teoksia.
Webbplatsens språk: 
https://www.gutenberg.org/browse/categories/2

Visa mera
Professori D. L. Ashliman toimittama ja kääntämä, laaja maailmanlaajuinen kansantaru ja legendakokoelma. Sivustosta löytyvät prinssit ja prinsessat, ihmissudet, noitalegendat, Aisopokset faabelit, Grimmin-veljekset, Boccaccio, Chaucher ja monien maiden kansantarustojen helmet. Kieli: englanti
Webbplatsens språk: 
http://www.pitt.edu/~dash/folktexts.html

Visa mera
Afrikkalaisia kirjoituksia on Ylen luenta- ja keskustelusarja filosofisista, uskonnollisista ja kaunokirjallisista afrikkalaisista kirjoituksista. Sarjassa on kirjoituksia kaikkiaan 20 maasta, ja useimmat niistä on suomennettu ensimmäistä kertaa sarjaa varten. Mukana on mm. luomiskertomuksia, kuolemaa käsitteleviä myyttejä sekä filosofisia ja uskonnollisia runoja. Jaksot sisältävät myös esittelevää ja tulkitsevaa keskustelua. Vakituisena asiantuntijana keskusteluissa on suomentaja Katriina Ranne.
Webbplatsens språk: 
https://areena.yle.fi/podcastit/1-67304019

Visa mera